SeniorPlaza

Er op uit

Start
Nieuwtjes
Nieuwsbrief
Lente
Luilak
Gezondheid
Column
Componisten
Jazz
1930-1945
Jaren 45-50
De jaren 50
Jaren 60 en 70
Nostalgie
Oude foto's
Op zoek naar
Liedjes
Liedjes Zoek
Opzegversjes
Oude Gedichten
Voordrachten
Poezieversjes
Cadeautips
Vakantie
Wereldwonder
Financiën
Verhalen
Gedichten
Prikbord
Boeken
Er op uit
Uitgaan
Creatief
Spelletjes
Online casino
Sport
Links

 

Klik op de knop voor meer informatie

Evenementen

 • 4 maart 2017 - Nacht van Groningen, hardloopwedstrijd - Groningen
  Een hardloopwedstrijd dwars door de binnenstad van Groningen en het Noorderplantsoen. Dat is de Nacht van Groningen. Zoals de naam van het evenement al doet vermoeden, wordt er niet overdag, maar in de avonduren gerend. De deelnemers kunnen kiezen voor een afstand van 5 km, 10 km, 16,1 km (10 Engelse mijlen) of 21,1 km (halve marathon). De start en finish zijn dit jaar voorzien op de Ossenmarkt. Klik hier voor meer informatie.

 

 • Tot en met 5 maart 2017 - Nederlands ijsbeelden festival - Amsterdam Zuidoost
  Het grootste ijssculpturen festival van Europa is nog te bezoeken tot en met de voorjaarsvakantie. De vele tienduizenden bezoekers die u reeds voorgingen door de 1.500 m² grote vrieshal hebben kunnen genieten van de meest bijzondere ijs- en sneeuwsculpturen. De ijsbeelden zijn ware kunstwerken en zijn ter plaatse gemaakt door 42 carvers (ijskunstenaars) uit 16 verschillende landen. Via deze link krijgt u 50% korting op de entreeprijs. Klik hier voor meer informatie.

 

 • Tot en met 12 maart 2017 - Tentoonstelling Switch Dutch Desing on the move - TextielMuseum, Tilburg
  ‘Switch. Dutch Design on the move 1990 - 2015’ biedt een inspirerend en gevarieerd overzicht van 25 jaar ‘Dutch Design’. Aan de hand van de thema’s duurzaamheid, ambacht & innovatie, poëzie & verhalen en ontwerpend onderzoek’ worden textiele producten, meubels en installaties van spraakmakende ontwerpers gepresenteerd. Ontwerpers als Tejo Remy, Marcel Wanders, Hella Jongerius en Jurgen Bey zetten duurzaamheid, ambacht en innovatie op de vormgevingsagenda en creëren een aantal iconische ontwerpen.
  Klik hier voor meer informatie.

 

 • 12 maart 2017 - Miniconcert Folkclub Enkhuizen - Zuiderzeemuseum, Enkhuizen
  Zin in een middag vol muzikaal plezier? Kom dan 12 maart naar het optreden van de Folkclub Enkhuizen! De Folkclub Enkhuizen is een kleine, maar bloeiende club muzikanten die zich bezighouden met volksmuziek in de breedste zin van het woord: van oud-Hollandse liedjes tot traditionele Engelse en Ierse deunen, en van moderne Balfolk-dansmuziek tot eigentijdse ballades. Met veel verschillende instrumenten laten de leden van de Folkclub je kennismaken met hun muzikale passies tijdens dit concert. Klik hier voor meer informatie.

 

 • 24 tot en met 26 maart 2017 - Whisky Festival Noord-Nederland - Der Aa-kerk, Groningen
  De Der Aa-kerk in de binnenstad van Groningen is van 24 tot en met 26 maart dé plek voor liefhebbers van whisky. Hier vindt dan de twaalfde editie van het Whisky Festival Noord-Nederland plaats. Het festival trekt traditioneel vele duizenden bezoekers naar de monumentale kerk. Dagelijks zijn er verschillende proeverijen, zowel voor beginners als voor gevorderde whiskydrinkers. Voor de beginners is er een leerzame en zeer toegankelijke proeverij onder leiding van een ervaren spreker. Voor de wat meer gevorderde bezoekers zijn er een aantal zeer exclusieve proeverijen en voor de ‘verwende whiskyliefhebber’, zoals de organisatie het noemt, zijn er de befaamde VIP-arrangementen. Klik hier voor meer informatie.

 

 • 14 mei 2017 - Zuiderzee klassiek - Zuiderzeemuseum, Enkhuizen
  Op zondag 14 mei, Moederdag, wordt Zuiderzee klassiek georganiseerd in het Zuiderzeemuseum. In samenwerking met BravaNL worden er ’s middags op verschillende locaties in het buitenmuseum diverse soorten klassieke muziek ten gehore gebracht. Klik hier voor meer informatie.

 

 • Tot en met 14 mei 2017 - Tentoonstelling Desiree Dolron - Singer, Laren
  Gezichten breekbaar als porselein. Beelden van mensen die de vreselijkste kwellingen ondergaan om verlossing van het lichaam en bewustzijn te bereiken. Verstilde onderwaterportretten. Landschappen en interieurs die de gelatenheid van het leven op Cuba weergeven. De foto's en videokunstwerken van Desiree Dolron (Haarlem, 1967) zijn mysterieus, aangrijpend en beeldschoon tegelijk. Dolron geniet zowel nationaal als internationaal grote bekendheid en is zonder twijfel een van de meest succesvolle fotografen van dit moment te noemen. Van 17 januari t/m 14 mei 2017 toont Singer Laren een overzicht van het werk van Desiree Dolron.
  Klik hier voor meer informatie.

 

 • Tot en met 21 mei 2017 - Tentoonstelling Goede Hoop. Zuid-Afrika en Nederland vanaf 1600 - Rijksmuseum, Amsterdam
  Prominent in de tentoonstelling zijn de meterslange landschapspanorama’s van Robert Jacob Gordon. Deze Nederlandse expeditiereiziger bracht Zuid-Afrika in de 18de eeuw in kaart en gaf het land daarmee een gezicht. De indrukwekkende portretten van kinderen geboren na 1994 - de afschaffing van de Apartheid- van de Zuid-Afrikaanse fotograaf Pieter Hugo verbeelden Zuid-Afrika’s toekomst. Parallel aan de tentoonstelling zendt de NTR een zevendelige tv-serie uit, gepresenteerd door Hans Goedkoop.
  Klik hier voor meer informatie.

 

 • Tot en met 28 mei 2017 - Tentoonstelling Rafelranden van schoonheid - TextielMuseum, Tilburg
  Deze expositie toont textiele installaties, interactieve beelden en films van Heringa/Van Kalsbeek, Bart Hess, Nan Groot Antink, Tanja Smeets en Karin van Dam. De werken zijn in het TextielLab, de bijzondere werkplaats van het TextielMuseum, gemaakt.
  Klik hier voor meer informatie.

 

 • Tot en met 4 juni 2017 - Gala-Glasberline - Paleis Het Loo, Apeldoorn
  Ter gelegenheid van het gouden huwelijksjubileum van H.K.H. Prinses Margriet en prof.mr. Pieter van Vollenhoven is vanaf 10 januari hun trouwkoets te zien in het Koetshuis van museum Paleis Het Loo. Voor het huwelijk van Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven in 1967 werd het rijtuig, een gala-berline, gerestaureerd en voorzien van glas zodat het bruidspaar goed zichtbaar zou zijn. Het rijtuig, genoemd naar de stad Berlijn waar dit type vermoedelijk werd ontwikkeld, kreeg na de aanpassing de naam gala-glasberline of kleine glazen koets. Ook na de huwelijksdag bleef het rijtuig voor ceremonieel gebruik voorbehouden aan Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. Sinds de inhuldiging van Koning Willem-Alexander wordt het rijtuig bij Prinsjesdag gebruikt door Prins Constantijn en Prinses Laurentien. Klik hier voor meer informatie.

 

 • Tot en met 29 oktober 2017 - Tentoonstelling Schitterend Damast en Glas Klassiek tot Art Deco - TextielMuseum, Tilburg
  Voor een mooi gedekte tafel werd vroeger glanzend linnen damast gebruikt. Sprankelend glaswerk zorgde voor een feestelijk geheel. De tentoonstelling ‘Schitterend | Damast en Glas, van Klassiek tot Art Deco’ laat een samenspel zien van glaskunst en textielvormgeving in Nederland; van de klassieke 19de-eeuwse decoraties en de art nouveau rond 1900 tot de art deco in de jaren ’30. Elke periode kende haar eigen vernieuwende ontwerpen in tafelgoed. De combinatie met toonaangevend Nederlands glaswerk geeft een prachtig resultaat. Onderdeel van de tentoonstelling is opnieuw uitgebracht art nouveau tafelgoed van Chris Lebeau, gemaakt in het TextielLab.
  Klik hier voor meer informatie.

 

Heeft u een leuk evenement te melden mail het ons

Plan zelf uw ROUTE MET DE AUTO

Plan uw reis met het OPENBAAR VERVOER

Neem een TAXI (online bestellen)

                                                         

Naar begin van pagina


Bezienswaardigheden:

 • Museumwoning Tuindorp Vreewijk Aan de Lede 40 in Rotterdam-zuid vindt u de Museumwoning Tuindorp Vreewijk. In deze woning heeft de tijd sinds de oplevering stil gestaan. De indeling van de woning, als ook de voorzieningen daarbinnen, zijn nog hetzelfde als in 1918 het geval was. De voormalige bewoner van het huis heeft aan geen enkele renovatie meegedaan. Dat maakt deze woning uniek voor de wijk is.

 • Toertje Thorn Wij zijn een groepje vrijwilligers uit Thorn, in de leeftijd van 50-75 jaar, die rondleidingen verzorgen in het witte stadje mogelijk in combinatie met een lunch etc., zonder winstoogmerk. Een rondleiding voor een groep van ca 25 personen kost bij ons slechts € 45,-. Een dagje uit naar Thorn is heel geschikt voor de hier bedoelde leeftijdsgroep, ontspannen, geschiedenis en cultuur. Vlak bij de A2, onder Weert, dus gemakkelijk te bereiken.

 • Rijksrondvaart toont Gouden Eeuw in de stad én in het museum. Tijdens de Rijksrondvaart vaar je door de grachten van Amsterdam langs plekken die terug te vinden zijn in het Rijksmuseum. (Kunst)historische locaties uit de Gouden Eeuw worden via een audiotour tot leven gewekt en kunnen daarna in het Rijksmuseum worden bekeken op schilderijen en historische voorwerpen. Uit de zeer rijke collectie van het Rijksmuseum zijn zeventien kunstwerken gekozen, waaronder veertien schilderijen, die direct een link hebben met de wereldberoemde grachtengordel van Amsterdam, de stad die in de Gouden Eeuw het ‘centrum van de wereld’ was. De locatie waar Rembrandt woonde, het atelier waar hij de Nachtwacht schilderde, de beroemde Bocht in de Herengracht van Gerrit Berckheyde, vrijwel onveranderd en nog even chique. Maar waar straks Eye Filminstituut opent, was in de 17de eeuw het galgenveld van de stad waar veroordeelden na hun executie werden opgehangen als afschrikwekkend voorbeeld.

 • Herbouw "De Delft" een unieke attractie! Met Scheepswerf "De Delft" is Rotterdam een unieke en spectaculaire attractie rijker. Een prachtige kans om van heel dichtbij een achttiende-eeuws houten zeilschip/oorlogsschip te zien groeien, niet ver van de plek in Delfshaven, waar in 1782 het originele schip gebouwd is.

                                                                    

 • De Sassenpoort is het meest markante gebouw van Zwolle. Niet voor niets komt deze voor in de top 100 van de Nederlandse UNESCO monumentenlijst. Neem via de website meteen een kijkje in de poort.

                                                                    
 • Het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn vertelt aan de hand van honderden voorwerpen en tientallen interieurs het leven in de vorige eeuw. Hoe woonden onze (groot)ouders? Met welk speelgoed speelden kinderen? Wat voor winkels waren er? Hoe werd gekookt? Wat deed men in de vrije tijd? Wat was er op radio of televisie te beleven? Op dit soort vragen krijg je in dit nostalgische museum antwoorden. Klik hier voor meer informatie.

 • Herinneringsmuseum Akropolis; waar het verleden toekomst heeft. Het herinneringsmuseum omvat spullen, afbeeldingen, geuren, geluiden en documentatie uit de afgelopen eeuw. Het gekke oranje meubilair uit de jaren zeventig is er te zien, de fietsplaatjes en distributiekaarten uit de oorlog, maar ook de benzinedistributiebonnen uit de oliecrisis, de oude Solex en Puch. Er zijn compleet ingerichte ‘stijlkamers’ uit vervlogen jaren, zoals een woon- en slaapkamer, keuken, schuur, kinderkamer, enz. De oude hout-, kolen-, petroleum-, gas- en elektriciteitskachels en fornuizen, de vimbussen, de tomado-apparatuur, de oude radio’s en televisies, het is er allemaal en nog veel meer. Klik hier voor meer informatie.

 • Hernen en Leur

  Op een steenworp afstand van Wijchen liggen de dorpen Leur en Hernen, eeuwenoude gemeenschappen.

  Hernen wordt gedomineerd door een robuust kasteel dat uitkijkt op de zeer charmante dorpsstraat en monumentale kerk.

  Leur, het 'dorp van de baron' waar de tijd heeft stilgestaan, met haar vele idyllische boerderijen en het romantische bos rond het grote huis.

  Tussen Hernen en Leur: de oude wetering, de vennen, het Hernens bos en de beltmolen. Een ideaal gebied voor een dagje uit, met familie, collega's of zomaar met een groep mensen met wie je graag een dagje stappen gaat.
  zie verder: deze website.
   

 • Dierentuin in Overloon. De dierentuin in noord Limburg is van plan om dubbel zo groot te worden; het wordt dan zo'n dertig hectaren. De Overloonse dierentuin, die vorig jaar 235.000 bezoekers trok, wil zijn gasten in de toekomst overnachtingsmogelijkheden gaan aanbieden. Daarvoor wil Zoo Parc een Zoo Camp bouwen met een aantal vakantiehuisjes. Die komen in het park te liggen, zodat de gasten uitzicht hebben op de wilde dieren. De gemeente Boxmeer steunt de plannen van Zoo Parc en ziet ze als versterking van het toerisme.

   

Weet u nog een leuke "historische"attractie" te melden, mail het ons

Naar begin van pagina


Voor attractie(parken) klik hier