SeniorPlaza

Er op uit

Start
Nieuwtjes
Nieuwsbrief
Winter
Gezondheid
Column
Componisten
Jazz
1930-1945
Jaren 45-50
De jaren 50
Jaren 60 en 70
Nostalgie
Oude foto's
Op zoek naar
Liedjes
Liedjes Zoek
Opzegversjes
Oude Gedichten
Voordrachten
Poezieversjes
Cadeautips
Vakantie
Wereldwonder
FinanciŽn
Verhalen
Gedichten
Prikbord
Boeken
Er op uit
Uitgaan
Creatief
Spelletjes
Online casino
Sport
Links

 

Klik op de knop voor meer informatie

Evenementen

 • 27 november 2016 - Open huis Hooghoudt - Groningen
  Een bijzonder kijkje in de keuken van een distilleerderij: op zondag 27 november houdt Hooghoudt in Groningen open huis. Bezoekers krijgen een uitgebreide rondleiding waarbij alle zintuigen geprikkeld worden. Bezoekers krijgen onder andere de pronkstukken van 125 jaar Hooghoudt te zien en in de destilleerderij wordt duidelijk hoe Hooghoudt aan zijn smaken komt. Lageren, distilleren, huwen en extraheren; het komt allemaal voorbij. De rondleiding wordt afgesloten met een kleine proeverij van hapjes en drankjes en duurt van 14.00 tot 16.00 uur. De kosten bedragen 9,50 euro per persoon.
  Klik hier voor meer informatie.

 

 • 11 december 2016 - Wakker Worden Kinderlezingen - NEMO, Amsterdam
  Met de kleinkinderen een leerzame zondagochtend beleven? NEMO houdt maandelijks op een zondag om 11.00 uur en 13.00 uur een leuke interactieve lezing waarin kinderen (van 8 tot 12 jaar) iets leren over uiteenlopende onderwerpen. In december is de lezing 'Wat zie je als je blind bent? ' aan de beurt. Hersenwetenschapper Romke Rouw vertelt over zien met andere zintuigen.
  Klik hier voor meer informatie.

 

 • 16 t/m 18 december 2016 - WinterWelVaart, Groningen
  Vrijdag 16 tot en met zondag 18 december vindt de tiende editie van WinterWelVaart plaats in Groningen. Historische schepen leggen aan in het mooiste stukje binnenstad: de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A. Aan boord is een uitgebreid muziek-, theater- en kunstprogramma en ook aan wal is genoeg te beleven! Het sfeervolle winterevenement is gratis toegankelijk en opnieuw op meerdere locaties in de provincie: Appingedam (10 december), Zoutkamp (10 en 11 december) en Winschoten (28 december).
  Klik hier voor meer informatie.

 

 • Tot en met 31 december 2016 - Tentoonstelling Nieuwe Lusten - MOTI, Breda
  In het kader van het Jheronimus Bosch 500-jaar presenteert MOTI de tentoonstelling Nieuwe Lusten. In deze tentoonstelling staat het schilderij Tuin der Lusten van Jheronimus Bosch centraal. MOTI heeft voor de tentoonstelling onderzoek gedaan naar de culturele erfenis van Jheronimus Bosch.
  Klik hier voor meer informatie.

 

 • Tot en met 8 januari 2017 - Tentoonstelling Dansen met de vijand - Nationaal Monument Kamp Vught
  de expositie ‚ÄėDansen met de vijand‚Äô te zien over het levensverhaal van Roosje Glaser (1914-2000). Haar leven wordt gekenmerkt door √©√©n grote passie: dans. Roosje is een vrijgevochten vrouw: mooi, sportief, uitdagend, intelligent en ambitieus. Ondanks de anti-Joodse maatregelen weet Roosje haar leven en haar befaamde dansschool lang overeind te houden. Uiteindelijk belandt ook zij in de kampen Vught, Westerbork en Auschwitz. Dit verhaal kunt u ook lezen in het boek 'Dansen met de vijand. Lees hier de recensie van dit boek
  Klik hier voor meer informatie.

 

 • 17 januari tot en met 14 mei 2017 - Tentoonstelling Desiree Dolron - Singer, Laren
  Gezichten breekbaar als porselein. Beelden van mensen die de vreselijkste kwellingen ondergaan om verlossing van het lichaam en bewustzijn te bereiken. Verstilde onderwaterportretten. Landschappen en interieurs die de gelatenheid van het leven op Cuba weergeven. De foto's en videokunstwerken van Desiree Dolron (Haarlem, 1967) zijn mysterieus, aangrijpend en beeldschoon tegelijk. Dolron geniet zowel nationaal als internationaal grote bekendheid en is zonder twijfel een van de meest succesvolle fotografen van dit moment te noemen. Van 17 januari t/m 14 mei 2017 toont Singer Laren een overzicht van het werk van Desiree Dolron.
  Klik hier voor meer informatie.

 

 • Tot en met 5 februari 2017 - Tentoonstelling Anna Paulowna - Paleis Het Loo, Apeldoorn
  Dit jaar is het tweehonderd jaar geleden dat Anna Paulowna (1795-1865), zuster van de Russische tsaar, met de latere koning Willem II trouwt en naar Nederland komt. Museum Paleis Het Loo presenteert daarom de tentoonstelling Anna Paulowna, kleurrijke koningin. Een grote tentoonstelling over een van de meest kleurrijke vorstinnen die Nederland heeft gekend. In de expositie zijn veel van haar kostbaarheden te zien die nog nooit eerder in het openbaar getoond zijn, waaronder juwelen, serviezen en meubelen.
  Klik hier voor meer informatie.

 

Heeft u een leuk evenement te melden mail het ons

Plan zelf uw ROUTE MET DE AUTO

Plan uw reis met het OPENBAAR VERVOER

Neem een TAXI (online bestellen)

                                                         

Naar begin van pagina


Bezienswaardigheden:

 • Museumwoning Tuindorp Vreewijk Aan de Lede 40 in Rotterdam-zuid vindt u de Museumwoning Tuindorp Vreewijk. In deze woning heeft de tijd sinds de oplevering stil gestaan. De indeling van de woning, als ook de voorzieningen daarbinnen, zijn nog hetzelfde als in 1918 het geval was. De voormalige bewoner van het huis heeft aan geen enkele renovatie meegedaan. Dat maakt deze woning uniek voor de wijk is.

 • Toertje Thorn Wij zijn een groepje vrijwilligers uit Thorn, in de leeftijd van 50-75 jaar, die rondleidingen verzorgen in het witte stadje mogelijk in combinatie met een lunch etc., zonder winstoogmerk. Een rondleiding voor een groep van ca 25 personen kost bij ons slechts ‚ā¨ 45,-. Een dagje uit naar Thorn is heel geschikt voor de hier bedoelde leeftijdsgroep, ontspannen, geschiedenis en cultuur. Vlak bij de A2, onder Weert, dus gemakkelijk te bereiken.

 • Rijksrondvaart toont Gouden Eeuw in de stad én in het museum. Tijdens de Rijksrondvaart vaar je door de grachten van Amsterdam langs plekken die terug te vinden zijn in het Rijksmuseum. (Kunst)historische locaties uit de Gouden Eeuw worden via een audiotour tot leven gewekt en kunnen daarna in het Rijksmuseum worden bekeken op schilderijen en historische voorwerpen. Uit de zeer rijke collectie van het Rijksmuseum zijn zeventien kunstwerken gekozen, waaronder veertien schilderijen, die direct een link hebben met de wereldberoemde grachtengordel van Amsterdam, de stad die in de Gouden Eeuw het ‘centrum van de wereld’ was. De locatie waar Rembrandt woonde, het atelier waar hij de Nachtwacht schilderde, de beroemde Bocht in de Herengracht van Gerrit Berckheyde, vrijwel onveranderd en nog even chique. Maar waar straks Eye Filminstituut opent, was in de 17de eeuw het galgenveld van de stad waar veroordeelden na hun executie werden opgehangen als afschrikwekkend voorbeeld.

 • Herbouw "De Delft" een unieke attractie! Met Scheepswerf "De Delft" is Rotterdam een unieke en spectaculaire attractie rijker. Een prachtige kans om van heel dichtbij een achttiende-eeuws houten zeilschip/oorlogsschip te zien groeien, niet ver van de plek in Delfshaven, waar in 1782 het originele schip gebouwd is.

                                                                    

 • De Sassenpoort is het meest markante gebouw van Zwolle. Niet voor niets komt deze voor in de top 100 van de Nederlandse UNESCO monumentenlijst. Neem via de website meteen een kijkje in de poort.

                                                                    
 • Het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn vertelt aan de hand van honderden voorwerpen en tientallen interieurs het leven in de vorige eeuw. Hoe woonden onze (groot)ouders? Met welk speelgoed speelden kinderen? Wat voor winkels waren er? Hoe werd gekookt? Wat deed men in de vrije tijd? Wat was er op radio of televisie te beleven? Op dit soort vragen krijg je in dit nostalgische museum antwoorden. Klik hier voor meer informatie.

 • Herinneringsmuseum Akropolis; waar het verleden toekomst heeft. Het herinneringsmuseum omvat spullen, afbeeldingen, geuren, geluiden en documentatie uit de afgelopen eeuw. Het gekke oranje meubilair uit de jaren zeventig is er te zien, de fietsplaatjes en distributiekaarten uit de oorlog, maar ook de benzinedistributiebonnen uit de oliecrisis, de oude Solex en Puch. Er zijn compleet ingerichte ‚Äėstijlkamers‚Äô uit vervlogen jaren, zoals een woon- en slaapkamer, keuken, schuur, kinderkamer, enz. De oude hout-, kolen-, petroleum-, gas- en elektriciteitskachels en fornuizen, de vimbussen, de tomado-apparatuur, de oude radio‚Äôs en televisies, het is er allemaal en nog veel meer. Klik hier voor meer informatie.

 • Hernen en Leur

  Op een steenworp afstand van Wijchen liggen de dorpen Leur en Hernen, eeuwenoude gemeenschappen.

  Hernen wordt gedomineerd door een robuust kasteel dat uitkijkt op de zeer charmante dorpsstraat en monumentale kerk.

  Leur, het 'dorp van de baron' waar de tijd heeft stilgestaan, met haar vele idyllische boerderijen en het romantische bos rond het grote huis.

  Tussen Hernen en Leur: de oude wetering, de vennen, het Hernens bos en de beltmolen. Een ideaal gebied voor een dagje uit, met familie, collega's of zomaar met een groep mensen met wie je graag een dagje stappen gaat.
  zie verder: deze website.
   

 • Dierentuin in Overloon. De dierentuin in noord Limburg is van plan om dubbel zo groot te worden; het wordt dan zo'n dertig hectaren. De Overloonse dierentuin, die vorig jaar 235.000 bezoekers trok, wil zijn gasten in de toekomst overnachtingsmogelijkheden gaan aanbieden. Daarvoor wil Zoo Parc een Zoo Camp bouwen met een aantal vakantiehuisjes. Die komen in het park te liggen, zodat de gasten uitzicht hebben op de wilde dieren. De gemeente Boxmeer steunt de plannen van Zoo Parc en ziet ze als versterking van het toerisme.

   

Weet u nog een leuke "historische"attractie" te melden, mail het ons

Naar begin van pagina


Voor attractie(parken) klik hier