SeniorPlaza

Het Amsterdamse Bos

Start
Nieuwtjes
Nieuwsbrief
Lente
Luilak
Gezondheid
Column
Componisten
Jazz
1930-1945
Jaren 45-50
De jaren 50
Jaren 60 en 70
Nostalgie
Oude foto's
Op zoek naar
Liedjes
Liedjes Zoek
Opzegversjes
Oude Gedichten
Voordrachten
Poezieversjes
Cadeautips
Vakantie
Wereldwonder
FinanciŽn
Verhalen
Gedichten
Prikbord
Boeken
Er op uit
Uitgaan
Creatief
Spelletjes
Online casino
Sport
Links
 
Het Amsterdamse Bos


Toen ik laatst mijn dochter Daisy via Skype op mijn laptop zag verschijnen, kwam het gesprek op hardlopen. Zij is sinds kort onder begeleiding aan het lopen bij de Bosbaan in het Amsterdamse Bos. Zij vertelde mij dat zij een oud-bokser ontmoette, hij vroeg haar valt niet mee, als je een dagje ouder wordt. Of hij met een dagje ouder worden Daisy of zichzelf bedoelde, was niet gedeeltelijk duidelijk. Je kent hem wel pap, je hebt wel eens met hem gebokst. Hij is lang en blond. Dat zal Pedro van Raamsdonk wel zijn geweest, zei ik. Ik heb inderdaad weleens met hem gespard, toen hij een avondje bij Herman Schregardus kwam mee trainen.
Ik moest weer even terug gaan in de tijd, ik liep veel rond de Bosbaan of wij liepen de route van de trimbaan. Het recreatiegebied in mijn woonplaats Halfweg was nog in aanleg. Er liggen ook daar vele zweetdruppels van mij en sportmakkers.
Ik kreeg laatst ook nog een berichtje van een oude boksvriend, Gerrit Markus. Hij reageerde op een verhaaltje van mij over de boksschool van Ome Dick Groothuis. Gerrit was naar de Sail geweest. Had daarna even voor de deur gestaan van de oude club. waar wij o.a. les kregen van Herman Schregardus, Bennie Linneman en Evert Hofstede. Ja, daar liggen ook vele zweetdruppels van ons. Maar, wat hebben wij een fijne tijd gehad, zei Gerrit. Wanneer gaan wij weer eens boksen Gerrit? Dan kan ik jou eindelijk weer eens voor dat grote hoofd van je rossen.

Cor Cornelissen
15-10-2010
<< Vorige zelfgeschreven verhaal (Amputatie) Volgende zelfgeschreven verhaal (Apen vervangen) >>
 
Naar overzicht alle zelfgeschreven verhalen
Naar overzicht zelfgeschreven verhalen met zelfde beginletter (H)