SeniorPlaza

Boer Lieftink

Start
Nieuwtjes
Nieuwsbrief
Lente
Luilak
Gezondheid
Column
Componisten
Jazz
1930-1945
Jaren 45-50
De jaren 50
Jaren 60 en 70
Nostalgie
Oude foto's
Op zoek naar
Liedjes
Liedjes Zoek
Opzegversjes
Oude Gedichten
Voordrachten
Poezieversjes
Cadeautips
Vakantie
Wereldwonder
FinanciŽn
Verhalen
Gedichten
Prikbord
Boeken
Er op uit
Uitgaan
Creatief
Spelletjes
Online casino
Sport
Links
 
Boer Lieftink


Wij woonden op de Kanaalweg te Halfweg. Een dubbel huis gebouwd door mijn vader en Ome Aart. Vader was timmerman en Ome Aart was metselaar. Samen met een koppel collega's uit de bouw gingen zij aan de slag. Na ongeveer een half jaar waren de huizen gereed. Kosten toen (1956) ongeveer acht duizend gulden per huis.
Naast dit dubbele huis was het land en stond een mooi huis met rieten dak van boer Lieftink. Hij verbouwde suikerbieten, aardappels enz. Boer Lieftink was een apart geval. Hij tolereerde het niet als wij ook maar even zijn grond betraden. Maar zeer aantrekkelijk was het voor ons om op zijn grond te spelen. Er stonden bomen op het gedeelte wat hij niet als landbouw grond gebruikte. Vaak speelden wij er. Bij zijn huis had hij appel- en perenbomen. Een aantrekkingspunt, wanneer er fruit aan de takken zat. Dat werd dus appels en peren plukken.
Een keer stonden er grote haspels met kabels op het terrein. Toen wij er op klommen, schoot hij met zijn luchtbuks, welke pluimjes bevatte, op ons. Natuurlijk levensgevaarlijk. Hij had ook altijd honden, meestal Dobbermanpinchers, die ons regelmatig tot de grondgrens achterna zaten. Of er waren er het koppel ganzen, die elke postbode lieten sprinten.
Boer Lieftink was ook jager. Met het jachtgeweer maakte hij een einde aan zijn leven. Kennelijk was de man niet gelukkig.

Cor Cornelissen
06-02-2011
<< Vorige zelfgeschreven verhaal (Boeman!) Volgende zelfgeschreven verhaal (Boerderijbrand 1937 te Spanga Scherpenzeel) >>
 
Naar overzicht alle zelfgeschreven verhalen
Naar overzicht zelfgeschreven verhalen met zelfde beginletter (B)