SeniorPlaza

Apen vervangen

Start
Nieuwtjes
Nieuwsbrief
Lente
Luilak
Gezondheid
Column
Componisten
Jazz
1930-1945
Jaren 45-50
De jaren 50
Jaren 60 en 70
Nostalgie
Oude foto's
Op zoek naar
Liedjes
Liedjes Zoek
Opzegversjes
Oude Gedichten
Voordrachten
Poezieversjes
Cadeautips
Vakantie
Wereldwonder
FinanciŽn
Verhalen
Gedichten
Prikbord
Boeken
Er op uit
Uitgaan
Creatief
Spelletjes
Online casino
Sport
Links
 
Apen vervangen


Geachte Heer,
U vraagt zich af vanwaar dit schrijven. Nu dat kan ik wel even uitleggen. Door de strenge koude van de afgelopen winter zijn namelijk vele van onze apen doodgegaan. Zowel chimpansees als gorilla's tot bavianen toe.
Daar wij vrezen dat het de komende winter weer hetzelfde wordt, hebben wij besloten onze apen te vervangen door mensen, omdat deze beter tegen de koude kunnen. Dit moeten echter wel mensen zijn die op apen lijken en dierlijke geluiden uitstoten.
Onze keuze is op U gevallen.
-----------------------------------
Na een zeer lange en strenge selectie bent U eindelijk uitverkoren. Dit is namelijk voor U en Uw familie goed nieuws. Voor Uw familie, omdat zij van U verlost zijn en voor U, omdat U eindelijk goed te eten zult krijgen.
U hoeft namelijk zelf geen eten mee te brengen, want U krijgt hier bij ons in Blijdorp zoveel apennootjes en bananen toegeworpen dat wij vermoeden, Uw gulzigheid en vraatzucht kennende, dat U zich binnen de korstte keren zo vol zult proppen, dat U geen verdere maaltijd behoeft.
De eerste dagen zult U ook aan een ketting moeten liggen en komt U door Uw postuur en intelligentie als uiterlijk het beste in aanmerking voor de vervanging van een:

Zuid Koreaanse zacht boerende kaalkontige baviaan.
Wij verwachten U binnen 14 dagen. Niet gewassen, niet gekamd of geknipt, Uw tanden niet gepoetst, Uw nagels niet schoongemaakt of geknipt en Uw voeten niet gewassen, want dat betreft voor U niets nieuws,
U komt gewoon zoals U bent. Uw kooinummer is 48. Niets van bovenstaande vergeten daar u anders bij een ander soort in de kooi komt komt.
Met vriendelijke Groeten.
Hoogachtend
Directie Diergaarde Blijdorp afdeling personeelszaken

Martien van Dooren
30-07-2011
<< Vorige zelfgeschreven verhaal (Het Amsterdamse Bos) Volgende zelfgeschreven verhaal (Apenvreugd!) >>
 
Naar overzicht alle zelfgeschreven verhalen
Naar overzicht zelfgeschreven verhalen met zelfde beginletter (A)