SeniorPlaza

Amputatie

Start
Nieuwtjes
Nieuwsbrief
Lente
Luilak
Gezondheid
Column
Componisten
Jazz
1930-1945
Jaren 45-50
De jaren 50
Jaren 60 en 70
Nostalgie
Oude foto's
Op zoek naar
Liedjes
Liedjes Zoek
Opzegversjes
Oude Gedichten
Voordrachten
Poezieversjes
Cadeautips
Vakantie
Wereldwonder
FinanciŽn
Verhalen
Gedichten
Prikbord
Boeken
Er op uit
Uitgaan
Creatief
Spelletjes
Online casino
Sport
Links
 
AmputatieIk zat nog niet zo lang aan de bar of er kwam een beleefd figuur naast mij zitten. “Er zijn van die dingen in het leven, die ongevraagd bij je binnen komen stormen", begon hij.
Deze opening voor een gesprek, deed mij direct al iets engs vermoeden. “Weet je", vervolgde de krukoptand naast mij, “weet je dat je, nadat er iets van je is geamputeerd, nog altijd de zelfde gevoelens op die plaats hebt?". Ik opserveerde hem vanuit mijn ooghoek en constateerde dat hij compleet was.
“Oh, ja, is dat zo?", vroeg ik hem gelaten. “Ja, precies dezelfde pijntjes, prikkelingen, ja, het is er nog." Ik voelde mij een ietwat ongemakkelijk, "mist u wat dan?" vroeg ik hem stuntelig. “Ja dat kun je wel zeggen" zei hij met de grijns van een dodenmasker. “Oh, dat is niet best", zei ik schijnheilig. “Nee maar je leert er mee te leven, h√©." zei het masker.
“Heb je er veel weet van?" vroeg ik quasi ge√Įnteresseerd. “Ach, ja en nee", wederom vertoonde hij die enge grijns, om vervolgens te zeggen, “Alleen als ik eens lekker, je weet wel," het masker spleet.
“Wilt u nog een pilsje?"

Ivan Grud
16-01-2011
<< Vorige zelfgeschreven verhaal (De alternatieve Dokter) Volgende zelfgeschreven verhaal (Het Amsterdamse Bos) >>
 
Naar overzicht alle zelfgeschreven verhalen
Naar overzicht zelfgeschreven verhalen met zelfde beginletter (A)