SeniorPlaza

Alles is relatief

Start
Nieuwtjes
Nieuwsbrief
Lente
Luilak
Gezondheid
Column
Componisten
Jazz
1930-1945
Jaren 45-50
De jaren 50
Jaren 60 en 70
Nostalgie
Oude foto's
Op zoek naar
Liedjes
Liedjes Zoek
Opzegversjes
Oude Gedichten
Voordrachten
Poezieversjes
Cadeautips
Vakantie
Wereldwonder
FinanciŽn
Verhalen
Gedichten
Prikbord
Boeken
Er op uit
Uitgaan
Creatief
Spelletjes
Online casino
Sport
Links
 
Alles is relatief


Alles is relatief; als je een hete pan vastpakt lijkt een seconde wel een uur, als je een hete vrouw vastpakt, lijkt een uur een seconde! Doordat ik de betrekkelijkheid zie van alles, maakt het mijn leven met die handicap VEEL makkelijker!
Ik weet zeker, dat dit ook voor mensen geld, zonder handicap, relativeren maakt het leven van iedereen makkelijker! Er is altijd wat in het leven; is het niet met jouw gezondheid, dan wel met die van je kinderen of je partner of van iemand die je dierbaar is! Problemen financieel of in de relatiesfeer etc etc!
Een probleem of iets anders moeilijks, kan je groter of kleiner maken. Door te relativeren en er positief over te denken, maak je het kleiner en kan je er beter mee omgaan. Het gaat je leven niet beheersen, het heeft een plek gekregen.
Sinds ik die handicap heb, heb ik pas goed geleerd te relativeren, beter laat dan nooit! Het brengt veel meer rust in mijn leven, het maakt mij ook duidelijk wat ECHT belangrijk is! Door te relativeren ben ik er achter gekomen WIE en WAT echt belangrijk voor me zijn!
Vandaag was er een hele goede vriend op bezoek. Hij heeft met veel rugpijn de afgelopen dagen op de bank gelegen, maar hij vindt toch de kracht om met mij een praatje te komen maken, dat geeft mij een gevoel, dat ik veel beteken voor hem!

Bert Disco
05-08-2011
<< Vorige zelfgeschreven verhaal (Ali B...) Volgende zelfgeschreven verhaal (Als je ouder bent) >>
 
Naar overzicht alle zelfgeschreven verhalen
Naar overzicht zelfgeschreven verhalen met zelfde beginletter (A)