SeniorPlaza

Ali B...

Start
Nieuwtjes
Nieuwsbrief
Zomer
Vaderdag
Gezondheid
Column
Componisten
Jazz
1930-1945
Jaren 45-50
De jaren 50
Jaren 60 en 70
Nostalgie
Oude foto's
Op zoek naar
Liedjes
Liedjes Zoek
Opzegversjes
Oude Gedichten
Voordrachten
Poezieversjes
Cadeautips
Vakantie
Wereldwonder
FinanciŽn
Verhalen
Gedichten
Prikbord
Boeken
Er op uit
Uitgaan
Creatief
Spelletjes
Online casino
Sport
Links
 
Ali B...Zo ken ik Ali B nu toch al heel veel lange jaren. Je zou wel kunnen zeggen:"Ik ben met hem op school gegaan." Maar zelfs voor mijn ouders was het al lang niet meer een onbekende. Dus als je dan die naam weer hoort denk je aan wat hij heeft gedaan.
Zo kwam het dat die rapper mij opeens aan Ali B deed denken. Hoe hij die onverschrokken rovers eigenlijk toch goed te grazen nam. Zo dacht ik; veertig rovers en een hoofdman je moet het allemaal maar durven. En al mijmerend over het verleden heden en de toekomst weet ik hoe het kwam.
Want Alie Baba zo hij voluit heette wist waar de schatten zaten! Ik weet dat ook wel want alles gaat vandaag de dag naar Brussel toe. Maar het, “Sesam open u" is veilig bij de rovers en hun hoofdman. Ik zou daar ook wel eens iets van willen plukken, maar weet niet hoe?
Nu is er nog zo'n hoofdman B met vele rovers. Hun grote rovershol zit ergens in Den Haag. Als ik nu kan binnenkomen en de spreuk kan leren. Hoe fiks ik dat is nu voor mij de kardinale vraag.
Of je nu Mohamed, Ali of van mijn part Peter bent geheten. Die B, daar draait het om want B weet van de hoed en rand. Zij winden er dan ook geen doekjes om, zij willen het wel weten. Want wat je nog niet wist dat lees je morgen vast wel in de krant.
Toch is het wel opmerkelijk dat zoiets uit je vroege jeugd. Je nu op je ouwe dag toch nog wel kan komen plagen. Ik houd ze natuurlijk vlijmscherp, voortdurend in de gaten. Al zijn ze glad en lukt het nooit, mijn leed is wel te dragen.

Pika
12-11-2007
<< Vorige zelfgeschreven verhaal (Ali) Volgende zelfgeschreven verhaal (Alles is relatief) >>
 
Naar overzicht alle zelfgeschreven verhalen
Naar overzicht zelfgeschreven verhalen met zelfde beginletter (A)