SeniorPlaza

Nieuwsbrief

Start
Nieuwtjes
Nieuwsbrief
Lente
Luilak
Gezondheid
Column
Componisten
Jazz
1930-1945
Jaren 45-50
De jaren 50
Jaren 60 en 70
Nostalgie
Oude foto's
Op zoek naar
Liedjes
Liedjes Zoek
Opzegversjes
Oude Gedichten
Voordrachten
Poezieversjes
Cadeautips
Vakantie
Wereldwonder
Financin
Verhalen
Gedichten
Prikbord
Boeken
Er op uit
Uitgaan
Creatief
Spelletjes
Online casino
Sport
Links
SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 57: april - 21/04/2017SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 56: maart - 27/03/2017SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 55: februari - 27/02/2017


SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 54: januari - 20/01/2017

Klik hier voor de nieuwsbrief nieuwe stijl!


SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 53: december - 17/12/16
Tegen het einde van het jaar blikken we vaak terug naar alle gebeurtenissen van het bijna afgelopen jaar. Hoogtepunten en dieptepunten wisselden elkaar af. Wij hopen dat voor u de hoogtepunten overheersten en wensen u toe dat dat ook het komende jaar het geval zal zijn. Hele fijne feestdagen gewenst en graag tot ziens op SeniorPlaza in 2017!

Nieuwe website
Vertraging
Bij SeniorPlaza is er afgelopen jaar hard gewerkt met het maken van een nieuwe website. Zoals u weet hadden we gehoopt u de website al te kunnen laten zien, maar helaas is het nog niet helemaal zover. We willen nieuwe functionaliteiten in de website, zodat u bijvoorbeeld makkelijker contact kunt maken met andere senioren en eenvoudiger liedjes kunt zoeken. SeniorPlaza is echter uitgegroeid naar zo’n uitgebreide website, waardoor het veel tijd kost om dit alles in orde te krijgen.

Nieuw menu
We laten u graag alvast de nieuwe menustructuur zien van de nieuwe website. Nu heeft u keuze uit een langgerekt menu aan de linkerkant van uw scherm. Straks kunt u bovenaan de pagina op ‘Menu’ klikken en dan vouwt het menu naar beneden toe open. U ziet dan het volgende scherm:

Links staat er een zestal keuzes. Als u op een van de keuzes gaat staan of klikt ziet u in het midden de knoppen die u naar de pagina’s brengen die onder dat menu vallen. Misschien herkent u wel een pagina die u regelmatig bezoekt? Als u op een knop klikt komt u op de pagina.
Rechts staat een aantal suggesties van pagina’s die u wellicht ook leuk vindt om te bekijken.

Op de nieuwe website zult u soms op een menu-item of link klikken die u naar de oude website brengt. Dit gebeurt omdat SeniorPlaza zoveel informatie bevat dat we nog niet alles in een keer hebben kunnen omzetten. In de loop der tijd, zullen er steeds minder links naar de oude website verwijzen.

We helpen u graag
U ziet dat de nieuwe website er helemaal anders uit komt te zien. Voor onze trouwe bezoekers zal het even wennen zijn, maar we verwachten dat de nieuwe site veel gebruiksvriendelijker is. Bovendien staan we natuurlijk altijd klaar om uw vragen te beantwoorden, mocht u er niet uitkomen als de nieuwe website online is gegaan. Ook horen we dan graag wat u van de nieuwe website vindt. Met uw tips en opmerkingen zullen wij de website vervolgens nog verder verbeteren. We hopen u snel meer te kunnen laten zien.

Oproepstatistieken
November was met slechts 138 oproepen en 250 reacties rustig te noemen. Daardoor kwam het aantal opgeloste oproepen uit op slechts 28.

WIN WIN WIN
Win het nieuwe poëziealbum
Kent u hem nog, het poëziealbum? Misschien heeft u er nog wel een liggen van vroeger. Het is een album dat voor het leven bewaard wordt, omdat iedereen speciaal voor u iets heeft geschreven. Tegenwoordig zijn er voorbedrukte invulboekjes, de vriendenboekjes. Mijnpoeziealbum.nl wil het poëziealbum nieuw leven inblazen en nam het initiatief om het poëziealbum terug te brengen. Iedereen kan zijn eigen fantasie en creativiteit er weer in kwijt. Het poëziealbum nieuwe stijl is een leuk cadeau.
Wilt u er een winnen? SeniorPlaza mag een album weggeven! Beantwoord hiervoor de volgende vraag: in hoeveel kleuren is het poëziealbum verkrijgbaar? Stuur uw antwoord, met uw voorkant- en kleurvoorkeur en uw adresgegevens voor 31 december 2016 naar SeniorPlaza en wie weet krijgt u het poëziealbum wel gratis in de bus. DEZE ACTIE IS INMIDDELS VERLOPEN.

Winnaars Magazine AmericA
De winnaars van de prijsvraag uit de vorige nieuwsbrief zijn mevrouw Van de Sande en de heer Hengsteboer. Zij krijgen van Maasland Uitgeverij het nieuwste nummer van Magazine AmericA toegestuurd.

Nieuw op de site
Winter
Dag herfst, hallo winter. Na een grotendeels rustige herfst komt de wintertijd er weer aan. Wie weet kunnen we komende maanden schaatsen. Lees alles over schaatsland Nederland, maak heerlijke winterse recepten en ga op stap voor leuke winteruitstapjes. Bekijk ook de versjes over de winter en lees over winterweer. U leest alles over dit jaargetijde op onze themapagina Winter.

Feestdagen
Wordt het winter, dan staan ook de feestdagen voor de deur. Om in de stemming te komen voor Kerst en oud & nieuw hebben we onze themapagina online gezet. U leest er ditjes en datjes, kerstgedichten en -liedjes, vindt er feestelijke recepten en kunt creatief aan de slag met kleurplaten.

Onnozele Kinderen
Kent u het feest van de Onnozele (onschuldige) Kinderen? Het feest volgt op Kerst. Ik had er nog nooit van gehoord, maar de vader van Ilse Steel vertelde haar vroeger over deze verloren traditie. Ze dook in de boeken en schreef er een uitgebreide uitleg over. Leest u mee?

Boek: Tijd terug
In onze boekenrubriek staat een boek van Hilma Bruinsma die het verhaal van Kees Hocque heeft opgeschreven. Het boek ‘Tijd terug’ gaat over opgroeien in de jaren 50-60.

Boek: Geen blad voor m’n mond
In 'Geen blad voor m’n mond' schrijft Kees Baardewijk zo’n 300 quotes, uitspraken en oneliners.

Even onder de aandacht brengen
Vuurwerkbril
Het Oogfonds raadt iedereen die vuurwerk af gaat steken of naar buiten gaat met Oud en Nieuw aan om een vuurwerkbril te dragen. Deze is onbreekbaar en sluit goed aan op het gezicht, zodat vuurwerk de ogen niet kan bereiken. Op de website van het Oogfonds is het mogelijk om iemand (of jezelf) een vuurwerkbril cadeau te doen voor 2 euro inclusief verzendkosten. Het Oogfonds stuurt bij iedere bestelling een gratis kindervuurwerkbril mee.
Wij wensen u ook een veilige jaarwisseling!


Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.
 

SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 52: november - 28/11/16
Helaas nog geen nieuwe website en nieuwsbrief-nieuwe-stijl. Maar wel een nieuwsbrief met een leuke winactie en wat verwijzingen naar nieuwe onderwerpen op SeniorPlaza.

Nieuwe website
Nieuwe uitstraling
De nieuwe website is dus nog niet helemaal af. We willen alles goed testen, zodat we niet te veel ‘kinderziektes’ zullen tegenkomen bij ingebruikname. Dus nog even geduld… blijf vooral nog even bij ons op de bank zitten en kijk gerust rond op de ‘oude’ website!

Oproepstatistieken
In oktober zijn er 171 oproepen geplaatst, een redelijk normaal aantal. 319 reacties zijn daarop gekomen. Het aantal opgeloste oproepen kwam dan ook op 46. Er zijn 5 nieuwe liedjes toegevoegd, in totaal zijn er 11 nieuwe items toegevoegd.

WIN WIN WIN
Magazine AmericA
Heeft u vorige maand ook met plezier het artikel over Amerika gelezen? U maakt kans om nog veel meer Amerika-verhalen te lezen! We mogen van Uitgeverij Maasland nog eenmaal een magazine weggeven: dit keer gaat het om het magazine AmericA. Beantwoord hiervoor de volgende vraag: welke wijk in Portland was een oude haven en is nu een levendig centrum? Het antwoord vindt u in het artikel over Maine. Stuur uw antwoord met uw adresgegevens voor 16 december 2016 naar SeniorPlaza en wie weet krijgt u het magazine toegestuurd.

Winnaars winactie scheepsbouwer Willem Vos
Vorige maand mochten we van AERIE twee boeken van Willem Vos weggeven. Dhr. H.C. Peters en mevrouw Venema zijn de winnaars geworden. Gefeliciteerd en veel leesplezier!
Wilt u (één) van de boeken bestellen? Als u nog in november bij AERIE bestelt, krijgt u een gesigneerd exemplaar als u vertelt dat u via SeniorPlaza over het boek gehoord heeft.

Nieuw op de site
Sinterklaas
Het heerlijk avondje staat weer voor de deur. Lees alles over Sinterklaas op onze themapagina: liedjes, gedichtjes, recepten van heerlijke zoetigheden, maar ook bijvoorbeeld nostalgische plaatjes van oude prentbriefkaarten en chocoladeletterreclames.

Boeken
In de boekenrubriek is een nieuw boek toegevoegd. Het boek 'Tijd terug, opgroeien in de jaren 50-60' is een feest van herkenning voor iedereen die in deze tijd opgroeide: nostalgie ten top.

Even onder de aandacht brengen
Zorgverzekering
Zorgverzekeraars hebben hun premies weer bekend gemaakt. Ouderen blijken niet zo snel van zorgverzekeraar te wisselen. U kunt er flink wat geld mee besparen. Komend jaar bedraagt de gemiddelde zorgpremie voor de basisverzekering € 109,50. Dit betekent dat de zorgpremie ten opzichte van vorig jaar stijgt: een procentuele stijging van 7,2%. De goedkoopste basiszorgverzekering is die van ZEKUR en de duurste basisverzekering van Menzis. Daartussen zit een verschil van liefst € 30 per maand! Op internet zijn veel websites te vinden waarmee u gratis zorgverzekeringen kunt vergelijken. Doe er uw voordeel mee en ga eens op zoek. Iedere verzekerde heeft tot 31 december 2016 de mogelijkheid om de huidige zorgverzekering te beëindigen. Het is tot 1 februari 2017 mogelijk om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten.

Goed doel
Word bloeddonor
Goede doelen zijn lang niet altijd op zoek naar geldsponsors. Sanquin is een instantie die verantwoordelijk is voor de behoefte aan bloed en bloedproducten in Nederland en is op zoek naar nieuwe donoren. Voor veel mensen is een normaal leven niet vanzelfsprekend. Zij hebben bloed nodig. Om hun leven te redden of om een kans op genezing te hebben. Als bloeddonor zorgt u ervoor dat ze verder kunnen. De belangrijkste reden waarom mensen bloed willen geven zijn:
• Het redden van mensenlevens
• Een ander helpen
• Het krijgen van een medische controle
• Je geeft bloed, zodat je zelf ook een keer geholpen wordt
• Om geneeskundig onderzoek mogelijk te maken
• Het geeft een goed gevoel
• Het vinden dat je dat hoort te doen

Misschien is het iets voor u? Kijk op de website van Sanquin voor meer informatie over donor worden.


Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.
 

SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 51: oktober - 27/10/16
Misschien wel de laatste nieuwsbrief in de oude stijl, want de lancering van nieuwe website komt dichterbij. Lees alles over de nieuwe website verderop in deze nieuwsbrief. Verder weer een nieuwe winactie en informatie over alle nieuwe artikelen op onze site.

Nieuwe website
Nieuwe uitstraling
Bijna is het dan zover! Volgende maand hopen we de nieuwe website online te kunnen zetten. De nieuwe website krijgt een totaal andere uitstraling. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten laten we u het logo alvast zien, bovenaan deze nieuwsbrief.
Zoals we in mei al vertelden: het ontwerp van onze nieuwe website heeft met een bankje te maken. We nodigen u graag uit om plaats te nemen op een bankje op ons digitale plein, SeniorPlaza. Kom er gezellig bij zitten, hernieuw vriendschappen en maak nieuwe, lees een mooi gedicht of zoek samen een lied uit vroeger tijden.

Oproepstatistieken
In september zijn er weer 153 oproepen geplaatst. De 270 reacties die daarop volgden zorgden voor 30 opgeloste oproepen.
Vanwege de naderende 'verbouwing' van de website hebben we alleen drie nieuwe gedichten online gezet.

WIN WIN WIN
Boeken scheepsbouwer Willem Vos
Het is nu de maand van de geschiedenis. Onze winactie sluit daar mooi bij aan. Wij kwamen in contact met Willem Vos. Hij is degene die in Lelystad in tien jaar tijd met werkloze jongeren de Batavia nabouwde. De Batavia was een spiegelretourschip uit 1628 van de VOC. Willem Vos zocht uit hoe men vroeger zo’n schip bouwde en deed dat na. Onlangs zijn er twee boeken verschenen (zie verderop in deze nieuwsbrief): ‘Biografie van de Scheepsbouwmeester’ en ‘De bouw van een Oost-Indiëvaarder’. Wij mogen van beide boeken een exemplaar weggeven!
DEZE WINACTIE IS INMIDDELS VOORBIJ.
Wilt u (één) van de boeken bestellen? U krijgt in oktober en november een gesigneerd exemplaar als u vertelt dat u via SeniorPlaza over het boek gehoord heeft en bij AERIE bestelt.

Winnaars winactie Schiphol
In de vorige nieuwsbrief hadden we in verband met 100 jaar Schiphol een winactie voor kaarten voor de tentoonstelling in het Amsterdam Museum. Peter Broeders en Willem Braam wonnen ieder twee toegangskaarten voor de tentoonstelling. Gefeliciteerd!

Nieuw op de site
Herfst
Als ik nu naar buiten kijk is het duidelijk: het is herfst. Geen blauw aan de lucht en geen zon te zien. De bomen beginnen prachtig te kleuren en verliezen hun bladeren. Gelukkig (vind ik in elk geval) hebben we nog geen herfststorm met veel regen en harde wind gehad. Komt er toch zo’n onstuimige dag? Kruip dan gezellig achter de computer en bekijk onze herfstpagina met bijvoorbeeld gedichten en liedjes over de herfst en ga aan de slag met de lekkerste herfstrecepten die er ook staan.

Themapagina’s
We hebben nog drie themapagina’s online gezet: Allerheiligen en Sint Maarten komen snel dichterbij. En daarna is het alweer bijna tijd voor Sinterklaas, dus kunt u deze pagina ook alvast bekijken.

Reizen: Maine, Amerika
Weggestopt in het uiterste noordoosten van de Verenigde Staten, tegen de grens met Canada, ligt Maine. De oppervlakte van Maine is even groot als die van de andere vijf staten van New England gezamenlijk. De Pine Tree State staat vooral bekend om zijn Kreeftenkust met pittoreske plaatsjes, het enige nationale park in het noordoosten van de VS en de ruige bergwereld landinwaarts. Lees er alles over op onze vakantiepagina in een artikel uit AmericA Magazine.

Boeken
In de boekenrubriek zijn twee boeken toegevoegd. We hebben ze bij de winactie al even genoemd. Lees alles over de boeken van/over Willem Vos: ‘Biografie van de Scheepsbouwmeester’ en ‘De bouw van een Oost-Indiëvaarder’.

KLM
In verband met het 100 jarig bestaan van Schiphol schreef Ilse steel vorige maand een mooi artikel. Deze maand gaat zij dieper in op KLM. Ze schrijft over de stewardessen, de piloten en de bekende KLM-huisjes.

Oproep spanjestrijders
Er is zo een bijzondere oproep op onze website gezet dat we die even extra aandacht willen geven. Sinds juni dit jaar is de site www.spanjestrijders.nl openbaar. 700 namen van Nederlanders die in de jaren 1936-1939 betrokken waren bij de Spaanse Burgeroorlog en ruim 200 grotere en kleinere levensbeschrijvingen staan erop. Zoekt u mee en geeft u uw familieverhalen over een (ver) familielid dat naar Spanje trok door?

Even onder de aandacht brengen
Dag van de Mantelzorger
10 november is de Dag van de Mantelzorg. Op deze dag staat iedereen die zorgt voor een naaste die extra steun hard nodig heeft in het zonnetje. Welzijnsorganisaties, zorginstellingen, kerken, verenigingen, werkgevers en gemeenten in heel Nederland organiseren leuke activiteiten voor mantelzorgers.

In een oog lopen
Het Oogfonds reist met een reuzenoog door het land. Patiënten en bezoekers kunnen er in wandelen en zien hoe het oog er van binnen uitziet. Het Opblaasbare Oog is een levensgroot oog waar geïnteresseerden in kunnen gaan om een kijkje te nemen binnenin het menselijke oog. Voor het eerst is niet alleen de iris en het oogwit te zien, maar ook het netvlies en de lens. Wilt u dat ook zien? Kijk in de agenda wanneer het oog bij u in de buurt is.

Anna’s jaren
Dirk van Eijk nam contact met ons op. Hij werkt aan een verhaal over de periode dat zijn grootmoeder leefde (1881 tot 1955). Een periode waarin twee wereldoorlogen plaatsvonden, een koude oorlog en een grote crisis. Bent u er benieuwd naar? Lees delen van het verhaal op zijn website.

Goed doel
Locaties met meerwaarde(n)
Geeft u een verjaardags- of jubileumfeestje en zoekt u een leuke locatie? Daar is veel keuze in. Op de website Locaties met meerwaarde(n) staan leuke evenementenlocaties die sociaal ondernemerschap, duurzaamheid en/of het bewaken van cultureel erfgoed hoog in het vaandel hebben. U ontvangt 5% korting op deze locaties als u via Locaties met meerwaarde(n) boekt. Die 5% mag u vervolgens doneren aan een goed doel naar keuze. Zo kunt u uw steentje bijdragen aan wat zij noemen maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.
 

SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 50: september - 12/09/16
De zomer is officieel voorbij, dus is het weer tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Hoewel het mooie weer in deze nazomer nog even aanhoudt is het de moeite waard onze website weer even te bezoeken. We hebben weer een hoop nieuwe dingen erop staan.

Nieuwe website
Vorderingen
‘Er komt toch een nieuwe website, wanneer is het dan zover?’ kregen we onlangs te horen. We zijn er hard mee bezig en vorderen gestaag. SeniorPlaza is een grote website en technisch hebben we heel wat wensen waardoor de website voor u en ons makkelijker wordt. De nieuwe website heeft daarom nogal wat voeten in aarde. Dit najaar verwachten we u de nieuwe website te kunnen presenteren. Voor nu alvast een kleine toelichting op dingen die voor u uw bezoek aan de website makkelijker kunnen maken.

Straks kunt u inloggen op onze website. U ziet dan makkelijk terug waar u op reageerde, welke oproepen u plaatste en u komt makkelijker in contact met andere bezoekers. Uiteraard kunt u ook zonder in te loggen nog gebruikmaken van onze website.

SeniorPlaza heeft bijvoorbeeld heel veel liedjesteksten, gedichten en versjes. Op dit moment is daarin zoeken niet erg handig. Door een goede zoekfunctie heeft u straks zo gevonden wat u zoekt.

Oproepstatistieken
In juli en augustus samen zijn er 315 oproepen geplaatst. Daarmee is er van een zomerdip zeker geen sprake. Ook is er meer dan normaal gereageerd, 619 reacties zijn er geplaatst in deze twee maanden. Het aantal opgeloste oproepen kwam dan ook op 86.
Ook zijn er veel nieuwe items toegevoegd: alleen al 25 nieuwe liedjes. In totaal zijn er 58 nieuwe items toegevoegd.

WIN WIN WIN
Kaarten 100 jaar Schiphol
Win kaarten voor de tentoonstelling in het Amsterdam Museum rond het eeuwfeest van Schiphol ‘100 jaar Schiphol - Klaar voor vertrek’. Vanaf 15 september kunnen bezoekers hier bijzondere objecten van dichtbij bekijken, zoals een vliegtuigmotor uit de jaren 1920, een bom uit de Tweede Wereldoorlog en smokkelwaar, ontdekt door speurhonden. Maar er zijn ook historische stewardessenkostuums en designmeubelen van Schiphol uit de jaren zestig en diverse interactieve spelletjes en activiteiten.

SeniorPlaza mag 2x twee entreekaarten voor de tentoonstelling weggeven. Geef hiervoor antwoord op de volgende vraag: Wanneer werd de polderbaan in gebruik genomen? Tip: lees de nieuwsbrief verder. DEZE ACTIE IS AFGELOPEN.

Winnaars Nordic Magazine
De winnaars van de prijsvraag uit de zomernieuwsbrief zijn de heer Schellekens en mevrouw M.C. van Dam. Zij krijgen het nieuwste nummer van het Nordic Magazine toegestuurd.

Nieuw op de site
Boeken
In de boekenrubriek is nogal wat toegevoegd afgelopen tijd. Lees de recensies van ‘Hou me maar vast’, ‘Het geheim van de Valeriusstraat’, ‘De Georgische muiterij’, ‘De Hanen van de Koning’ en ‘Cruisevaart op Rotterdam’.

Schiphol
Op 19 september bestaat Schiphol 100 jaar. Ilse Steel dook in de geschiedenis van onze nationale luchthaven en schreef een mooi artikel.

Even onder de aandacht brengen
Superburendag Schiphol
Om maar even bij Schiphol te blijven: op 17 en 18 september kan iedereen (van dichtbij of ver weg) deelnemen aan de Superburendagen. Allereerst krijgen bezoekers een korte film over de geschiedenis te zien en vervolgens krijgen ze een uniek kijkje in de keuken van Schiphol: van security tot de verkeersleiding en van de douane tot de brandweer. Inschrijven kan nog net: tot 14 september via deze speciale website.

Goed doel
Alzheimer Nederland
De recensie van het boek ‘Hou me maar vast’ heeft u misschien inmiddels gelezen. Het boek heeft alles te maken met alzheimer. Omdat het 21 september bovendien Wereld Alzheimer Dag is, hebben we Alzheimer Nederland deze maand als goed doel gekozen. Deze stichting financiert onderzoek naar de ziekte, geeft voorlichting en biedt ondersteuning. U kunt ze steunen, kijk hiervoor op hun website.

Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.
 

SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 49: zomernieuwsbrief: juli en augustus- 21/07/16
De zomer is nu echt op gang gekomen, tijd dus voor onze zomernieuwsbrief!

Weetje
Wist u dat ouderen in Nederland nog nooit zoveel vermogen bij elkaar gespaard hadden als nu? Lees er meer over op de website van RTL nieuws.

Nieuwe website
Oproepstatistieken
In juni zijn er 136 oproepen geplaatst. Dat zijn er net iets meer dan in mei. Ook zijn er net iets meer reacties geplaatst dan in mei, namelijk 290. Gelukkig zijn er wel flink meer oproepen opgelost: 40 stuks.

WIN WIN WIN
Maasland: Nordic Magazine
Het Nordic Magazine gaat over Noord-Europa en de Oostzee-regio: reisreportages, interviews en nog veel meer informatie over cultuur en toerisme. Lijkt het u leuk om dit magazine gratis te ontvangen? We mogen twee exemplaren weggeven. Beantwoord de volgende vraag en maak kans op de prijs: welke bekende Finse musicus en onafhankelijkheidsdenker liet zich inspireren door Nationaal Park Koli? Tip: het antwoord staat op onze website (lees vooral deze nieuwsbrief verder). DEZE ACTIE IS INMIDDELS BEEINDIGD.

Nieuw op de site
Ambachten
Onlangs was ik in het Drukkerij Museum in Meppel. Daar kwam ik interessante aanvullingen tegen voor onze rubriek Oude Ambachten. Het museum vond het leuk als wij hun informatiebladen op onze website delen. Kijk hiervoor bij de ambachten: boekbinder, boekdrukker en van letterzetter tot graficus.
Onderaan staat/staan de link(s) naar de informatiebladen.

Reisbestemming uitgelicht: Finland
Zwemmen, vissen, kanovaren of wandelen in een mooie rustgevende omgeving; dit is onthaasten in zomers Karelië in Finland. Lees het artikel uit het Nordic Magazine: Cottage-vakanties in een unieke Finse regio.

Liedjes
De Elfstedenwals, Marjolijne, Toen ik nog klein was, Het veerlied, Wij weten hoe laat het is: kent u ze nog, deze liedjes van vroeger? Deze zijn onlangs nieuw toegevoegd, maar we hebben er nog veel meer! Bekijk de liedjesrubriek.

Verhalen
Regelmatig sturen bezoekers van SeniorPlaza.nl ons zelfgeschreven verhalen toe. We hebben weer een paar nieuwe verhalen op de website geplaatst. U herkent deze op de overzichtspagina aan de rode markering: Nieuw.

Even onder de aandacht brengen
Worstelen
Laatst werden wij benaderd door de Nederlands worstelkampioen van 1963 Gerard Ram. Hij heeft een website met uitgebreide informatie over zijn loopbaan en dat van andere bekende worstelaars uit het verleden. De website is zeker een bezoekje waard.

Granny's Finest crowdfunding
Sinds 5 jaar brengt Granny's Finest senioren samen door het organiseren van wekelijkse handwerkclubs. Onder begeleiding van jonge ontwerpers maken de grannies prachtige producten naar de laatste trends. De handwerkclubs zijn verspreid over het hele land. Granny’s Finest brengt graag een Jubileum Magazine uit. U kunt helpen het magazine mogelijk te maken door mede-investeerder te worden. Lees meer op: hun website.

Goed doel
Hersenstichting
Meer dan 60% van de Nederlandse 65-plussers met een chronische aandoening en een fysieke beperking bewegen niet voldoende. Voor het welzijn en het denkvermogen (cognitief functioneren) van ouderen is bewegen van groot belang. Als de cognitieve functies als geheugen, aandacht en redeneren minder snel afnemen, kunnen ouderen langer zelfredzaam blijven. Maar hoe zit dit bij ouderen die door een fysieke beperking niet goed kunnen bewegen?
De Open Universiteit start hiernaar nu, met een bijdrage van de Hersenstichting, een vierjarig onderzoek. Lees meer over het onderzoek op de website van de Hersenstichting.

Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.
 

SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 48: juni - 30/06/16
De maand juni is al bijna voorbij en daarmee de eerste helft van dit jaar, de zesde nieuwsbrief van 2016 staat voor u klaar.

Weetje
Wist u dat de kans van 65-jarigen om 100 jaar te worden in zestig jaar tijd zes keer zo groot geworden is? In die zestig jaar is ook de levensverwachting met vijf jaar gestegen. Vrouwen hebben een hogere levensverwachting dan mannen, maar sinds 1980 wordt het verschil steeds een beetje kleiner.

Nieuwe website
Nieuwe huisstijl
Vrolijk, verbindend, sociaal; dat zijn woorden waar SeniorPlaza zich thuis bij voelt. Onze nieuwe huisstijl gaat dit dan ook uitstralen. Om een tipje van de sluier op te lichten: blauw en roze worden de nieuwe SeniorPlaza kleuren.

Oproepstatistieken
In mei zijn er 132 oproepen geplaatst. Dat is niet 'veel'. Daarentegen zijn er wel 284 reacties geplaatst; dat is redelijk normaal. Helaas zijn er maar 32 oproepen opgelost. Daarnaast hebben we een paar nieuwe liedjes en gedichten online gezet.

Uitslag winactie
Mevrouw Peters en mevrouw Dieks zijn de winnaars van de winactie van vorige maand. Zij ontvangen het Azië Down Under Magazine. Gefeliciteerd!

Nieuw op de site
Zomer
Het is weer zomer. Onze zomerpagina staat daarom weer op de website. U vindt er zomerliedjes, -gedichtjes en –versjes, zomerse uitstapjes en recepten en nog veel meer zomerplezier. Leuk leesvoer voor een regenachtige zomerdag!

Boekrecensie
Marian Marees las met de naderende Tour de France in gedachten, het boek “Wegkletsen” en schreef een recensie over dit wielrenboek.

Oude ambachten: alchemist
Ilse Steel heeft zich in de alchemie verdiept. Weet u wat de Steen der Wijzen is, kent u Roger Bacon en wie is Hermes? U leest het allemaal bij ons op de site in de rubriek ‘oude ambachten’.

Boek
Een van onze bezoekers heeft samen met zijn dochter een boek geschreven. Baarmoederblues en cradlerock gaat over hun aangeboren of overgedragen liefde voor muziek. Lees meer.

Even onder de aandacht brengen
Hommage aan de meesters van Gouden Eeuw
Een boek van maar liefst 70x50x9 cm! Dat is het boekwerk ‘Hommage aan de meesters van Gouden Eeuw‘. Het boek weegt 35 kilo, dus het is geen boek om voor het slapen gaan nog even in bed door te bladeren. Daar is het boek ook niet voor bedoeld: het toont 60 iconische schilderijen, zoals de Nachtwacht en het Melkmeisje. Er zijn 2.500 exemplaren van het boek en in de showroom van Louwman in Utrecht staat de luxe editie op een speciale standaard zodat bezoekers het op hun gemak van dichtbij kunnen bekijken en doorbladeren. Lees verder.

Seniorenclub
Zoekt u wat meer gezelschap? Het Leger des Heils organiseert wekelijks bijeenkomsten voor senioren. Wie weet is het wat voor u. Neem een kijkje op de website.

Goed doel
Geef uw kleding aan Leger des Heils
Ook als goed doel is het Leger des Heils bekend. U hoeft niet altijd geld te geven of vrijwilligerswerk te doen om een goed doel te steunen. Heeft u kleding die u niet meer draagt? Bij het Leger des Heils zijn ze er blij mee! Zo hoeft u het niet weg te gooien en doet u een goede daad. Kijk voor een inleverpunt bij u in de buurt op de website.

Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.
 

SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 47: mei - 30/05/16
Komt u bij ons op de bank zitten? Een bankje in een park, een bankje op een plein: een bankje nodigt uit om te gaan zitten, even uit te rusten, rond te kijken en met iemand een praatje te maken. Ons plein, SeniorPlaza, staat ook vol met bankjes. Komt u erbij zitten om de nieuwsbrief te lezen?

Nieuwe website
Nieuwe huisstijl
Zoals eerder gezegd, zijn we bezig met een nieuwe huisstijl. SeniorPlaza gaat er helemaal anders uitzien. De ontwerper heeft een mooi logo-ontwerp gemaakt. We kunnen het u nog niet laten zien, maar dat een bankje centraal staat heeft u misschien al wel begrepen…

Oproepstatistieken
Wij merken dat het weer mooier weer wordt: in april hebben zijn er 'slechts' 149 oproepen en 285 reacties geplaatst. 46 Oproepen zijn opgelost. Daarnaast hebben we een paar nieuwe liedjes online gezet.

WIN WIN WIN
Azië & Down Under Magazine
Vindt u reizen ook zo leuk? Lezen over reizen maakt mij altijd enthousiast over nieuwe bestemmingen, kent u dat? Het Azië & Down Under Magazine is een leuk reistijdschrift met reisverhalen, tips en adviezen en foto’s uit landen als India, Australië, Maleisië, Taiwan, Nieuw-Zeeland en de Fiji Eilanden. Uitgeverij Maasland heeft twee exemplaren van het kwartaalblad beschikbaar gesteld, die wij mogen weggeven! Wilt u gratis een keer meer lezen over landen in Azië en Oceanië? Beantwoord dan de volgende vraag: wanneer en waardoor werd Dubai rijk? TIP: lees eerst de nieuwsbrief verder. DEZE ACTIE IS AFGELOPEN.

Nieuw op de site
Reisbestemming: Dubai
Op onze vakantiepagina staat een nieuw artikel: Dubai voor een prikkie. Het wordt steeds populairder: een stopover van een dag of twee in Dubai, op de route naar Azië of andere verre oorden. Dubai staat echter bekend als een dure stad, waar al dat blinkt de klok slaat. Is het eigenlijk wel leuk om erheen te gaan zonder uitpuilende portemonnee? Lees hier een voorproefje uit het Azië & Down Under Magazine.

Boekrecensie
We ontvingen van Marian Marees een boekrecensie van het boek Pogingen om iets van het leven te maken van Hendrik Groen. Lees hier waarom zij het een aanrader vindt. Lees meer.

Filmtip: The Desperate
De film The Desperate is niet nieuw, maar verscheen vorige maand op DVD. Het onderwerp is actueel in deze meimaand waarin we de oorlog herdenken. Vandaar dat we de film bekeken en een recensie schrijven.
Wat zou u gedaan hebben als u de generaal was, uw zoon op sterven lag en het verboden was voor Joodse artsen om Arische patiënten te behandelen? Bekijk hier onze recensie en hier de trailer van de film.

Er op uit
Wist u dat we allerlei leuke uitstapjes op onze website hebben staan? In de rubriek er op uit staan altijd actuele tips voor een dagje uit.

Even onder de aandacht brengen
Draag uw steentje bij aan het onderzoek naar Alzheimer
Na het spel Play to Cure dat zich richtte op kankeronderzoek is nu recentelijk het spel Sea Hero Quest verschenen voor iOS en Android. In dit spel vaart u door een doolhof langs een aantal genummerde vlaggen. Vantevoren krijgt u een kaart te zien waarop de locatie van deze vlaggen is aangegeven. De manier waarop u het doolhof navigeert wordt doorgestuurd naar de cloud en met deze informatie levert u een bijdrage aan het onderzoek naar Alzheimer. Lees verder.
Download de game voor iOS of Android.

Beleef de Lente
In mei leggen alle vogels een ei. Wilt u meegenieten van de wonderen in de natuur? Dat kan! Volg verschillende vogels door middel van verborgen camera’s in de nestkasten via www.beleefdelente.nl.

Goed doel
Vogelbescherming
Omdat we het toch al over vogels hadden, leek het ons een goed idee om de Vogelbescherming als goed doel van deze maand te nemen. De Vogelbescherming heeft een leuke internetwinkel: u vindt er alles voor en over vogels, zodat u nog meer van ze kan genieten. En bovendien: met elke aankoop steunt u het werk van Vogelbescherming Nederland.
Wilt u liever op een andere manier bijdragen? De Vogelbescherming heeft volop mogelijkheden hoe u kunt helpen om vogelsoorten niet te laten uitsterven: u kunt lid worden, een schenking of gift doen, maar ook kunt u bijvoorbeeld vrijwilliger worden.

Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.
 

SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 46: april - 26/04/16
De regen klettert op het dak terwijl ik deze nieuwsbrief schrijf. Helemaal niet erg om dan binnen te zitten! Misschien voor u ook een goed moment om bij slecht weer lekker achter de computer weer eens bij SeniorPlaza op de website te kijken. We hebben weer allerlei nieuwe dingen op de website gezet afgelopen periode.

Nieuwe website
Oproepstatistieken
In maart hebben we veel oproepen kunnen plaatsen, in totaal 198. Er zijn dan ook weer veel reacties geplaatst: 311. Daardoor zijn 55 oproepen alweer opgelost. Naast de oproepen hebben we weer 7 nieuwe items geplaatst.

WIN WIN WIN
Bakken met Irene
De winnaar van het kookboek van Uitgeverij Elmar is mevrouw Christien van Bruggen. Van harte gefeliciteerd en veel bakplezier!

Nieuw op de site
Feestdagen
Er komen nogal wat feestdagen aan in de laatste dagen van april en in mei. Op onze website besteden we hier aandacht aan. Kijkt u mee op onze themapagina’s?

Morgen is het Koningsdag. Bent u koningsgezind? Neem dan een kijkje op de pagina Koningsdag.

Op 4 en 5 mei herdenken we de oorlog en vieren we de vrijheid. Lees er alles over op de pagina’s dodenherdenking en Bevrijdingsdag.

Ook Moederdag komt er weer aan. Op onze themapagina Moederdag staan bijvoorbeeld leuke versjes en gedichtjes.

5 mei is niet alleen Bevrijdingsdag, maar ook valt Hemelvaartsdag dit jaar op deze datum.

Pinksteren volgt op 15 en 16 mei. Bekijk de pagina voor versjes, liedjes, recepten en kleurplaaten.

Lees alles over luilak en IJsheiligen.

Recensies
We hebben weer een nieuwe boekrecensie op onze website staan: Dansen met de vijand van Paul Glaser. Het verhaal komt ook terug in een muziekvoorstelling in een expositie in Kamp Vugt. Lees meer.

Ook nieuwe op de website is de recensie van de film Knielen op een bed violen, naar het boek van Jan Siebelink. Lees meer.

Even onder de aandacht brengen
Muziekdoosjes vol herinneringen
Museum Speelklok werkt samen met RTV Utrecht aan de documentaire Daar zit muziek in en de tentoonstelling Muziekdoosjes, vol met herinneringen van Utrechters. Het museum is daarvoor op zoek naar uw verhaal. Heeft u een muziekdoosje waar u mooie herinneringen aan heeft? Misschien vanwege de mooie melodie die u aan uw kindertijd doet denken? Of door de dansende ballerina in het juwelendoosje van uw moeder? Of door dat lieve speeldoosje boven de wieg van uw baby. Uw herinneringen kunt u delen voor in de documentaire en de tentoonstelling. Mail hiervoor naar info@museumspeelklok.nl.

Oma’s schoonmaaktips
Het is weer voorjaar. Houdt u nog een voorjaarsschoonmaak? Vroeger moest alles met de hand, tegenwoordig zijn er allerlei schoonmaakapparaten en robots worden ook steeds gewoner. Robots en apparatuur kunnen echter niet alles, soms blijken oma’s schoonmaaktips nog altijd goud waard. Bekijk de leuke schoonmaakinfographic.

Levenstestament
De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie meldt dat het Levenstestament de laatste tijd steeds populairder wordt. Wilt u meer informatie, dan kunt u twee documenten downloaden van onze site. U vindt de documenten hier.

Goed doel
VUmc Cancer Center
In samenwerking met het VUmc Cancer Center Amsterdam is naar aanleiding van een promotieonderzoek de website www.keuzehulp-longkanker.nl gelanceerd. De website geeft informatie die kan helpen om weloverwogen de keuze te maken tussen bestralen en opereren. Het centrum doet graag meer onderzoek en heeft daar uiteraard middelen voor nodig. Wilt u ze steunen of zet u een actie op voor het inzamelen van geld voor meer onderzoek?

Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.
 

SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 45: maart - 23/03/16
Met het paasweekend voor de deur sturen we u nog even een nieuwsbrief. We wensen u fijne dagen!

Nieuwe website
Oproepstatistieken
In februari hebben we alweer het recordaantal oproepen van januari overtroffen. Maar liefst 247 oproepen werden geplaatst. Daardoor kregen we ook een recordaantal reacties: 386 maar liefst. En alweer een record: 62 oproepen zijn opgelost in februari. Helaas hebben we geen record gevestigd met het aantal nieuwe items. Dit waren er ‘slechts’ zes.

Omzetten nieuwe website
De ontwerper van de nieuwe website is druk bezig met de nieuwe uitstraling van SeniorPlaza. In de volgende nieuwsbrief hopen we een tipje van de sluier op te kunnen lichten en u al wat te laten zien van onze nieuwe huisstijl.

Adverteerder Hotel Schaepkens
3 dagen genieten in Valkenburg aan de Geul
Hotel Schaepkens van St. Fyt heeft een leuke aanbieding:
2 overnachtingen, 2x ontbijt, 1x 3-gangendiner of buffet
Prijs arrangement:
1 pers. toeslag:
Verblijfsbelasting:
€ 99,00 per persoon
€ 44,00 per persoon
€ 2,50 per persoon
Aankomsten dagelijks, op basis van beschikbaarheid.

WIN WIN WIN
Bakken met Irene
Houdt u van bakken, maar wilt u wel gezond eten? ‘Oudhollandse bakrecepten voor de bewuste en gezonde eter’ is een kookboek van Irene Lelieveld met heerlijke oudhollandse recepten. Van uitgeverij Elmar mag SeniorPlaza een boek weggeven. U maakt kans op dit boek door antwoord te geven op de volgende vraag: hoeveel recepten staan er in ‘Bakken met Irene’? DEZE PRIJSVRAAG IS AFGELOPEN.

Prijsvraag februari
Vorige maand hadden we een winactie voor het Griekenland Magazine. De winnaars zijn: dhr. L. Hengsteboer en dhr. Jb. Zijp. Van harte gefeliciteerd!

Nieuw op de site
Lente
Heeft u er ook weer zin in, het voorjaar? We laten de winter achter ons en hopen op een mooie lente. Leest u mee over dit jaargetijde op onze speciale lentepagina? U vindt er gedichten, liedjes, versjes en spreuken over de lente, maar ook lekkere recepten en leuke uitstapjes.

Pasen
Bent u al op uw paasbest? Traditiegetrouw hebben met name Rooms-Katholieken de grote schoonmaak achter de rug, zodat alles met Pasen netjes is. Lees op onze paaspagina alles over meer tradities rondom Pasen, bekijk paaskaarten, geniet van paasgedichtjes, -liedjes en –recepten en maak een leuke paaskleurplaat (met de kleinkinderen).

1 april
Laat u niet beetnemen! 1 april komt er weer aan, dus houd de grappenmakers in de gaten. Op onze themapagina 1 april leest u alles over deze voor-de-gek-houd-dag.

Auto's
John Vroom schrijft deze keer over de Mercedes-Benz 190D, de Renault 4 CV en de Simca 1200S Coupé. Kent u ze nog?

Even onder de aandacht brengen
Samen tegen darmkanker
Jaarlijks krijgen in Nederland ruim 15.000 mensen de diagnose darmkanker en overlijden 13 mensen per dag aan de gevolgen van deze ziekte. Sinds 2014 kent Nederland een bevolkingsonderzoek darmkanker. Met het bevolkingsonderzoek kan darmkanker in een vroeg stadium worden ontdekt. Om het belang van het vroegtijdig diagnosticeren van de ziekte te benadrukken, is de maand maart internationaal uitgeroepen tot de darmkankermaand. Er zijn verschillende activiteiten rondom dit thema. In Breda is bijvoorbeeld een lezing (30 maart van 19.00 tot 21.30 uur, Kenniscentrum Amphia). De toegang is gratis.

Goed doel
Habitat
Habitat gelooft dat een veilig (t)huis hét middel is voor mensen om een eigen toekomst op te bouwen. Het begint met een solide dak boven je hoofd, stevige muren en schoon drinkwater. Dat is de basis. Daarom bouwt Habitat samen met lokale vakmensen en de toekomstige huiseigenaren eenvoudige, betaalbare huizen. Wilt u een steentje bijdragen? U kunt meebouwen aan de huizen of bijvoorbeeld doneren. Kijk op www.habitat.nl voor de mogelijkheden.

Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.
 

SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 44: februari - 27/02/16
Wat leuk dat u onze nieuwsbrief weer leest. Deze staat weer bomvol nieuwtjes over onze website. Veel leesplezier!

Nieuwe website
Oproepstatistieken
In januari hadden we een recordaantal van 200 nieuwe oproepen. Daarop zijn 267 reacties. Daardoor zijn 46 oproepen alweer opgelost. Vorige maand zijn er ook weer 18 nieuwe items bijgekomen waaronder versjes en liedjes.

Omzetten nieuwe website
We hebben al onze wensen besproken met degene die de nieuwe website voor ons gaat ontwikkelen. We gaan nu samen aan de slag met de nieuwe uitstraling van SeniorPlaza: er komt een nieuw logo en nieuwe huisstijl. We houden u op de hoogte...

WIN WIN WIN
Griekenland magazine
Heeft u ook met plezier het artikel gelezen over Griekenland op onze vakantiepagina? Dit artikel werd gepubliceerd in het Griekenland Magazine. Smaakt het verhaal naar meer? De uitgeverij van het reisblad heeft twee exemplaren beschikbaar gesteld, die wij mogen weggeven! Wilt u meer lezen over Griekenland? Beantwoord dan de volgende vraag: hoe vaak gaat de ferry van Sami naar Ithaka? Stuur het antwoord met uw gegevens voor 15 maart en wie weet heeft u prijs! -- DEZE PRIJSVRAAG IS INMIDDELS AFGELOPEN --

Prijsvraag januari
Vorige maand hadden we een winactie voor entreekaarten voor Museum Speelklok. De winnaars zijn: familie Jansen, de heer Vrij en mevrouw Mol Zeldenthuis. Van harte gefeliciteerd! Overigens is de kortingsactie van het museum nog geldig.

Nieuw op de site
Boeken
Hoop en verlangen
Nieuw op de site is de beschrijving van een boek van Kees Baardewijk die hij ons stuurde. De titel is ‘Versjes van uitzicht, hoop en verlangen’.

Op bezoek bij dementerende
Een positief en praktische geschreven boek met tips om te gebruiken als u op bezoek gaat bij een dierbare met dementie. In dit boek vind je ruim 60 ideeën om samen met een familielid of vriend(in) met dementie een fijne tijd te beleven.

Februaristaking
Weet u dat er een interessant verhaal over de Februaristaking op onze website staat? Johan Krediet stuurde dat ons een paar jaar terug toe. Overigens kunt u van alles lezen over de bezetting van Nederland in WO II op onze site. Inmiddels is de Februaristaking 75 jaar geleden en is er in de tussentijd nog nooit een foto gevonden van deze staking! Heeft u misschien een foto waarvan u denkt dat deze van de Februaristaking is of van iemand die gestaakt heeft? Stadsarchief Amsterdam is er blij mee, u kunt ze mailen. Lees meer…

Auto's
John Vroom stuurde ons weer nostalgische verhalen van auto’s van vroeger. Hij beschrijft deze keer de Austin Princess 2200, de Fiat 500D en de Renault Dauphine Gordini.

Even onder de aandacht brengen
Vereenzaming te lijf
Ruim 1 miljoen Nederlanders voelen zich eenzaam en niet verbonden met de maatschappij. Steeds meer ouderen kunnen overweg met een computer, tablet of smartphone. Toch zijn er nog veel ouderen die het gevoel hebben minder sociale contacten te hebben door gebrek aan kennis van hun tablet of smartphone. Daardoor kunnen zij geen contacten onderhouden via sociale media zoals Facebook, en Instagram. FamilyLOOPED is een app die van iedere tablet een interactieve digitale fotolijst maakt. “Zo blijft oma altijd in de LOOP van wat er in mijn leven en dat van haar achterkleinkinderen gebeurt. Door oma meer te betrekken in ons leven, weet ze dat ze nog steeds een onderdeel is van ons gezin. Oma doet er toe!” aldus de bedenker van de app. Download FamilyLOOPED in de App store of Google Play Store.

Goed doel
Diabetes Fonds
Veel ouderen krijgen te maken met diabetes type 2, een vervelende ziekte die er langzaam in sluipt. Daarom wil het Diabetes Fonds met onderzoek precies achterhalen hoe diabetes type 2 in elkaar zit. Zodat de ziekte beter behandeld, voorkomen en genezen kan worden. Het Diabetes Fonds heeft nu het kookboek "Zin in lekker eten!" uitgebracht met daarin recepten voor mensen met en zonder diabetes. Het is voor €21,45 te koop op de website van het fonds. Met de aankoop van dit kookboek steunt u het Diabetes Fonds.

Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.
 

SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 43: januari - 28/01/16
Het nieuwe jaar is alweer bijna een maand oud. Tijd om u even bij te praten wat er allemaal speelt bij SeniorPlaza.

Nieuwe website
Oproepstatistieken
In december waren er 176 nieuwe oproepen. Er zijn 370 reacties gekomen op die oproepen, het record van november is alweer overtroffen! Dit resulteerde in 58 oproepen die alweer opgelost zijn, bijna net zoveel als de maand ervoor.
Vorige maand zijn er ook weer 15 nieuwe items bijgekomen: 7 liedjes en 4 eigen geschreven gedichten.

Omzetten nieuwe website
Zoals u eerder heeft kunnen lezen, zijn we al een tijd bezig om de website over te zetten naar een nieuw (technisch) systeem. Dit kost echter veel tijd. We willen ook een nieuw uiterlijk voor de website, maar dat kan pas als de hele website omgezet is. Wij hadden gehoopt dat dit allemaal sneller zou gaan, maar we zijn er nog steeds niet mee klaar. In de praktijk blijkt het lastig om werk, privé en SeniorPlaza met elkaar te combineren. Omdat we graag grotere stappen willen maken met het overzetten van de website hebben we besloten om dit uit te besteden. Doordat we nu een ander systeem gaan gebruiken kunnen we het uiterlijk van de website ook direct aanpassen. We houden u in komende nieuwsbrieven op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Adverteerder Hotel Schaepkens
Valentijnsdag komt er weer aan!
Tijd om uw geliefde eens flink in de watten te leggen met een verblijf in Hotel Schaepkens van St. Fyt op 5-6-7 februari of 12-13-14 februari of 19-20-21 februari. Kies uit de volgende arrangementen:
1 overnachting
Flesje Champagnoise en bonbons op de kamer
1 x ontbijtbuffet met champagnoise
Prijs € 59,00 p.p. excl. toeristenbelasting
       1 overnachting
Flesje Champagnoise en bonbons op de kamer
1 x 4 gangen valentijnsmenu
1 x ontbijtbuffet met champagnoise
Prijs € 79,00 p.p. excl. toeristenbelasting

WIN WIN WIN en KORTING
Museum Speelklok
Museum Speelklok bestaat dit jaar 60 jaar. Het museum voor draaiorgels, speeldozen en andere mechanische muziekinstrumenten viert het jubileum met veel muziek, vrolijke activiteiten en in oktober een vernieuwde rondleiding, de Muzikale Tour. Alle lezers van de nieuwsbrief van SeniorPlaza kunnen nu tot en met 30 april 2016 op vertoon van de nieuwsbrief met 25% korting naar het museum. Print hier de nieuwsbrief.
Dat is natuurlijk geweldig, maar Museum Speelklok heeft nog meer in petto: SeniorPlaza mag 3 keer 2 entreekaarten weggeven! Wilt u kans maken op deze prijzen? Geef dan antwoord op de volgende vraag: Waar is Museum Speelklok? DEZE PRIJSVRAAG IS AFGELOPEN, DE KORTINGSACTIE IS NOG GELDIG.

Prijsvraag december: Winnaar Nonk Theo
Vorige maand hadden we een winactie voor het boek Nonk Theo. De heer L.W. Wijnen is de winnaar van het boek geworden. Van harte gefeliciteerd!

Nieuw op de site
Ambacht: zeisen en haren
We kregen een leuke foto toegestuurd van iemand die aan het haren is. Haren? Omdat ik niet wist wat dit precies was, heb ik dit opgezocht en het meteen samen met ‘zeisen’ aan de ambachtenpagina toegevoegd. Lees alles over 'zeisen en haren'.

Diverse versjes
Diverse leuke versjes zijn op de site toegevoegd. Kent u ze nog? Fidel en de poesjes, een avondgebedje, het kompas, een slimmerd, juffrouw Muis. Op de versjespagina herkent u deze versjes aan de markering NIEUW (in het rood).

Financieel 2016
Met welke veranderingen financieel gezien ten opzichte van vorig jaar krijgt u te maken? Op onze financiele pagina zijn alle gegevens bijgewerkt voor het nieuwe jaar. Zo kunt u zien of u te maken krijgt met veranderingen in uw financiele situatie.

Boek: oud worden in de praktijk
Irene Jobse schreef weer een recensie, dit keer over het boek ‘Oud worden in de praktijk’. Lees de recensie op de boekenpagina.

Even onder de aandacht brengen
Huishoudboekjes
De zuinige en deugdzame huisvrouw hield vroeger een huishoudboekje bij. Het internationaal instituut voor sociale geschiedenis (IISG) heeft een huishoudboekje uit 1660 in haar bezit! Huishoudboekjes geven een kijkje in de keuken van het leven van toen. Heeft u nog een huishoudboekje in uw bezit en wilt u dat wel aan IISG schenken? Ze zijn er daar blij mee! U kunt dit melden op info@iisg.nl. Lees meer over het IISG en huishoudboekjes.

Tweelingen gezocht
Hoe komt het dat de ene persoon gezond ouder wordt, terwijl de andere problemen krijgt met het geheugen? Wetenschappers van het VUmc Alzheimercentrum onderzoeken oudere tweelingen om meer te weten te komen over de erfelijke achtergrond van geheugenverlies en de ziekte van Alzheimer. Gisteren ging al de 100ste tweeling door de PET-MRI-scanner. Het onderzoeksteam is op zoek naar nog méér enthousiaste gezonde tweelingen van boven de 70 jaar. Bent u of kent u een tweeling die wellicht interesse heeft om deel te nemen? Kijk voor meer informatie op: deze website.

Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.
 

SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 42: december - 12/12/15
In feestmaand december laten we de nieuwsbrief wat eerder verschijnen. We hebben aardig wat nieuwe dingen op de website toegevoegd, dus lees snel verder. We wensen u alvast hele fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2016. We hopen u in het nieuwe jaar ook weer op onze website te mogen begroeten!

Nieuwe website
Oproepstatistieken
In november waren er 169 nieuwe oproepen. Er zijn 354 reacties gekomen op van die oproepen, een record! Dit resulteerde in 61 oproepen die alweer opgelost zijn, ook een record. Vorige maand zijn er ook weer 19 nieuwe items bijgekomen: 11 liedjes, 4 eigen geschreven gedichten, 3 verhalen over old timers en 1 versje.

WIN WIN WIN
Nonk Theo - Ferdi Schrooten
Emigreren. In de jaren na de Tweede Wereldoorlog vertrokken veel mensen naar landen als Australië, Canada en de Verenigde Staten. Ze hoopten in een ver land een nieuw gelukkig leven op te kunnen bouwen. Misschien bent u wel één van hen. ‘Nonk Theo’ is een nieuw boek dat het verhaal vertelt van één van deze duizenden emigranten/gelukzoekers (lees verderop meer over het boek). SeniorPlaza mag een exemplaar van dit boek weggeven. Geef ons het antwoord op de vraag: naar welk land emigreerde nonk Theo? En wie weet, wint u dit boek met een intrigerend verhaal. DEZE WINACTIE IS AFGELOPEN.

Prijsvraag november: Winnaars teabagshopper
De winactie van vorige maand heeft vijf prijswinnaars opgeleverd. Van harte gefeliciteerd mevrouw R. van Dam, mevrouw Marees, mevrouw Maat, de heer Harry Vrij en de heer Lubbert Hengstboer! Veel plezier met de teabagshopper van Amnesty International.

Nieuw op de site
Reizen: Griekenland
Wie naar het Ionische eiland Kefalonia gaat, ontkomt niet aan de vertellingen van Homerus en zijn belangrijkste stijlfiguur Odysseus. Of Odysseus een fictieve held was die slechts in de mythologie een rol speelt, dan wel een werkelijke persoon van vlees en bloed, weten de geleerden nog altijd niet. Wat we wel weten, is dat zowel Kefalonia als Ithaka Odysseus als ‘zoon van het eiland’ opeisen. Lees meer over het verhaal dat net verschenen is in Griekenland Magazine van december 2015 en ga op zoek naar sporen van deze held op onze Vakantie pagina.

Zorgverzekering
Tot 31 januari kunt u nog van zorgverzekeraar veranderen. Op onze pagina "Gezondheid" is een vergelijker geplaatst voor zorgverzekeringen. Via deze vergelijker kunt u verschillende zorgverzekeringen met elkaar vergelijken qua dekking en kosten. Zo kunt u kijken of u nog wilt wisselen van zorgverzekeraar.

Boeken
Fietsen langs de Maas
Houdt u ook van een leuke fietstocht? De Maas is 925 kilometer lang, daar is een mooie fietstocht langs te maken! Het boek Fietsen langs de Maas is een gids met informatie over een tocht die een stukje langs de Belgische Maas voert en verder langs de Nederlandse Maas. Natuurlijk is de tocht op te delen in stukken. Lees hier meer over deze nuttige fietsgids.

Nonk Theo
Het kleurrijke en raadselachtige leven van een Nederlandse mijnwerkerszoon die emigreert en zijn eigen goudmijn wist te bemachtigen, maar berooid en veel te jong overleed. Zijn neef, journalist Ferdi Schrooten, vertelt het verhaal van een man aan wiens avonturendrang hij zich spiegelde. Maar de zoektocht naar zijn onbekende oom ontaardde in een obsessie. Negen jaar hield dit verhaal Ferdi Schrooten in de ban. Nu is de lezer aan de beurt. Lees meer over het boek.

Winter
Het is december, dus inmiddels officieel winter. Hoewel we nog geen sneeuw of ijs gezien hebben, hebben we de winterpagina toch online gezet. Kom alvast in winterse stemming en bekijk alles over ijs, schaatsen, winterse recepten en prachtige winterlandschappen.

Even onder de aandacht brengen
Inbrekers slaan hun slag tijdens feestdagen
De kans slachtoffer te worden van een inbraak- of inbraakpoging acht men tijdens de feestdagen aanzienlijk groter dan gedurende andere periodes in het jaar. Een derde van de deelnemers aan een onderzoek van de stichting Nationale Inbraakpreventie Weken (NIPW) denkt in de decembermaand meer risico te lopen. Zorg dat de feestdagen geen nare nasmaak krijgen en doe de InbraakPreventieCheck. Daarmee kunt u eenvoudig controleren hoe uw huis nu is beveiligd en wat hier eventueel aan verbeterd kan worden. Lees er meer over op: http://stichtingnipw.nl/ en in dit artikel.

Goed doel
Vaak geven we in deze rubriek informatie over een goed doel. Dit keer vragen we uw aandacht voor de Nationale Goede Doelen Test. Wilt u graag doneren maar weet u niet goed aan welk goed doel u het liefste geeft? Dat is goed voor te stellen, want er zijn in Nederland alleen al zo’n 30.000 goede doelen! De test helpt u door aan te geven welke goede doelen aan uw eisen voldoen en bij u passen. U vindt de test hier.

Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.
 

SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 41: november - 27/11/15
Terwijl ik dit schrijf, regent het pijpenstelen. Geen weer om vrolijk van te worden. Geen weer om er op uit te gaan. Wel weer om weer eens op SeniorPlaza te kijken! Er staan weer genoeg nieuwe dingen op onze website. Duik erin en u bent de regen snel vergeten!

Nieuwe website
Oproepstatistieken
In oktober waren er 148 nieuwe oproepen. Er zijn 332 reacties gekomen op van die oproepen. Maar liefst 58 oproepen zijn alweer opgelost.
Er zijn in oktober ook nog 3 nieuwe items op de website gezet.

Hotel Schaepkens van St Fyt aanbieding
Breng de feestdagen door in Hotel Schaepkens van St Fyt, met iedere avond live muziek, heerlijke buffetten. Champagne en oliebollen op nieuwjaarsavond, op 1 januari een uitgebreid taartenbuffet en nog vele andere extra’s. Bel ons voor meer informatie: 0436012000 of bezoek onze website.

WIN WIN WIN
Gerecycled met een bijzonder verhaal
De hippe en handige Amnesty Teabag shopper wordt gemaakt van gerecyclede theeverpakkingen gemaakt door een fairtrade partner in India. Koop 'm nu in de Amnesty webshop. Kijk ook voor andere leuke artikelen en cadeautjes op webshop.amnesty.nl en wat te denken van deze leuke kerstkaarten?
Met uw aankoop helpt u mee aan een rechtvaardige wereld en steunt u de mensenrechten wereldwijd. Amnesty International zet zich in voor de bescherming van mensenrechten wereldwijd. Onpartijdig en onafhankelijk.

Prijsvraag: Wat is het thema van de amnesty-agenda 2016?
Het antwoord is te vinden in de webshop van Amnesty. Mail het antwoord naar onze redactie en maak kans op een gratis Amnesty Teabag shopper uit India! SeniorPlaza mag er vijf weggeven! DEZE PRIJSVRAAG IS INMIDDELS BEEINDIGD.

Nieuw op de site
Sinterklaas
Het is alweer bijna zover. Sinterklaas is al in het land en heeft al vele kinderen blij gemaakt met een verrassing in hun schoen. Volgende week, 5 december, is het alweer sinterklaasavond. Op de themapagina Sinterklaas leest u alles over dit feest: bijvoorbeeld liedjes, verhalen, recepten, kleurplaten. Nostalgische gevoelens komen wellicht boven als u de oude reclames voor chocoladeletters bekijkt.

Kerst
Als Sinterklaas voorbij is, duurt het ook niet lang meer voor het Kerst is. De rubriek Kerst hebben we dan ook weer online gezet. U leest er alles over Kerst en Oud en Nieuw: bijvoorbeeld gedichten, recepten, oude kerstkaarten, uitjes en de geschiedenis van de kerststal.

Auto’s
John Vroom klom weer in zijn journalistenpen en schreef mooie verhalen over diverse oude auto’s: de Fort Escort, Opel Manta en Vauxhall Viva komen aan bod.

Boek
‘Magdalena’ is een boek van Maarten ’t Hart. Irene Jobse las het en schreef er voor ons een recensie over. Lees hier meer over het boek.

Even onder de aandacht brengen
Cruises
Bent u geïnteresseerd in cruises? Een cruise-liefhebber maakte een leuke website met heel veel informatie over cruises: www.nedcruise.info. Er staat zelfs een vlootlijst op met alle cruiseschepen met foto’s en gegevens.

Goed doel: Dance for Health
“Ik ben intens blij, omdat ik in beweging en dans een weg heb gevonden om mijn ziekte ‘leefbaar’ te maken. Ik barst van opwinding omdat ik mij zó goed voel na zo’n lange tijd vrijwel alleen maar in bed te hebben gelegen. Ik voel me weer mens in plaats van patiënt.” Dit is een citaat van Martin Gilling, die door te dansen zijn ziekte even vergeet. Meer mensen met chronische ziekten hebben baat bij dansen. Dance for Health is een initiatief waarbij mensen met bijvoorbeeld reuma, parkinson en ms in groepsverband danslessen kunnen volgen. Om meer mensen te bereiken en meer lessen aan te kunnen bieden heeft Dance for Health geld nodig. Doneren kan via danceforhealth.nl.

Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.
 

SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 40: oktober - 28/10/15
De wintertijd is weer ingegaan. Dat betekent: vroeg donker en lange avonden. Misschien een mooi moment om te internetten en een bezoekje te brengen aan SeniorPlaza.nl. In deze nieuwsbrief leest u wat we de laatste tijd allemaal toegevoegd hebben op de website. Veel leesplezier!

Nieuwe website
Oproepstatistieken
In september waren er 163 nieuwe oproepen. Er zijn 297 reacties gekomen op 74 van die oproepen. 50 oproepen zijn alweer opgelost. Er zijn 16 nieuwe items op de website gezet.

Nieuw op de site
Gedichten
Mevrouw Lesscher-Schasfoort schrijft zelf gedichten. Onlangs stuurde ze er ons een aantal toe en die hebben we inmiddels op de website gezet. De nieuwe gedichten kunt u op de overzichtspagina herkennen aan de tekst ‘nieuw’ in het rood bij de titel van het zelfgeschreven gedicht. Zo is er een gedicht ‘Pannenkoek’, maar ook schrijft ze gedichten over gewichtigere onderwerpen zoals vluchtelingen.

Auto’s
Wel eens gehoord van de Austin 1100 Glider, Daf33 en Humber Sceptre? John Vroom schreef weer mooie verhalen over deze auto’s van weleer.

Boek
Irene Jobse heeft weer een recensie geschreven. Ze is erg enthousiast over het boek ‘gouden jaren’ van Annegreet van Bergen. Het boek ademt één en al nostalgie: het beschrijft de veranderingen in ons dagelijks leven gedurende de afgelopen 50 jaar.

Feestdagen
Het is bijna weer november, dat betekent dat er weer feestdagen aankomen. Het zijn minder bekende feestdagen die we niet zo uitgebreid vieren als Kerst of Pasen. Daarom is het misschien wel leuk om er het een en ander over te lezen op onze site: op 1 november is het Allerheiligen, op 2 november Allerzielen en op 11 november is het Sint Maarten.

Even onder de aandacht brengen
Longembolie
Wij kregen een bericht in onze e-mail over longembolie. Er is een website gekomen speciaal om algemene informatie over longembolieën te geven. Wist u dat ouderen een verhoogde kans op een longembolie hebben? Lees er alles over op: www.longembolie.nl.

Goed doel: Wereld Natuur Fonds (WNF)
Het Amazonewoud is meer dan duizend jaar oud. Waar natuurrampen en oorlogen de aarde teisterden, bleven de bomen staan. Toch hebben zij nu uw hulp nodig. Op grote schaal worden deze bomen namelijk al jarenlang gekapt. Weet u wat de gevolgen zijn als er 1 km2 bos verdwijnt? Help het WNF in de strijd tegen ontbossing.

Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.
 

SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 39: september - 17/09/15
Na de zomer is het weer tijd voor een nieuwe nieuwsbrief van SeniorPlaza. Prinsjesdag is geweest, Dierendag komt eraan en wist u dat het vandaag Nationale Plasdag is? U leest er alles over in deze nieuwsbrief. Veel leesplezier!

Adverteerdersaanbieding hotelarrangement
Hotel Schaepkens van St Fijt in Valkenburg a/d Geul heeft weer een leuke aanbieding voor u voor inclusieve reizen in 2016. Bij deze voor- en najaarsaanbieding kunt u gebruik maken van de haal- en brengservice. U krijgt iedere dag gratis ’s ochtends een kop koffie, ’s middags een kop thee en ’s avonds vier consumpties en livemuziek. Verder profiteert u van gratis lekkere Limburgse vlaai, toegangskaarten voor Holland Casino en een feestavond. In april of oktober geniet u vijf dagen voor €389,- per persoon van een ontspannen en onbezorgde vakantie in Limburg.

Nieuwe website
Oproepstatistieken
In augustus waren er 182 nieuwe oproepen. Er zijn 247 reacties gekomen op 82 van die oproepen. 45 oproepen zijn alweer opgelost. Er zijn 15 nieuwe items op de website gezet, waarvan 10 nieuwe liedjes.

Nieuw op de site
Prinsjesdag
Afgelopen dinsdag was het weer Prinsjesdag. Wat voor gevolgen heeft de Miljoenennota en de rijksbegroting voor u? Lees er meer over in de rubriek 'Financieel'.

Nationale Plasdag
Driekwart van de volwassen Nederlanders heeft weleens plasproblemen: veel (in de nacht) moeten plassen, een sterke aandrang hebben tot plassen en incontinentie. Toch zijn deze klachten nog steeds moeilijk bespreekbaar. Vandaag is het Nationale Plasdag, deze dag is in het leven geroepen door de Continentie Stichting Nederland om plasklachten bespreekbaar te maken. Lees meer...

Herfst
Sommige bomen krijgen hun herfstkleuren al en het weer is al omgeslagen, dus hebben we de herfstpagina alvast online gezet. U vindt er lekkere herfstrecepten, leuke uitstapjes, mooie gedichten en liedjes en allerlei wetenswaardigheden over de herfst.

Dierendag
Het is nog geen oktober, maar voordat het dierendag is komt er geen nieuwsbrief meer uit. Daarom wijzen wij u even op onze pagina Dierendag.

Oude ambachten
Ilse Steel verdiept zich voor ons in verschillende oude ambachten. Vorige keer schreef ze over de letterzetter. In het verlengde daarvan leert ze ons nu alles over de boekbinder en de boekdrukker.

Boeken
Over boeken gesproken: Kees van Baardewijk heeft al diverse boeken geschreven. Zijn nieuwste boek is ‘Een Rotterdams boekenfanaat’. Lees er alles over op onze boekenpagina.

Oude auto's
John Vroom heeft weer twee mooie verhalen geschreven over oude auto’s. Dit keer bespreekt hij de Datsun Cherry 100A en Triumph Herald.

Goed doel: Dierenbescherming
Het goede doel dat we deze nieuwsbrief onder de aandacht willen brengen, sluit aan bij Dierendag: de Dierenbescherming. De dierenbescherming is er om voorlichting te geven, dierenleed te bestrijden, het dierenbeleid te beinvloeden en voor directe (acute) hulp aan dieren (dierenambulance).
Wilt u zich ook inzetten voor dieren? De Dierenbescherming is natuurlijk blij met donaties, maar heeft ook veel vrijwilligers nodig (dierenambulance, collecteren, ondersteunende diensten). Lees hier meer.

Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.
 

SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 38: Zomernieuwsbrief - 29/07/15
Wat een zomer: vielen de mussen eind vorige maand nog dood van het dak, de laatste dagen waaien ze er vanaf! Weer of geen weer: in deze zomermaanden worden er overal veel leuke dingen georganiseerd en staat surfen op internet vaak op een wat lager pitje. Vandaar dat we een zomernieuwsbrief uitbrengen in plaats van een maandelijkse.

Kortingsactie
Bij Klusup boekt u eenvoudig een ervaren klusjesman of tuinman voor €25,- per uur. U betaalt geen voorrijkosten of lidmaatschapskosten en u heeft bovendien tevredenheidsgarantie. De vakmensen van Klusup helpen u al vanaf 2 uur. Speciaal voor bezoekers van SeniorPlaza heeft Klusup nu een leuke actie. U krijgt €10,- korting op de eerste boeking! Vul hiervoor de kortingscode ‘seniorplazazomer’ in bij uw boeking. Deze code is geldig tot eind augustus 2015. Maak er gebruik van, dan heeft u weer tijd om iets leuks te gaan doen!

Nieuwe website
Oproepstatistieken
In juni waren er 143 nieuwe oproepen en in juli tot nu toe 314. In totaal zijn er deze twee maanden al 494 reacties gekomen, op 124 oproepen. Dat heeft ook resultaat gehad, want 79 oproepen zijn in die tijd opgelost.

Nieuw op de site
Van Gogh
Vandaag, 29 juli is het 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh stierf. Daarom is het in 2015 het Van Gogh jaar. Heeft u al gezien dat wij op de website ook aandacht besteden aan Van Gogh en het Van Gogh Jaar? Ilse Steel heeft uitgebreide informatie over deze Hollandse meesterschilder verzameld.

Oude ambachten
Computer, tablet, laptop, smartphone; in een tijd waarin steeds meer digitaal gedaan wordt zou je bijna vergeten dat er ook een tijd was dat er nog niet eens gedrukte boeken bestonden. Drukken gaat vandaag de dag in vergelijking tot vroeger ook veel makkelijker. Lees maar eens over de letterzetter en handzetter in onze rubriek ‘oude ambachten’.

Oude auto's
John Vroom heeft voor ons niet alleen de bekende VW Kever beschreven, maar ook de onbekendere Austin 1800 Balanza en over de Triumph Spitfire MkII heeft hij ook een mooi verhaal geschreven. Lees alles over deze auto’s van ‘toen’. U kunt ze allemaal vinden in de rubriek ‘Oude auto's’.

Even onder de aandacht brengen
Een duwtje in de rug bij het fietsen
Veel mensen vinden het heerlijk om een stuk te fietsen. Met de wind van de laatste tijd valt dat niet altijd mee. In Nederland verschijnen steeds vaker elektrische fietsen op het fietspad. Lees meer over de elektrische fiets.

Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.
 

SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 37: mei - 31/05/15
Op de laatste dag van deze maand vol feestdagen valt deze nieuwsbrief van SeniorPlaza in uw mailbox. Met de zomer voor de deur is het traditioneel wat rustiger geworden op de site. Ook het plaatsen van nieuwe content staat tijdelijk op een wat lager pitje. Toch hebben we weer genoeg toegevoegd wat u kunt bekijken.

Nieuwe website
Oproepstatistieken
In mei zijn er tot nu toe 165 oproepen gedaan, waarop al 260 reacties zijn gedaan. Van 35 oproepen is aangegeven dat ze zijn opgelost. Daarnaast zijn er weer 14 nieuwe items toegevoegd.

Nieuw op de site
Oude ambachten
Deze maand is er één ambacht toegevoegd. Lees het uitgebreide verhaal over hoe vroeger de was werd gedaan.

Oude auto's
Er zijn weer drie nieuwe auto’s toegevoegd op de website. U kunt ze allemaal vinden in de rubriek ‘Oude auto's’.
Lees bijvoorbeeld meer over de liefde van John Vroom voor zijn Alfa Romeo Brera.

Nederlandse deelnames aan het Eurovisie Songfestival
Het Eurovisie Songfestival is net achter de rug. Helaas heeft Trijntje Oosterhuis geen gevolg kunnen geven aan de successen van Anouk en The Common Linnets. Wist u dat op onze site ook veel informatie staat over de deelnames van Nederland uit het verleden? Zo kunt u bijvoorbeeld lezen over de muziek uit de jaren 50 en die uit de 60/70er jaren.

Even onder de aandacht brengen
Weg met de kerosinelamp
Er zijn vele mensen in de wereld die nog vertrouwen op kaarsen of kerosine lampen als lichtbron. Deze zijn brandgevaarlijk en de gassen die vrijkomen tijdens het branden zijn schadelijk voor de gezondheid.
Er zijn diverse projecten om deze mensen te voorzien van (veilige) elektrische lampen zonder dat daarvoor een aansluiting op het lichtnet nodig is. Voorbeelden van projecten uit het buitenland zijn SolarPuff en GravityLight.
In Nederland is er ook een organisatie die zich hiervoor inzet: de Waka Waka Foundation. Op dit moment zetten zij zich in om de mensen die getroffen zijn door de aardbeving in Nepal te voorzien van lichtbronnen. Voor iedere Waka Waka die wordt verkocht, wordt er ook één naar Nepal gestuurd. Lees hier meer.

Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.
 

SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 36: april - 24/04/15
Met een lang weekend voor de boeg nog even wat nieuws van SeniorPlaza. Er staan al veel nieuwe dingen op de website en begin mei volgen er nog meer. Voor u alvast een overzicht.

Nieuwe website
Oproepstatistieken
In april zijn er tot nu toe 135 oproepen gedaan, waarop al 273 reacties zijn gedaan. Van 36 oproepen is aangegeven dat ze zijn opgelost. Ook zijn er weer 19 items toegevoegd.

Adverteerder
Hotel Schaepkens van St. Fijt
Volledig verzorgde 6-daagse reis naar Hotel Schaepkens van St. Fijt, Valkenburg aan de Geul.
- Mogelijkheid tot halen en brengen vanaf diverse opstapplaatsen
- Op basis van volpension
- 2 halve dagtochten en 1 hele dagtocht
- Iedere avond gezellige live muziek in de bar
- Feestavond met een optreden en gratis barbecue of Limburgs buffet

Vertrekdatum: 18 mei of 31 augustus 2015
Prijs: Vanaf € 469,50 p.p.

Nieuw op de site
Koningsdag
Aanstaande maandag is het voor het eerst op 27 april Koningsdag. Vorig jaar hebben we al een beetje kunnen wennen aan Koningsdag in plaats van Koninginnedag. Lees alles over Koningsdag op onze themapagina.

Dodenherdenking en Bevrijdingsdag
4 en 5 mei staan we weer stil bij het einde van de Tweede Wereldoorlog. Dit jaar is dit 70 jaar geleden. U kunt er veel over lezen in kranten en op internet. Wij hebben voor 4 mei en 5 mei ook themapagina’s.

Luilak
Op 16 mei is het luilak. Nog nooit van gehoord? In een deel van het land wordt dit uitgebreid gevierd. Lees er alles over op deze pagina.

Hemelvaart en Pinksteren
Hemelvaart en Pinksteren komen er ook weer aan. Donderdag 14 mei is het Hemelvaartsdag en Pinksteren valt dit jaar op zondag 24 en maandag 25 mei.

Oude ambachten
Heeft u al gezien dat er weer heel wat oude beroepen toegevoegd zijn? Wat deed een typiste, een brillenmaker, de brouwer, de mollenvanger of de telefoniste? U leest het in de rubriek ‘Oude ambachten’.

Oude auto's
Jaguar E-type, Datsun Cherry 100A, Morris Minor 1000 Traveller, VandenPlas Princess 1100. Dat zijn de modellen waarvan weer mooie verhalen op de website in de rubriek ‘Oude auto's’.

Oorlogsverhaal
In deze tijd denken en horen we veel over de oorlog. Benno Pen schreef een indrukwekkend verhaal over zijn herinneringen aan de oorlogstijd. Heeft u ook oorlogsherinneringen die u wilt delen? Wij publiceren ze graag op onze website. Vul hiervoor dit formulier in.

Boeken
Irene schreef een recensie van het boek “Pogingen iets van het leven te maken”, waarin de lezer meegenomen wordt in het dagelijks leven in een verzorgingshuis.

Even onder de aandacht brengen
Lekker op de fiets
Kent u dat? Gaat u lekker een fietstocht maken, lijkt het alsof u constant tegenwind heeft! In Zeeland kunt u de wind te slim afzijn. Met behulp van nieuwe bordjes van het fietsknooppuntennetwerk kiest u bij tegenwind een windluw alternatief en bij wind in de rug profiteert u van een duwtje in de rug. Kijk voor meer informatie op de website van VVV Zeeland.

Grenzeloos wonen
Steeds meer mensen maken zich zorgen om hun eigen veiligheid, of om die van hun partner. Niet op zijn minst omdat ze toch ook langer thuis moeten blijven wonen. In het reality programma 'Grenzeloos Wonen' dat elke zaterdag uitgezonden wordt, besteden ze hier veel aandacht aan. Door moderne technologische oplossingen, kan de veiligheid gewaarborgd blijven. Kijk voor meer informatie op www.grenzelooswonen.nl.

Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.
 

SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 35: maart - 25/03/15
SeniorPlaza bestaat aanstaande zondag 10 jaar! Daar blikken we in deze nieuwsbrief graag even op terug. Verder is er de afgelopen maand weer hard gewerkt aan de website. We hebben aardig wat nieuwe dingen toegevoegd op de site, dus neem snel een kijkje.

10 jaar SeniorPlaza
Job Jobse begon 10 jaar geleden officieel met deze website. Dag in dag uit was hij actief om van SeniorPlaza een leuke website te maken voor senioren. Hij had hier echt een dagtaak aan. Toen Job ziek werd kon hij minder aandacht aan de website schenken. Maar als hij maar even puf genoeg had, kroop hij achter de computer om de website bij te werken. SeniorPlaza was inmiddels een website met duizenden bezoekers per dag; die kon hij toch niet in de kou laten staan! Het bleek al snel dat Job SeniorPlaza niet voort zou kunnen zetten en hij wilde uiteraard graag dat de website wel zou blijven bestaan. Job zijn zoon Mark en schoondochter Mieke vonden ook dat zo'n goede website, die kennelijk voorzag in een behoefte, niet mocht verdwijnen. Na een paar gesprekken konden we in september 2011 SeniorPlaza overnemen. Kort daarop overleed Job. Er was geen eens tijd meer om, zoals het plan was, nog een tijdje met z'n drieën met SeniorPlaza aan de slag te gaan. Dat was natuurlijk heel treurig, maar inmiddels zijn we er trots op dat we Job zijn SeniorPlaza niet alleen in de lucht hebben kunnen houden, maar ook uitgebouwd hebben tot een website waar steeds meer bezoekers naar toe komen. We zijn dan ook zeker van plan om op deze voet door te gaan. We willen de website verder verbeteren en nog meer mensen laten genieten van bijvoorbeeld liedjes, gedichten en verhalen van vroeger. Graag brengen we ook nog meer mensen met elkaar in contact: oude vrienden vinden elkaar terug en nieuwe vriendschappen ontstaan op SeniorPlaza.nl.

Nieuwe website
Inmiddels zijn wij al 3,5 jaar bezig met het ombouwen van de website. Dit is een hele klus en aangezien wij alle twee van SeniorPlaza geen fulltime baan kunnen maken, is hier nog wel meer tijd voor nodig. Achter de schermen voeren we elke keer wat kleine technische aanpassingen door om de website te verbeteren en te automatiseren. Dit doen we vooral om het voor ons makkelijker en sneller te maken om de website up-to-date te houden. Afgelopen maand hebben we bijvoorbeeld de 'persoonlijke pagina' aangepast. Als iemand in contact wil komen met buurtgenoten om samen leuke dingen te doen kan hij/zij een oproep plaatsen op onze website in de rubriek 'op zoek naar buurt-, plaats- of streekgenoten'. Op de persoonlijke pagina ziet degene die de oproep gedaan heeft de oproep met daaronder de reacties en contactgegevens van degenen die reageerden. Omdat het zo makkelijker is om in contact met elkaar te komen, hopen we voor nog meer mensen te kunnen bemiddelen in een nieuwe vriendschap.

Oproepstatistieken
In maart zijn er tot nu toe 128 oproepen gedaan, waarop al 198 reacties zijn gedaan. Van 30 oproepen is aangegeven dat ze zijn opgelost.

Zomertijd
Nog een paar dagen en dan gaat de zomertijd weer in. In de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 maart gaat de klok een uurtje vooruit. Weliswaar kunnen we dan een nacht een uurtje minder slapen, het is vanaf dat moment wel weer wat langer licht ’s avonds!

Nieuw op de site
Van Gogh Jaar
De sterfdag van Vincent van Gogh is dit jaar 125 jaar geleden. Vandaar dat het dit jaar Van Gogh Jaar is. Dat is aanleiding voor SeniorPlaza om ook aandacht te besteden aan deze beroemde schilder. Ilse Steel dook voor ons de boeken in en maakte een prachtig overzicht van het leven van Van Gogh. Ze verzamelde mooie afbeeldingen en vertelt over het Van Gogh Jaar. Op 30 maart 1853 werd de beroemde schilder geboren. Het leek ons daarom zo vlak voor 30 maart leuk om de informatie online te zetten. Leest u mee over Vincent van Gogh?.

Lente
Het is inmiddels 20 maart geweest, dat is het begin van de lente! Bekijk onze themapagina en geniet mee van liedjes, gedichtjes, lekkere recepten, leuke tips voor uitstapjes en nog veel meer.

1 april
Denk erom: 1 april komt er weer aan. Het is de dag van de grap, dus pas op dat u niet in de maling genomen wordt! Lees alles over de herkomst van deze dag en lach mee om geslaagde grappen.

Pasen
Zondag 5 en maandag 6 april is het Pasen. Op onze themapagina Pasen besteden we onder andere aandacht aan de paastijd, de Matthaus Passion, liedjes en recepten voor de paasdagen.

Oude ambachten
We hebben weer een aantal oude ambachten toegevoegd. Lees over de ketellapper, repelen, de rietdekker, de kuiper en het jagen. Houd deze rubriek in de gaten want Ilse Steel heeft nog meer beroepen omschreven, die we komende tijd toevoegen.

Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.
 


SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 34: februari - 28/02/15
Voor u heeft u al weer de tweede nieuwsbrief van 2015. De dagen worden al weer langer en het weer wordt al weer wat aangenamer. Toch weerhoudt dat onze bezoekers niet om onze website te bezoeken. De afgelopen vijf maanden staan allemaal in de top vijf van maanden met de meeste bezoekers. Momenteel vinden maandelijks zo’n 65.000 mensen hun weg naar onze website. Daar zijn we natuurlijk erg trots op! We willen u, onze trouwe bezoekers, dan ook bedanken voor alle mond-tot-mond reclame.

Nieuwe website
Oproepstatistieken
In februari zijn in er 172 oproepen gedaan en zijn er maar liefst 340 reacties geplaatst. Op 62 oproepen is gereageerd en van 42 oproepen is aangegeven dat dit de juiste reactie was. Ook zijn er 10 nieuwe artikelen op de site toegevoegd.

Adverteerder Hotel Schaepkens van St Fijt
Tussen de feestdagen arrangement
Zuid-Limburg is bekend als een fietsgebied bij uitstek. De vele routes voeren u langs de prachtigste plekjes en zijn geschikt voor zowel recreatieve fietsers als sportfietsers.
Kom genieten van de Limburgse gastvrijheid en laat u bij Hotel Schaepkens van St Fijt lekker in de watten leggen! Wij beschikken over een grote parkeerplaats voor zowel auto als fiets. Tevens hebben wij een oplaadpunt voor uw e-bike!

3-daags fietsarrangement
2 overnachtingen met ontbijtbuffet
1 x dinerbuffet op de dag van aankomst
1 x lunchpakket voor onderweg op de fiets

Standaardkamer € 107,00 p.p.
Categorie I kamer € 115,00 p.p.
Categorie II kamer € 135,00 p.p.
(Arrangement is exclusief (elektrische) fiets. Op aanvraag kunt u deze bij ons huren. Vooraf reserveren is noodzakelijk!)

Nieuw op de site
Boeken
Recensie
Marian Marees schreef voor ons een recensie van het boek "Ze bouwen daarginds een concentratiekamp". Lees haar recensie over dit indringende boek hier.

Autorubriek
John Vroom heeft weer vier fantastische autoverhalen toegevoegd. Inmiddels wordt de collectie al behoorlijk groot. Bekijk alle verhalen hier.

Gedichten
Wij kregen van Kees Baardewijk ook een prachtig gedicht toegestuurd over het begin van de oorlog. U kunt het hier lezen.
Zijn relaas over het begin van die oorlog staat ook op deze site. U vindt het hier.

Verhalen
Een heel wat luchtiger verhaal over een man die vele “successen” behaalt werd ons toegestuurd door Klaas Groot. U kunt het hier lezen.

Even onder de aandacht brengen
Mei 1940 in Rotterdam
Museum Rotterdam komt vanaf 30 april met een grote tentoonstelling over de strijd om Rotterdam in de meidagen van 1940. De vijf dagen voor het beruchte bombardement op de Maasstad staan hierin centraal. Op deze website kunt u meer informatie vinden.

Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.
 


SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 33: januari - 30/01/15
U leest de eerste nieuwsbrief van dit nieuwe jaar. Buiten stormt het en bij ons thuis is het ook lekker druk. Met twee kleine kinderen lijkt het soms alsof er binnen ook een wervelstorm opgestoken is. Maar dat weerhoud ons er natuurlijk niet van om de site bij te houden en uit te breiden! Hieronder vindt u informatie over nieuwe dingen op de website.

Nieuwe website
Oproepstatistieken
In december en januari zijn in totaal 331 oproepen gedaan en zijn er 461 reacties geplaatst. Op 127 oproepen is gereageerd en van 86 is aangegeven dat dit de juiste reactie was. Ook zijn er 21 nieuwe artikelen op de site toegevoegd.

Nieuw op de site
Column
We hebben een interessant artikel ontvangen over een nieuwe techniek voor de behandeling van ouderdomsverziendheid. U kunt dit vinden in de rubriek Gezondheid. Lees snel hier verder.

Boeken
Recensie
Er zijn maar liefst drie recensies toegevoegd de laatste tijd. Irene heeft een recensie geschreven van "Leeuwenstrijd" van Thomas van Aalten, "Woesten" van Kris van Steenberge en "Ik kom terug" van Adriaan van Dis. Bent u benieuwd naar deze boeken? Kijk op de recensiepagina.

Carnaval
Carnaval staat voor de deur en dus hebben wij de themapagina weer online geplaatst. Bekijk hier de geschiedenis van Carnaval en andere wetenswaardigheden.

Gedichten
Wist u dat u op SeniorPlaza zelfgeschreven gedichten kunt vinden van onze lezers? De afgelopen twee maanden zijn er in totaal weer tien toegevoegd. Neem bijvoorbeeld het gedicht "Herfst" van Jopie Water. Of bekijk het overzicht van alle zelfgeschreven gedichten hier.

Auschwitz
Op 27 januari 2015 was het 70 jaar geleden dat Auschwitz werd bevrijd. Lees het aangrijpende verhaal van het bezoek van Dinie Visschers-de Wit aan dit concentratiekamp hier.

Goed doel
Nierstichting
Leven in plaats van overleven. Dat wil de Nierstichting voor Willem en 2,5 miljoen andere nierpatiënten wereldwijd die afhankelijk zijn van dialyse. Een draagbare kunstnier maakt dit mogelijk. Met uw hulp gaat de Nierstichting deze revolutie voor het leven van nierpatiënten waarmaken, samen met gerenommeerde, wetenschappelijke instituten en bedrijven. Mede dankzij donateurs is de nierstichting in 2014 gestart met de bouw van een eerste werkende versie van de draagbare kunstnier; die moet in 2015 gereed zijn. Het is de opmaat naar een testversie die we in 2017 gereed willen hebben voor een kleine groep nierpatiënten. Of dat gaat lukken is mede afhankelijk van u. Er is nog 4 miljoen euro nodig. Kijk op de website hoe u kunt doneren.

Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.
 


SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 32: november en december - 28/11/14
Een nieuwsbrief voor twee maanden? Ja, dat klopt. Komende tijd wordt het bij ons hectisch: we krijgen voor de tweede keer gezinsuitbreiding! Vandaar dat we deze twee maanden één nieuwsbrief uitbrengen, want we zullen wat minder tijd voor SeniorPlaza hebben. Er staat genoeg nieuwe informatie op de website, dus ook in deze dagen dat het vroeg donker wordt, valt er genoeg te lezen. Wij wensen u alvast een fijne decembermaand met gezellige feestdagen!

Op uw gezondheid!
Nu wij ons tweede kind verwachten, krijgen wij van iedereen om ons heen tips en adviezen over wat een vrouw wel en niet moet doen. Daardoor zijn wij op het idee gekomen om een nieuwe themapagina op te zetten: 'Op uw gezondheid!'. Daarop willen wij een verzameling publiceren van de dingen die je vroeger 'moest doen' om gezond te blijven. Heeft u van dit soort verhalen? Mail ze ons dan.

Nieuwe website
Oproepstatistieken
In oktober zijn er 150 oproepen gedaan en zijn er 274 reacties geplaatst. Op 63 oproepen is gereageerd en van 41 is aangegeven dat dit de juiste reactie was. Ook zijn er 16 nieuwe items op de site toegevoegd.

Adverteerder Hotel Schaepkens van St Fijt
Tussen de feestdagen arrangement
Even uitrusten tussen de feestdagen? Laat u lekker verwennen bij Hotel Schaepkens van St Fijt in Valkenburg. Het hotel is geheel in kerstsfeer versierd, serveert heerlijke ontbijt- en dinerbuffetten, elke avond live muziek met verschillende optredens. Boekbaar van 27 december tot 31 december:
Logies met ontbijt 1 nacht € 92,00 per kamer
Logies met ontbijt 2 nachten € 168,00 per kamer
Half pension 1 nacht € 120,00 per kamer
Half pension 2 nachten € 225,00 per kamer
Toeslag 1 persoonskamer   € 15,- per nacht
Verblijfsbelasting   € 2,50 per persoon per nacht

Nieuw op de site
Column
Deze maand mogen we een nieuwe columnist verwelkomen: Tele2 gaat in onze rubriek ‘Column’ maandelijks aandacht besteden aan ‘veilig internetten’. Deze keer een column over phishing. Lees snel hier verder.

Boeken
Recensie
Irene heeft ‘Mist over Londen’ gelezen en er een zeer positieve recensie over geschreven. Benieuwd naar het boek van C.J. Sansom? Kijk op de recensiepagina.

Mijn moeder zei altijd
Jaap Toorenaar vraagt uw hulp! Hij schrijft een boekje dat 'Mijn moeder zei altijd' gaat heten. Hij neemt daarin de mooiste uitspraken van onze ouders en grootouders op, die alleen in familiekring bekend zijn. Op de Facebook-pagina 'Mijn moeder zei altijd' vindt u meer informatie over het project. Iedereen kan nog tot eind dit jaar familiespreuken insturen, naar ouders@onzetaal.nl. De mooiste komen in het boek.

Autorubriek
Autojournalist John Vroom heeft niet stilgezeten: hij heeft van vier oude auto’s verhalen toegevoegd: de Fiat 850, Citroen 2CV, BMW 700 Coupé en Volvo P1800. Kijk hier voor de verhalen.

Themapagina’s
Houdt de website ook in december in de gaten, want natuurlijk komt de winterpagina er weer op. Ook de pagina over Kerst en Oud en Nieuw is weer up-to-date als het verschijnt in het menu.

Even onder de aandacht brengen
Dansproject Amsterdam
Choreograaf Floortje Rous (DansHart) start in december een bijzonder dansproject in Amsterdam. In West, Oost en de Jordaan wil zij voorstellingen maken met de buurt, over de buurt, voor de buurt en zij is daarom op zoek naar buurtbewoners vanaf 60 jaar die mee willen doen. Op 17 en 18 december zijn er kennismakingsbijeenkomsten.

Oogfonds
Achteruitgang van het zicht door een oogziekte gaat meestal zo geleidelijk dat het niet direct wordt opgemerkt. En zelfs als dat wel gebeurt, worden de klachten vaak genegeerd. Niet verstandig, want verlies van het zicht is vaak onherstelbaar, zo meldt het Oogfonds. Met een online oogtest wil de stichting oogziektes zo vroeg mogelijk opsporen.

Goed doel
Oogfonds
Het Oogfonds wil de groei van het aantal blinden, slechtzienden en mensen met een oogziekte in Nederland stoppen. Daarom investeert het Oogfonds in preventie, voorlichting en wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast ondersteunt de stichting de participatie van blinden en slechtzienden in de samenleving. Kijk op de website hoe u kunt doneren.

Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.
 


SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 31: oktober - 31/10/14
Bent u er al aan gewend dat het ’s avonds zo vroeg donker is? Ik vind het altijd een teken dat de winter niet ver weg meer is. Maar voorlopig hebben we nog geen koud winterweer en het is natuurlijk wel een mooi moment om even achter de computer te kruipen en op SeniorPlaza rond te neuzen.

Nieuwe website
Oproepstatistieken
In oktober zijn er 153 oproepen gedaan en zijn er 277 reacties geplaatst. Op 53 oproepen is gereageerd en van 51 is aangegeven dat dit de juiste reactie was. Ook zijn er 13 nieuwe items op de site toegevoegd.

Nieuw op de site
Allerheiligen
De themapagina Allerheiligen staat weer op de site. Morgen, 1 november is het Allerheiligen en de dag erna is het Allerzielen, twee rooms-katholieke feesten. Kijk op de themapagina voor meer achtergronden hiervan.

Sint Maarten
Een hele nieuwe themapagina gaat over Sint Maarten. Op 11 november vieren we op verschillende plaatsen in het land dit feest. Van oorsprong is dit ook een Christelijk feest. Ilse Steel schreef over de geschiedenis, heeft een sprookje over Sint Maarten gevonden en leuke legendes, spreuken en liedjes voor u op een rij gezet. Natuurlijk ontbreken Sint-Maarten-recepten niet! Lees er meer over op deze pagina.

Autorubriek
Heeft u wel eens gehoord van de Goggomobile T300 en de Ford Anglia 105E? Het zijn twee auto’s uit vervlogen tijden. Autojournalist John Vroom heeft er mooie verhalen over geschreven. Ook de Renault R4 en Triumph Herald komen deze maand aan bod. Kijk hier voor de nieuwste verhalen.

Boeken
‘Van winkelier tot docent’ is een nieuw boek van Kees van Baardewijk. We besteden er op de boekenpagina aandacht aan.

Even onder de aandacht brengen
Herdenking Razzia
Op 9 november 1944 vormden 8.000 Duitse soldaten een kordon rond Rotterdam en Schiedam. Alle belangrijke bruggen en strategische punten werden bezet, trams reden niet meer en het telefoonverkeer was geblokkeerd. Op 10 en 11 november werden ruim 50.000 Rotterdammers opgepakt en afgevoerd naar Duitsland om daar dwangarbeid te verrichten. Aad Kruijt was 16 jaar en heeft het gezien. Hij wees ons op de website www.stichtingreisvanderazzia.nl die in het teken staat van deze gebeurtenissen. Op 11 november aanstaande is er weer een herdenkingsbijeenkomst in het Feyenoord Stadion.

Goed doel
Bijna Waste Geweest Feest
De initiatiefnemers van Bijna Waste Geweest Feest willen in 1 dag 5.000 kilo groente redden van de verspilling. Telers kunnen hun groente en fruit niet kwijt vanwege het uiterlijk of simpelweg omdat er te veel van is. Om de telers een hart onder de riem te steken én om aandacht te vragen voor voedselverspilling, gaan Kromkommer en Rechtstreex in één dag 5.000 kilo groenten en fruit redden: op zaterdag 8 november in de Fenix Food Factory in Rotterdam kunnen consumenten rechtstreeks van de telers een tas groente en fruit kopen. Kijk op deze site voor meer informatie en voorverkoop van tassen.

Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.
 


SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 30: september - 29/09/14
Nu de zomer achter de rug is, sturen we weer een nieuwe nieuwsbrief. Op de website staat weer aardig wat nieuwe informatie, dus u hoeft zich niet te vervelen!

Nieuwe website
Oproepstatistieken
In augustus en september zijn er 284 oproepen gedaan en zijn er 558 reacties geplaatst. Op 118 oproepen is gereageerd en van 86 is aangegeven dat dit de juiste reactie was. Ook zijn er 6 nieuwe oude auto’s, 24 beroepen en 7 versjes toegevoegd.

Adverteerder
Aanrader: 3-daags kerstmarkt-arrangement
Hotel Schaepkens van St Fyt heeft een leuk arrangement in de aanbieding (14 november tot 23 december). Bezoek de kerstmarkten in de grotten van Valkenburg en geniet van de kerstsfeer. Vanaf € 127,50 per persoon; u krijgt hiervoor:
Hotel Schaepkens van St Fyt - 2 overnachtingen
- 2x ontbijtbuffet
- 2x 3-gangendiner of buffet
- entree Fluwelengrot
- koffie met een lekkernij

Tip: boek dit arrangement doordeweek, dat scheelt lange wachtrijen voor de kerstmarkten!

Winactie
Win kaarten voor beurs Gezond & Vitaal Leven
Van 17 t/m 19 oktober 2014 is er een nieuwe beurs in MECC Maastricht: Gezond & Vitaal Leven. Bezoekers vinden alles over de bewuste levensstijl, waarin gezondheid en vitaliteit centraal staan. Naast interessante standhouders zijn er veel speciale events. Er zijn lezingen over hoortoestellen, Ingrid Frenken geeft lezingen over rugklachten en Rens Blom vertelt over zijn ervaring als wereldkampioen polsstokhoogspringer. Ook zijn er workshops over mode, beauty en visagie en kunnen de bezoekers allerlei testjes doen, zoals het meten van de bloeddruk en suikerspiegel.

Genieten van goed leven
gezond-en-vitaal-leven De rode draad van Gezond & Vitaal Leven is genieten van goed leven. Op Gezond & Vitaal Leven worden producten en diensten gepresenteerd die een bijdrage leveren aan de kwaliteit van het leven. Het gaat over de thema’s: vakantie, vrije tijd & heerlijk leven, sport & bewegen, voeding & gezondheid, beauty & verzorging, medisch & zorg en maatschappij & financiën.

Seniorplaza mag 2x5 toegangskaarten (à € 7,50) weggeven. De eerste vijf inzendingen hebben prijs! Deze actie is inmiddels afgelopen

Nieuw op de site
Herfst
Het weer is nog wisselend: de ene dag lijkt het wel zomer en de andere dag worden we er op attent gemaakt dat het toch echt al herfst is. De herfstpagina hebben we in elk geval weer online gezet. Geniet tijdens een regenachtige herfstdag van mooie gedichten, lekkere recepten, oude herfstspreuken en -liedjes. Kijk snel wat er nog meer op de herfstpagina staat.

Dierendag
Werelddierendag is op 4 oktober. Aanstaande zaterdag is het dus weer tijd om dieren in het zonnetje te zetten. We blikken op de pagina Dierendag alvast vooruit. U leest er alles over de geschiedenis van dierendag, de dierenbescherming en nog veel meer. Misschien ook leuk om met de kleinkinderen een kleurplaat voor dierendag te maken.

Ambachten
Een bezembinder, de schillenboer, de touwslager en de voddenman. Kent u ze nog? Veel oude ambachten van vroeger verdwijnen steeds meer uit het straatbeeld. Zonde om ze te vergeten! Daarom hebben we een nieuwe rubriek toegevoegd aan onze website: oude ambachten. Ilse Steel heeft er al heel wat beroepen van vroeger ingezet. U kunt deze rubriek vinden onder het kopje 'nostalgie' in het menu. Leest u mee?

Autorubriek
We hebben weer een aantal nieuwe verhalen over oude auto’s kunnen toevoegen van autojournalist John Vroom. Lees over de Citroën DS19, Hillman Imp, Opel Kadett A, MGB, VW Kever Cabriolet en de Triumph TR6: pure nostalgie! Kijk hier voor de nieuwe verhalen.

Zwarte Piet
December is het nog lang niet, maar het hele jaar wordt er al hevig over Zwarte Piet gediscussieerd. Wij hebben er ook reacties van toegestuurd gekregen. Henk van de Hoef stuurde een gedicht in en Ilse Steel dook in de geschiedenisboeken en schreef een uitleg over het ontstaan van het hulpje van Sinterklaas. Lees alles over Zwarte Piet op deze pagina.

Boekrecensie
Er zijn weer twee boekrecensies van Irene op de site toegevoegd. De eerste is ‘Twee wegen’ van Per Petterson en het tweede boek dat ze gelezen heeft is ‘Twee broers’ van Jhumpa Lahiri. Lees zelf wat ze ervan vond.

Goed doel
Stichting de Syrische Hoop
Het ontgaat u vast niet, alle ellende die zich momenteel afspeelt in Syrië. De winter komt er ook daar straks weer aan en een gigantische stroom vluchtelingen heeft zeer beperkte middelen. Stichting de Syrische Hoop zamelt kleding in die via Turkije naar Syrië wordt gebracht. Er zijn via deze organisatie al een aantal zendingen die kant op gegaan. U kunt de stichting steunen, zodat de vluchtelingen aan kleding, speelgoed en medische verzorging geholpen kunnen worden.

Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.
 


SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 29: juli en augustus - 04/08/14
Het is volop zomer. Het is mooi weer en veel mensen gaan op vakantie in deze tijd. Daarom brengen wij in juli en augustus één nieuwsbrief uit. Wij hebben onze vakantie er alweer op zitten en zijn weer in de ‘running’ voor SeniorPlaza. Voor degenen die nog op vakantie gaan: wij wensen u veel plezier. Voor degenen die thuis blijven: we hebben hier de zomernieuwsbrief met allerlei leuke dingen die u op onze site kunt bekijken. Vervelen hoeft u zich niet.

Nieuwe website
Oproepen
Via onze site worden veel oproepen gedaan. Mensen zoeken de tekst van een oud liedje of gedicht, bladmuziek of mp3’s, iemand om mee te gaan fietsen of een oude vriend(in) van vroeger. Op veel van dit soort oproepen wordt regelmatig gereageerd en zo lossen we samen vraagstukken op en kunnen we mensen met elkaar in contact brengen. Dit leidt soms tot leuke reacties. Zo werd er laatst een oproep gedaan voor een voordracht. Deze voordracht werd gevonden en tijdens een diploma-uitreiking op een ROC voerden docenten deze voordracht op. Het werd gefilmd en staat nu op Facebook. Kijkt u zelf maar eens hoe oude liedjes ook de jongere generatie weer kunnen vermaken.

Statistieken
In juli zijn er 124 oproepen gedaan en zijn er 220 reacties geplaatst. Op 41 oproepen is gereageerd en van 35 is aangegeven dat dit de juiste reactie was. Ook zijn er 8 nieuwe oude auto’s toegevoegd.

Nieuw op de site
Autorubriek
John Vroom heeft weer een paar nostalgische verhalen geschreven over verschillende oude auto’s. Kijk hier voor de nieuwe verhalen.

Boekrecensie
De ‘Rotterdamse Baantjer’, Rob Vente, heeft na ‘Moord op de voetballer van het jaar’, 'Feyemoord’ en ‘De Kuipkiller’, weer een nieuw boek geschreven: Moord op vak S. Irene las het en heeft er een recensie over gemaakt.

Even onder de aandacht brengen
Vakantie
Gaat u binnenkort nog op vakantie maar weet u nog niet waar naar toe? Op onze ‘vakantie-pagina’ staan allerlei reistips van bezoekers van de website. Mooie plaatsen, leuke accommodaties: u vindt het er allemaal.

Bent u zelf op vakantie geweest en heeft u een tip voor anderen? Deel het en stuur een e-mail naar reistip@seniorplaza.nl. Dan voegen wij uw tip ook toe op deze pagina.

Er op uit
Blijft u in Nederland deze zomer? Er zijn genoeg mooie plekjes om te bezoeken en leuke uitjes om te plannen. Leuke tentoonstellingen, gezellige festivals; er is in augustus nog genoeg te doen. Kijk snel voor leuke dagjes uit op de pagina ‘Er op uit’.

Uitgaan
Op de pagina ‘uitgaan’ staan allerlei tips, links en recensies over films, restaurants, theater en musea. Onlangs kregen wij van Marian Marees een nieuwe leuke tip binnen: het ambachten- en speelgoedmuseum in Terschuur. U kunt er hier alles over lezen.

Goed doel
Het oogfonds
Meer dan 350.000 Nederlanders zijn slechtziend of blind. Dit worden er iedere dag meer. Door goede voorlichting en wetenschappelijk onderzoek wil het oogfonds vermijdbare blindheid en slechtziendheid een halt toeroepen. U kunt helpen door donateur te worden. Met uw gift maakt u in de toekomst voor veel mensen het verschil tussen wel en niet zien. Iedere gift, groot of klein is welkom! Kijk voor meer informatie op www.oogfonds.nl.

Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.
 


SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 28: juni - 27/06/14
Het WK-voetbal is in volle gang. Volgt u de prestaties van Oranje ook? Laten we hopen dat ze het ver schoppen! Heeft u tussen de voetbalwedstrijden door nog even tijd, kom dan even kijken bij ons op de website. We hebben weer leuke nieuwe dingen toegevoegd.

Nieuwe website
Statistieken
In mei zijn er 110 oproepen gedaan en zijn er 244 reacties geplaatst. Op 32 oproepen is gereageerd en van 31 is aangegeven dat dit de juiste reactie was. Ook zijn er weer 7 nieuwe items toegevoegd.

Nieuw op de site
Zomer
De lente is weer voorbij en we hebben de langste dag van het jaar alweer achter ons liggen. Tijd voor de zomerpagina! Neem meteen een kijkje op deze themapagina voor zomerse gedichtjes, versjes en liedjes, alles over zomerse uitstapjes en mooie zaken als bloemen, vruchten, vlinders maar ook insecten die we in de zomer tegenkomen.

Autorubriek
Autojournalist John Vroom benaderde ons met de vraag of we het leuk vonden om beschrijvingen van verschillende autotypes van vroeger op te nemen op de website. Dat leek ons een erg leuk idee. Hij klom gelijk in de pen en schreef over de Alfa Romeo Giulia Super Nuova 1600, de Fiat 600, de Peugeot 404, de Rover 3500V8 en de Toyota Corolla Coupe. Komende tijd wordt de rubriek verder uitgebreid. Kijk hier voor de nieuwe rubriek over de auto’s.
Via het menu kunt u er ook komen: ga naar nostalgie en klik bij “En verder” op de rubriek “Oude auto’s”.

Boekrecensie
Irene schreef voor ons een recensie van het boek ‘De Kraamhulp’ van Esther Verhoef. Lees hier of het een boek is dat u ook wilt gaan lezen.

Even onder de aandacht brengen
Verzamelen als hobby
Onderzoek toont aan dat 78% van de mensen in Nederland ooit iets verzameld heeft. Postzegels verzamelen is het meest populair. Lees er meer over op de Nieuwspagina.

Samen breien
‘Samen Breien’ is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds in samenwerking met Wolplein en Knipmode. Met de gezellige breiclubs versterken ze het sociale netwerk van ouderen. In Nederland voelen ruim 1 miljoen ouderen zich eenzaam. Door samen te breien bouwen ouderen sociale contacten op en zijn ze even gezellig de deur uit. Het project draagt daarmee bij aan het bestrijden én het voorkomen van sociaal isolement. Het spreekt ouderen aan op hun kennis, ervaring en talent. Zo kunnen ze hun jarenlange brei-ervaring delen met een nieuwe generatie breiers, wat het natuurlijk nog leuker maakt. Lijkt het u leuk? Neem een kijkje op hun website.

Goed doel
Aan het vorige punt hangen we ook meteen het goede doel van deze nieuwsbrief. Misschien wilt u zich niet per se aansluiten bij een breiclub, maar is breien of haken wel uw hobby. Maak dan een mooie bloem voor het goede doel! De bloemen worden verkocht op markten en beurzen en met de opbrengst worden brei- en haakclubs voor eenzame ouderen gesteund. Kijk hier hoe het werkt.

Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.
 


SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 27: mei - 30/05/14
Mei is alweer bijna voorbij, dus hebben we weer een nieuwe nieuwsbrief voor u. Het is niet zo'n lange nieuwsbrief dit keer, maar wel vol met links naar leuke informatie op onze site.

Nieuwe website
Statistieken
In mei zijn er 127 oproepen gedaan en zijn er 215 reacties geplaatst. Op 45 oproepen is gereageerd en van 32 is aangegeven dat dit de juiste reactie was. Ook zijn er weer 8 nieuwe liedjes toegevoegd.

Nieuw op de site
Hemelvaartsdag en Pinksteren
Het is net Hemelvaartsdag geweest. We ontdekten dat we hier helemaal geen speciale themapagina voor hadden. Dus is Ilse Steel voor ons aan de slag gegaan en maakte er een mooie pagina over.
Heeft u het gemist? Kijk er dan alsnog even naar.

Pinksteren is dit jaar op 8 en 9 juni. Ook hierover leest u alles over op de themapagina Pinksteren.

Luilak
Zaterdag 7 juni is het Luilak. Het is een traditie die lang niet in heel Nederland gevierd wordt, dus wilt u weten wat het is en hoe dit gevierd wordt? Lees er hier meer over.

Boekrecensie
Irene schreef voor ons een recensie van het boek ‘Niets weerstaat de nacht’ van Delphine de Vigan. Lees hier of het een boek is dat u ook leuk vindt.

Even onder de aandacht brengen
D-day
6 juni is het 70 jaar geleden dat het D-day was. Op onze website vindt u veel informatie over de tweede wereldoorlog. Bent u geïnteresseerd in deze geschiedenis en wilt u wat meer lezen over de bevrijding? Hier leest u er alles over.

Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.
 


SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 26: april - 25/04/14
Morgen is de eerste Koningsdag: een dag met overal festiviteiten. Misschien gaat u wel gezellig naar een rommelmarkt of gaat u met de kleinkinderen naar een spelletjesmiddag die in de buurt georganiseerd wordt. Misschien bekijkt u op televisie het bezoek van de Koninklijke familie aan De Rijp of gaat u daar ter plekke kijken. Wij wensen u in elk geval veel plezier toe!

Nieuwe website
Homepage
Op de homepage hebben we nu wisselende liedjes, versjes en gedichtjes staan. Zo ziet u elke keer dat u onze site bezoekt een andere tekst.

Statistieken
In april zijn er 91 oproepen gedaan en zijn er 188 reacties geplaatst. Op 36 oproepen is gereageerd en van 26 is aangegeven dat dit de juiste reactie was.

Er zijn 5 nieuwe items toegevoegd op de nieuwe website, zoals liedjes en gedichten.

Uitslag winactie
Vorige maand mochten wij namens 123BestDeal.nl drie kortingsbonnen van 10 euro weggeven. De gelukkige winnaars hebben hun prijs inmiddels ontvangen. Mevrouw L. Rosenberg, W. Gregoir en mevrouw L. Gerritsen nogmaals gefeliciteerd!

Nieuw op de site
Eurovisie Songfestival
Dinsdag 6, donderdag 8 en zaterdag 10 mei 2014 is de 59ste editie van het Eurovisie Songfestival. Dit jaar vindt het plaats in Kopenhagen, Denemarken. Met 58 voorgaande edities heeft het festival een hele historie opgebouwd. Ilse Steel heeft zich in de geschiedenis verdiept en een mooi overzicht gemaakt van de beginjaren van het festival. We hebben er een aparte pagina voor aangemaakt, waar u alles kunt lezen over het Songfestival in de jaren 50 en 60. Ilse Steel is nog steeds aan het schrijven, dus houd de website in de gaten! De jaren 70 worden ook nog toegevoegd.

Koningsdag
De eerste Koningsdag wordt meteen op een bijzondere datum gevierd, omdat 27 april dit jaar op een zondag valt. Daarom is het morgen al feest in het hele land. Lees alles over Koningsdag, de troonswisseling van vorig jaar en over Koninginnedag in de jaren 1898-2013.

Even onder de aandacht brengen
Uitzending RTVNH
Voor de mensen in Amsterdam en omgeving hebben we wellicht een leuke tip. Anne van Egmond van RTVNH behandelt verzoeken van mensen, die een liedje zoeken, waarvan men de tekst níet meer weet of wie het gezongen heeft. Het is geen verzoekprogramma. De uitzending is elke zaterdag van 13.00 tot 15.00 uur. Te beluisteren in een brede regio van Amsterdam - ook via internet.

Mine van Wychen wil taboe op de dood doorbreken
Begin dit jaar verscheen het boek ‘Jij redt het wel’. Een aangrijpend en persoonlijk verhaal van Mine van Wychen die kort na de geboorte van haar dochter haar man verloor aan kanker. Het is een onthullend en eerlijk boek dat taboes rondom de dood en rouw doorbreekt. Een interview met haar is te bekijken via YouTube.

Overige
Cursusavonden voor mantelzorgers
Het kan iedereen overkomen: van de een op de andere dag wordt u mantelzorger van een partner, ouder of andere naaste. Een rol die veel van u vraagt en waar u misschien niet op voorbereid was. Thuiszorgorganisatie Evita Zorg en Verpleeghuis Nebo (en Vóór Welzijn) willen u daarbij ondersteunen. Vanaf april 2014 starten deze organisaties in Den Haag met cursusavonden voor mantelzorgers. Gedurende het jaar worden vier avonden georganiseerd waarin verschillende onderwerpen aan bod komen. De vier cursussen zijn kosteloos en los van elkaar te volgen. Lees meer.

Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.
 


SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 25: maart - 28/03/14
Negen jaar, dat is hoelang SeniorPlaza officieel bestaat. Vanuit het niets begon Job met een website voor 50-plussers. Het is uitgegroeid tot een uitstekend bezochte website waar veel mensen regelmatig plezier aan beleven. Door de leuke verhalen, de herinneringen en foto’s van vroeger, maar ook door het contact met anderen. Er worden veel oproepen gedaan voor liedjes, gedichten en uit het zicht verloren vrienden. Met hulp van andere bezoekers wordt een groot deel daarvan opgelost. Leuk om even bij de oprichting van SeniorPlaza stil te staan en iedereen te bedanken die ons geholpen heeft en helpt om van SeniorPlaza een succes te maken. We hopen nog vele jaren door te gaan en wensen iedereen nog veel SeniorPlazaPlezier!

Nieuwe website
Omzettingen
We zijn nog steeds bezig om alles van het oude systeem om te zetten naar het nieuwe systeem. Inmiddels staan alle gedichten die door bezoekers zelf geschreven zijn in het nieuwe systeem: ze zijn via het hoofdmenu te bereiken via de rubriek 'Gedichten'. We zijn nu bezig met de zelfgeschreven verhalen.

Statistieken
In maart zijn er tot nu toe 127 oproepen gedaan en daarvan hebben er 33 al een reactie gekregen. Er zijn op alle oproepen in maart 180 reacties gedaan. 34 oproepen zijn afgelopen maand opgelost.

Er zijn 29 nieuwe items toegevoegd op de nieuwe website, zoals liedjes en gedichten.

Winactie 123BestDeal
123BestDeal is een webwinkel voor al uw tablet accessoires, e-reader accessoires en smartphone accessoires. U vindt in de webshop, hoezen voor elk formaat en merk tablet, e-reader en smartphone voor een zacht prijsje. Bestellen gaat heel gemakkelijk en u betaalt hiervoor nooit extra verzendkosten.

DEZE ACTIE IS INMIDDELS BEEINDIGD.
In samenwerking met 123BestDeal organiseren wij een leuke winactie voor u. Wij geven drie kortingsbonnen van elk 10 euro weg te gebruiken in de gehele webwinkel. Laat ons voor 12 april 2014 per e-mail weten in welke plaats in Nederland de winkel van 123BestDeal zich bevindt en u maakt kans op één van deze kortingsbonnen.
Volg 123BestDeal ook op Facebook, Twitter en Google+.

Nieuw op de site
Lente
In de vorige nieuwsbrief hadden we het er al over: lente. We hebben verschillende nieuwe versjes en gedichten ontvangen die met de lente te maken hebben. Dit weekend gaat de tijd weer om en is het weer langer licht ’s avonds. Dan komt het lentegevoel snel. Officieel is de lente ook al begonnen, dus hebben we de lente-pagina online gezet. Daar vindt u naast versjes en gedichten, ook spreuken over de lentetijd en leuke uitstapjes en lekkere recepten.

Pasen
Inmiddels staat de pagina over Pasen ook op de site. Lees alles over Pasen, de Matthäus Passion en maak één van de lekkere paasrecepten! Voor uw kleinkinderen hebben we leuke kleurplaten, die met Pasen te maken hebben.

Eigen boek
René Ofsen heeft het autobiografische boek ‘Het zevende kamp’ geschreven. Hij vertelt over het leven in concentratiekampen. Het boek geeft een beeld over de oorlog in Nederlands Indië. Lees er meer over op de boekenpagina.

Laat je niet beetnemen!
1 april is in aantocht. De dag van de grappen en grollen. Lees alles over deze landelijke voor-de-gek-houd-dag op de themapagina op onze website: 1 april.

Even onder de aandacht brengen
Mike Disfarmer
Wij werden geattendeerd op een programma dat Avro uitgezonden heeft. Het gaat over fotograaf Mike Disfarmer (1884-1959) – Portret van Amerika. Deze portretfotograaf uit het Zuiden van de Verenigde Staten fotografeerde vanaf de Eerste Wereldoorlog tot aan de vroege jaren vijftig in het kleine bergdorpje Heber Springs eenvoudige mensen van het Amerikaanse platteland. De foto’s geven een prachtig beeld van de eerste helft van de vorige eeuw. Wellicht is het voor u leuk om dit alsnog te bekijken, als u het gemist heeft.

Goed doel
CCA foundation
Een op de vier 60-plussers krijgt de hersenziekte CAA, die hersenbloedingen en infarcten veroorzaakt, met kans op overlijden. De heftige omvang komt steeds beter in beeld. Het aantal neemt toe. De ziekte is nu nog ongeneeslijk, maar hier kan verandering in komen. De oplossing ligt in Nederland bij de dragers van de Nederlandse erfelijke variant. Er is alleen nog geen organisatie die onderzoek hiernaar bundelt en er is onvoldoende geld. Daarom is Jan Fens, zelf drager, de Dutch CAA Foundation onlangs gestart. Voor meer informatie en donaties zie www.caafoundation.nl

Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.
 


SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 24: februari - 28/02/14
Ik heb genoten van de Olympische Spelen, maar nu mag de winter van mij afgelopen zijn. Af en toe lijkt het al wel lente en eerlijk gezegd ben ik daar maar wat blij mee. Het wordt ’s avonds weer later donker, het zonnetje schijnt regelmatig en begint aan kracht te winnen en de krokussen staan al vrolijk te bloeien. Heeft u nog leuke herinneringen aan hoe het er vroeger aan toe ging als de lente aanbrak (nieuwe kleren, voorjaarsschoonmaak, etc). Laat het ons weten via de e-mail! Dan kunnen we leuke verhalen over de lente toevoegen op de site. Ook liedjes en gedichten over de lente, die we nog niet hebben, zijn natuurlijk welkom.

Nieuwe website
Er wordt goed gebruik gemaakt van de persoonlijke pagina met de nieuwe ‘opgelost’-knop bij de oproepen. Op deze manier hebben veel mensen aangegeven dat ze naar tevredenheid antwoord hebben gekregen op hun oproep.

Statistieken
In februari zijn er 146 oproepen gedaan en zijn er 216 reacties geplaatst. Op 48 oproepen is gereageerd en van 32 is aangegeven dat dit de juiste reactie was. Er is nog een oproep uit 2012 opgelost.

Er zijn 110 nieuwe items toegevoegd op de nieuwe website: dat zijn voornamelijk gedichten en door bezoekers geschreven verhalen maar ook 58 liedjes.

Adverteerder
Kortingsactie Scootmobiel comfortabel
Scootmobiel-combortabel.nl is een online winkel met onder andere scootmobielen, rollators en accessoires voor de scootmobiel (zoals wikkeldekens, voetzakken, regenkleding en bescherming) en andere hulpmiddelen. Bezoekers van SeniorPlaza.nl kunnen een leuke korting krijgen bij aankoop van een scootmobiel: ze betalen geen BTW (en ontvangen dus 6% korting). Geef aan dat u via SeniorPlaza.nl komt en uw korting wordt in een persoonlijke offerte verrekend.

Nieuw op de site
Carnaval
Het is weer tijd voor carnaval. Daarom hebben wij onze themapagina weer online gezet. U leest er van alles over dit volksfeest.

Recensies
Afgelopen maand hebben we één nieuwe recensie op de site gezet. Irene Jobse was enthousiast over De zonderlinge avonturen van het geniale bommenmeisje van Jonas Jonasson. Lees hier de recensie.

Even onder de aandacht brengen
Ik-Leef.nl
We willen de website Ik-Leef.nl even onder de aandacht brengen. Ik-Leef.nl is het informatieportal voor een ieder (en zijn of haar omgeving) die ernstig ziek is geworden en misschien zelfs te horen krijgt dat haar of zijn leven op deze aarde binnenkort voorbij zal zijn. Op de website wordt informatie gegeven en ondersteuning geboden voor een ieder die in een dergelijke situatie terechtkomt.

Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.
 


SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 23: januari - 31/01/14

De eerste maand van het nieuwe jaar zit er alweer bijna op en daarmee leest u hier onze eerste nieuwsbrief van 2014. We hopen dat u ook dit jaar weer veel plezier aan onze site zult beleven!

Nieuwe website
We zijn het nieuw jaar goed begonnen. De verhalen en gedichten die door bezoekers zelf geschreven zijn worden langzaam maar zeker omgezet. Het is een heel karwei, maar we vorderen gestaag.

Persoonlijke pagina
Als u wel eens een oproepje op onze pagina zet (voor het zoeken naar bijvoorbeeld een liedje, gedicht of persoon) heeft u wellicht al gezien dat er iets veranderd is. Tegenwoordig krijgt u via de e-mail een link toegestuurd wanneer u een oproep doet. Deze link gaat naar uw persoonlijke pagina. U ziet hier de oproep en de reacties die daarop komen en u kunt zelf aangeven of u na een reactie al antwoord hebt gekregen op uw vraag. Uw oproep is dan opgelost of als dit nog niet het geval is kunt u duidelijk aangeven waarom het nog niet is wat u zoekt. Anderen kunnen deze opmerking ook lezen en kunnen u daarmee weer helpen met het juiste antwoord op uw vraag.

Opgelost
Door deze nieuwe toevoeging op de website hopen we dat iedereen makkelijker kan aangeven dat de oproep opgelost is. We kunnen een opgeloste oproep dan eerder sluiten, zodat er minder vragen open blijven staan. De opgeloste vragen blijven overigens wel vindbaar op de website, omdat anderen, die er ook naar op zoek zijn, daar wellicht nog wat aan hebben.

Statistieken
In januari zijn er 162 oproepen gedaan en zijn er 180 reacties geplaatst. Op 53 oproepen is gereageerd en van 21 is aangegeven dat dit de juiste reactie was. Er is nog een oproep uit 2012 opgelost.

Er zijn 255 nieuwe items toegevoegd op de nieuwe website: dat zijn 85 door bezoekers geschreven gedichten en 22 door bezoekers geschreven verhalen (een paar daarvan zijn helemaal nieuw op de site en de rest is omgezet uit het oude systeem), maar ook 54 bestaande gedichten, 69 liedjes, 21 versjes en een handvol poëzieversjes.

Adverteerder
Genealogisch Erfgoed Magazine
Het Genealogisch Erfgoed Magazine is een tijdschrift over het leven en werk van onze voorouders en beschrijft ontwikkelingen in de genealogie. Het verschijnt vier keer per jaar. Elke uitgave heeft 32 pagina’s met interessante artikelen voor iedereen die geschiedenis fascinerend vindt. Neem een kijkje op onze website (daar kunt u een exemplaar inzien) en probeer het met een proefabonnement voor een jaar voor maar € 10,00 (abonnement stopt automatisch). DEZE ACTIE IS AFGELOPEN

Uitslag winactie
Vorige maand hadden we een winactie in de nieuwsbrief staan. Mevrouw M. Cornelissen heeft de waardebon van Belmondo.nl t.w.v. € 15,00 gewonnen. Gefeliciteerd!

Nieuw op de site
Valentijnsdag
Over twee weken is het Valentijnsdag. Onze themapagina met gedichtjes, achtergrondinformatie en romantische recepten staat daarom weer online.

Recensies
In de rubriek boekrecensies zijn weer nieuwe recensies verschenen: Debet van Saskia Noort, Bestemming bereikt van Joanna Beem, Stoner van John Williams en Pristina van Toine Heijmans worden dit keer besproken. Zoekt u ook een leuk boek? Lees de recensies en kijk of het wat voor u is.

Verhalen
Zoals u kon lezen bij de statistieken zijn er wat nieuwe verhalen toegevoegd op onze website in de rubriek ‘zelfgeschreven verhalen door bezoekers’. Een paar willen we er uit lichten: Brigitte van den Broek schreef ‘Dwaaltocht door de tijd’ en ‘Een oude eik vertelt’. Kees van Baardewijk heeft ‘Monumentje voor oom Teun en tante Sien’ ingezonden, een verhaal dat gaat over het logeren bij een boer in oorlogstijd.

Financieel 2014
Een nieuw jaar betekent weer nieuwe regels. Ook op financieel gebied zijn er diverse dingen veranderd. Op het gebied van AOW, schenkingen, pensioenen, verzekeringen en andere zaken hebben wij de regelingen voor u op de pagina Financiën op een rijtje gezet.

Even onder de aandacht brengen
Onlangs kwamen wij een interessante televisieserie tegen, die we graag met u delen. Vanaf vanavond begint de serie ‘Na de bevrijding’. Elke vrijdag van 31 januari t/m 14 maart 2014 om 21.05 uur op Nederland 2 wordt aan de hand van persoonlijke getuigenissen een indringend beeld gegeven van de jaren 1945-1950; een weinig belichte periode waarin ons net bevrijde land zich moet oprichten uit de chaos van de oorlog. Nederland ligt letterlijk in puin, duizenden mensen zijn op drift geraakt. Lees er meer over op: www.geschiedenis24.nl.

Goed doel
Sobibor concerttournee
De thans 93-jarige Jules Schelvis, overlevende van de vernietigingskampen Sobibor en Auschwitz en nog zeven andere concentratiekampen, is onlangs een bijzondere actie begonnen. Vóór maandag 5 mei 2014 hoopt hij een bedrag van ruim € 100.000 bij elkaar te krijgen om een korte buitenlandse tournee van het herdenkingsconcert ‘Er reed een trein naar Sobibor’ te maken. De concerttournee begint in Amsterdam en gaat via Berlijn naar de Poolse stad Lublin.

In vernietigingskamp Sobibor zijn in de Tweede Wereldoorlog 170.165 mensen vermoord. Met het herdenkingsconcert ‘Er reed een trein naar Sobibor’ wil Jules Schelvis een internationaal appèl doen om de Holocaust nooit te vergeten. Tijdens het concert vertelt hij over zijn reis naar Sobibor, dit wordt afgewisseld met muziek (uitgevoerd door het Nationaal Symfonisch Kamerorkest) en wordt ondersteund door unieke historische beelden. Meer informatie over het concert, de tournee en de mogelijkheden om de tournee financieel te ondersteunen zijn te vinden op www.erreedeentreinnaarsobibor.nl.

Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.
 


SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 22: december - 19/12/13

December is de maand van de feestdagen. Sinterklaas is weer naar Spanje vertrokken en Kerst staat voor de deur. Op SeniorPlaza.nl besteden we er ook aandacht aan. Veel leesplezier met de laatste nieuwsbrief van 2013. Graag zien we u ook volgend jaar weer op onze site!

Nieuwe website
Oproep statistieken
De maand is natuurlijk nog niet voorbij maar toch alvast wat statistieken. In december zijn er tot nu toe 67 oproepen gedaan en daarop zijn al 104 reacties gekomen. Daardoor zijn er 11 oproepen opgelost. Daaronder is er ook een uit oktober 2012. Er is op 26 oproepen uit december gereageerd.

Deze maand zijn er 47 nieuwe items toegevoegd op de site, waarvan 37 liedjes. Neem snel een kijkje op de liedjespagina! U herkent de nieuwe liedjes door de rode tekst Nieuw die erbij staat

Adverteerder
Scootmobiel-combortabel.nl
De online-winkel van Scootmobiel-combortabel.nl biedt u een overzichtelijk aanbod van onder andere scootmobielen, rollators en accessoires voor de scootmobiel (zoals wikkeldekens, voetzakken, regenkleding en bescherming). Ook bieden wij u sta-op-hulpmiddelen, XXL hulpmiddelen, medische hulpmiddelen, bedden en medische matrassen. Een proefrit maken is mogelijk, bestellen op onze website is eenvoudig, wij leveren snel en u krijgt volledige garantie en hoeft geen verzendkosten te betalen.

Winactie: verras je kleinkind!
Een leven vol verhalen die het vertellen waard zijn. Leg ze vast in een prachtig bewaarboek van Belmondo.nl voor je kleinkind. Voeg foto’s toe en zie niks over het hoofd door de handige vragen. Behalve voor volwassen kleinkinderen zijn er ook boeken speciaal voor kleinkinderen jonger dan 12 jaar. Probeer het uit op Belmondo.nl!

SeniorPlaza.nl mag een cadeaubon weggeven ter waarde van € 15,00. U hoeft slechts één vraag te beantwoorden: vanaf welk bedrag kunt u bij Belmondo.nl een boek bestellen? Stuur ons uw antwoord voor 6 januari 2014 en wie weet valt u in de prijzen. Deze actie is inmiddels afgelopen.

Nieuw op de site
Winter
Hard gevroren heeft het nog niet. En hoewel we nog niet veel sneeuw gezien hebben, is het toch echt winter. We hebben dan ook de winterpagina online gezet. Lees alles over schaatsen, leuke winterspreuken en doe ideeën op voor winterse recepten.

Recensie
Er zijn een nieuwe recensie van een boek toegevoegd op onze site. Irene Jobse is enthousiast over 'Het Puttertje' van Donna Tartt.

Kerst
Volgende week is het Kerst. Op de kerstpagina vindt u allerlei leuke weetjes over Kerst, mooie liedjes en gedichtjes en recepten. Ook over oud en nieuw is er het een en ander te vinden.

Er op uit
Lijkt het u leuk om er op uit te gaan komende weken. Misschien heeft u wel kleinkinderen die vakantie hebben en graag met u op stap gaan. Op de pagina Er op uit vindt u allerlei leuke uitjes.

Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.
 


SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 21: november - 28/11/13

Het is alweer bijna het einde van de maand november: hoogste tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. U leest over de ontwikkeling van de nieuwe SeniorPlaza-site en natuurlijk over alle nieuwe onderwerpen die afgelopen maand aan de site zijn toegevoegd. Wij wensen u alvast een fijne Sinterklaasavond.

Nieuwe website
Oproep statistieken
In november zijn er tot nu toe 109 oproepen gedaan en zijn er 186 reacties geplaatst. Op 38 oproepen is gereageerd en van 20 is aangegeven dat dit de juiste reactie was. Er is zelfs een oproep uit september 2010 opgelost!

Er zijn 16 nieuwe gedichten, 2 nieuwe liedjes en 2 nieuwe versjes toegevoegd op de website.

Nieuwe pagina’s met gedichten
We krijgen vaak gedichten toegestuurd die mensen zelf geschreven hebben. Hiervan staan er al een hoop op onze website. We zijn bezig om al deze gedichten om te zetten naar het nieuwe systeem. Aangezien dit veel handmatig werk is, hebben we tijdelijk de twee systemen naast elkaar. Voor de nieuwste gedichten gaat u naar het menu-item 'Gedichten'. Langzaam maar zeker zullen we alle gedichten die al op de site stonden over zetten naar de nieuwe pagina.

Heeft u zelf een gedicht of verhaal geschreven en lijkt het u leuk om dit op SeniorPlaza.nl te delen? U kunt ons dit via dit formulier toesturen, dan komt deze bij de nieuwe gedichten te staan.

Nieuwe pagina’s met verhalen
Op deze manier gaat het ook met verhalen die mensen zelf geschreven hebben. Op www.seniorplaza.nl/Verhalen.htm staan een hoop eigen geschreven verhalen, vaak verhalen met herinneringen van vroeger. De nieuwste verhalen vindt u via het nieuwe systeem via het menu-item 'Verhalen'.

Heeft u zelf een verhaal over vroeger geschreven en wilt u dit op onze site laten zetten. U kunt het ons sturen via dit formulier.

Adverteerder
Boek nu een 3-daags Kerstmarktarrangement tot 23 december
In de kerstperiode heerlijk drie dagen doorbrengen in een prachtig hotel in Limburg. Lijkt u dat ook wat? Kijk dan snel naar het kerstmarktarrangement van Hotel Schaepkens van St. Fyt. Het arrangement bestaat uit: 2 overnachtingen, 2x ontbijt, 2x 3-gangendiner of buffet, entree fluwelengrot, koffie met een lekkernij. U heeft keuze uit verschillende kamers. Bezoek de kerstmarkten in de grotten van Valkenburg en geniet van de kerstsfeer en van de verzorging in het hotel!

Uitslag winactie
SeniorPlaza.nl mocht vorige maand drie boeketten bloemen weggeven van Bloemenzaak.nl. De drie boeketten zijn inmiddels bezorgd bij de winnaars: Hanneke Peters, Familie Van Roy en Hella Zaborszky-Jansma.

Nieuw op de site
Sinterklaas
Volgende week is het weer zover: Sinterklaas wordt gevierd. Wij hebben de Sinterklaaspagina dan ook weer online gezet.

Recensies
Er zijn vier nieuwe recensies van boeken toegevoegd op onze site. Zelf hebben we een boek met cd beoordeeld: Waarom? Daarom! - Jazz voor Kinderen. Ed van Heijzen heeft Morgen zal ik beter zijn (Ria van Rooij) gelezen, De man van je leven (Aethur Japin) wordt besproken door Irene Jobse en Kees van Baardewijk doet verslag van De jongen die in de hemel was (Todd Burpo en Lynn Vincent).

Ook is er weer een recensie toegevoegd aan de pagina 'uitgaan'. Er staat een recensie op over de nieuwe film "het diner".

Verhalen
Van Bob v.d. Brink, Jet van Bakkum, Wim Hoogerdijk en Mieke van Harskamp stuurden ons nieuwe verhalen toe. Deze hebben we onlangs op de site geplaatst.

Goed doel
Mantelzorgers er tussenuit
Sinds zo’n tien jaar is het begrip mantelzorg steeds meer ingeburgerd in onze maatschappij. U kent vast ook iemand in uw omgeving die mantelzorger is. De druk op de mantelzorgers neemt meer en meer toe. Vaak hebben ze een zorgtaak die steeds zwaarder wordt en is het erg moeilijk om even een adempauze in te lassen. Het gevolg is dreigende overbelasting. Om dit te voorkomen zijn er vrijwilligers die de mantelzorger in huis vervangt gedurende minimaal drie dagen. Hierdoor kan de mantelzorger even weg. De organisatie Handen-in-Huis kan uw steun gebruiken. Word vrijwilliger of doe een donatie om hun goede werk mogelijk te maken.

Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.
 


SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 20: oktober - 31/10/13

Hadden we nog een paar prachtige dagen; met de eerste herfststorm achter de rug is het duidelijk dat de zomer nu echt voorbij is. Op zich niets mis mee: ook de herfst heeft zo z’n charme. In het bos zijn prachtige kleuren en nu het wat vroeger donker is, kunnen er weer gezellig kaarsjes aan. Als het regent of te hard waait om er buiten op uit te gaan: neem dan een kijkje op SeniorPlaza.nl, want ook afgelopen maand zijn er weer allerlei nieuwe dingen aan de site toegevoegd.

Nieuwe website
Oproep statistieken
In oktober zijn er 123 oproepen gedaan en zijn er 200 reacties geplaatst. Op 52 oproepen is gereageerd en van 23 is aangegeven dat dit de juiste reactie was, dus dat de oproep opgelost is.

Adverteerder
Ga erop uit in Limburg
In het najaar en in de winter is er genoeg te doen in Zuid Limburg. Voor een sfeervol verblijf in het pittoreske Valkenburg aan de Geul hoeft u niet verder te zoeken: Hotel Schaepkens van St Fyt) is een leuk, prachtig gelegen 3- en 4-sterren hotel. Bezoek de kerstzandsculpturen ‘Magisch Zand’, kom naar de gezellige kerstmarkt in de grotten van Valkenburg (beiden vanaf 15 november) of maak een mooie fiets- of wandeltocht door de natuur. Daarna kunt u heerlijk ontspannen en lekker eten in het comfortabele hotel. Bekijk snel onze speciale arrangementen en kom genieten in Zuid Limburg.

Winactie Online bloemist
Bloemenzaak.nl is een online bloemist sinds 1994. Op hun webshop vindt u vele soorten bloemen en boeketten, van eenvoudige bosjes bloemen tot luxe boeketten. Online bloemen bestellen gaat erg eenvoudig en u bepaalt zelf wanneer de bloemen bezorgd moeten worden. Als u voor 17.00 uur bestelt, kan uw boeket zelfs morgen bezorgd worden! Wilt u nu ook graag een gezellig boeket bloemen hebben? SeniorPlaza.nl mag drie boeketten weggeven! Beantwoord hiervoor de volgende vraag:
"Hoeveel dagen vaasgarantie geeft Bloemenzaak op haar bloemen?"
Het antwoord vindt u op de website van Bloemenzaak.nl. Stuur ons voor 10 november 2013 het antwoord. Tip!: Geef in deze e-mail ook aan wat uw favoriete boeket is: witte rozen, fleurige gerbera's of een gemixte bos bloemen. - DEZE ACTIE IS INMIDDELS BEEINDIGD.-


Nieuw op de site
Allerheiligen
De pagina van allerheiligen (Halloween) staat weer online. Lees alles over de geschiedenis en achtergrond van dit feest.

Uitgaan
Op de pagina ‘uitgaan’ staan allerlei tips voor een leuk uitje. Bezoek het theater, ga naar het museum of naar de bioscoop. Bijvoorbeeld naar de onlangs verschenen film ‘De nieuwe wildernis’. Dit is een prachtige film over de natuur in Nederland, zoals uit de recensie op onze site blijkt.

Verhalen
We hebben twee verhalen toegestuurd gekregen in Gelders dialect. U vindt ze op deze pagina. Kent of schrijft u ook gedichten, liedjes of verhalen in een dialect? Laat het ons weten, want wij vinden het leuk om deze toe te voegen op onze website zodat meer mensen ervan kunnen genieten.

Boekrecensie
Er zijn weer twee nieuwe boekrecensies toegevoegd aan de site. ‘Bijna thuis’ van Billy Graham en ‘De Vergelding’ van Jan Brokken worden op deze pagina belicht.

Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.
 


SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 19: september - 30/09/13

Na een mooie zomer is het nu alweer herfst. Het is al de laatste dag van september: hoogste tijd om weer een nieuwsbrief uit te brengen. Er staan veel nieuwe dingen op SeniorPlaza.nl dus neem snel een kijkje!

Nieuwe website
Oproep statistieken
In september zijn er 108 oproepen gedaan en zijn er 140 reacties geplaatst. Op 37 oproepen is gereageerd en van 12 is aangegeven dat dit de juiste reactie was.

Omgezet
De voordrachten zijn inmiddels omgezet naar het nieuwe systeem. Er staan al heel wat voordrachten op onze site: voor mensen die 65 worden, voor huwelijksjubilea, etc. Heeft u zelf ook nog een leuke voordracht? Wij ontvangen ze graag om toe te voegen aan de site.

Adverteerder
Er even tussenuit
Wilt u er even tussenuit? Wat dacht u van een weekend of een weekje Limburg? In Valkenburg aan de Geul staat het gezellige hotel Schaepkens van St Fyt. U hoeft zich geen dag te vervelen, want het comfortabele hotel heeft allerlei voorzieningen in de buurt: zwembaden, een fitnesscentrum, tennisbanen, Holland Casino en Thermae 2000. In de gezellige bar of het mooie restaurant van het hotel kunt u terecht voor een hapje en een drankje. Kijk hier alvast voor de aanbiedingen voor de Kerst of maak nog snel gebruik van de super stunt actie. Tijdens de kerstmarktperiode (16 november tot 23 december) heeft het hotel speciale acties en vanaf 23 december begint de actie voor de Kerst- en Nieuwjaarsreis.

Winnaar winactie
In de vorige nieuwsbrief mocht SeniorPlaza vier kaarten weggeven voor de PLAYMOBIL Speeldagen. We ontvingen vele reacties. De winnares van deze kaarten was Anne-Marie van Gennep.

Nieuw op de site
Nederlands Indië en Japan
Een oplettende bezoeker las de hoofdstukken over de geschiedenis op SeniorPlaza.nl en stuurde ons een e-mail: de gebeurtenissen in Nederlands Indië tijdens de tweede Wereldoorlog waren onderbelicht. Wij vonden Ilse Steel bereid om hier nog een extra hoofdstuk aan te weiden. Zij is in de geschiedenisboeken gedoken en heeft dit indrukwekkende verhaal voor u genoteerd.

Boekrecensie
Wist u dat we een pagina ‘Boeken’ hebben? Hierop staan allerlei boeken vermeld. Boeken die onze bezoekers zelf geschreven hebben, maar bijvoorbeeld ook boekrecensies. Deze maand hebben we zelf het boek Feyemoord gelezen en er een recensie over op de site gezet.

Heeft u ook een boek gelezen waar u een recensie van op onze website wilt plaatsen? Of wilt u de reacties van uw leesclubje op een bepaald boek op de site laten zetten? Uw inbreng is welkom! Zo helpt u anderen bij het kiezen van een leesboek. Stuur het ons toe.

Seizoenspagina
Het is eind september en na een mooie zomer is de herfst weer aangebroken. Daarom hebben wij de pagina van dit seizoen weer online gezet. Liedjes, spreuken, recepten en allerlei wetenswaardigheden vindt u op de Herfstpagina.

Dierendag
Ook bij dit seizoen hoort Dierendag. 4 oktober is de dag dat dieren wat extra aandacht krijgen. Op onze nieuwe pagina over Dierendag leest u onder andere wat Sint Franciscus van Assisi ermee te maken heeft en een deel over dieren in het circus. Ook kunt u er een prachtige dierenfotogalerij bekijken.

Goed doel
Weeskinderen in Kenia
Wayo Child Foundation, afgekort WCF is een kleine, niet kerkelijke, non profit organisatie: kleinschalig werkend en werkzaam in het westen van Kenia. WCF wil de leefomstandigheden van West Keniaanse weeskinderen verbeteren. Door middel van het bieden van onderwijs -en opleidingsmogelijkheden probeert WCF dit te realiseren. ChuLan Wang is de oprichtster van WCF en coördineert de zaken vanuit Nederland. In Kenia is Patrick Ayoo degene die alles regelt. ChuLan Wang gaat af en toe naar Kenia om de vorderingen te bekijken: alles in haar vrije tijd en op eigen kosten. Wilt u bijdragen aan dit fantastische project? WCF kan vrijwilligers gebruiken en ook donaties zijn van harte welkom. Op de website van WCF kunt u heel duidelijk zien wat er met het geld wat u geeft gedaan wordt voor de schoolkinderen.

Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.
 


SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 18: juli/augustus - 29/07/13

Het is zomer en veel mensen hebben vakantie. Bij SeniorPlaza staat alles ook even op een iets lager pitje. Daarom hebben we dit keer een korte nieuwsbrief. Maar niet minder leuk: u maakt namelijk kans om een leuke prijs te winnen.

Nieuwe website
Vanwege de vakantie is er niet veel veranderd aan de nieuwe website.

Oproep statistieken
In juli zijn er 73 oproepen gedaan en zijn er 88 reacties geplaatst. Op 28 oproepen is gereageerd en van 8 is aangegeven dat dit de juiste reactie was.

WIN WIN WIN
SeniorPlaza mag één keer vier kaarten voor de PLAYMOBIL Speeldagen weggeven. Van 8 tot en met 13 augustus 2013 wordt het terrein van Paleis Het Loo in Apeldoorn omgetoverd tot een waar PLAYMOBIL-paradijs. Kinderen, ouders, opa’s en oma’s kunnen hun hart ophalen: samen spelen, ontdekken, beleven en deelnemen!

Om in aanmerking te komen voor de vier kaarten (à €19,50 per stuk; kinderen tot drie jaar zijn gratis) stuurt u uiterlijk vrijdag 2 augustus een e-mail. - DEZE ACTIE IS INMIDDELS BEEINDIGD.-
Nieuw op de site
Er op uit
Op onze pagina 'Er op uit' staan allemaal leuke tips voor een dagje uit. In de zomerperiode is er altijd genoeg te doen! Festivals, concerten, tentoonstellingen Neem een kijkje en plan een gezellig dagje weg!

Goed doel
Brei een kindertrui
Blij dat ik brei heeft een leuke actie verzonnen: ‘Help een kind uit de kou!’. Breit u mee voor het goede doel?! Voor de winter 2013/2014 wordt een flink aantal zelfgebreide (kinder-)truien op gestuurd naar Stichting Charis in Roemenië. Roma’s die op de vuilnisbelt van Cluj-Napoca leven moeten in erbarmelijke omstandigheden zien te overleven. Houdt u van breien: brei dan een keer een kindertrui! U kiest zelf in welke maat of kleur u de kindertrui breit. Hoe meer kinderen er ‘uit de kou’ geholpen worden, hoe liever! Truien kunnen worden ingeleverd/opgestuurd naar Blij dat ik brei; Ineke van de Lagemaat, Papaverlaan 46, 2751 CD – Moerkapelle. Ook alleen wol is welkom.

Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.
 


SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 17 - 30/06/13

De zomer lijkt nu echt te beginnen. Voor ons tijd om er nog even een nieuwe nieuwsbrief uit te sturen, voordat iedereen buiten van het weer aan het genieten is en niet meer binnen achter de computer kruipt.

Nieuwe website
Poëzieversjes
De poëzieversjes zijn ook omgezet naar het nieuwe systeem. Alle versjes zijn nu voorzien van een titel zodat u de versjes makkelijk terug kan vinden.

Het begint al aardig op te schieten met de nieuwe website. We moeten nu de voordrachten en de eigen geschreven gedichten en verhalen nog omzetten.

Oproep statistieken
Juni is wat oproepjes betreft vrij rustig geweest. Slecht 83 oproepen zijn geplaatst. Daarop is echter wel 147 keer gereageerd. Daardoor hebben we er ook al 21 kunnen sluiten.


Onze adverteerder: Hotel Schaepkens van St Fyt
Gezellig senioren-vriendelijk hotel in Valkenburg aan de Geul. Het hotel heeft comfortabele kamers en een gezellige bar en een uitstekend restaurant. U kunt tijdens uw verblijf gratis gebruik maken van voorzieningen die vlakbij het hotel zitten: het (binnen- en buiten-)zwembad, het fitnesscentrum en de tennisbanen. Bij een overnachting in ons hotel krijgt u gratis entree bij Holland Casino en korting bij Thermae 2000. Gedurende de zomermaanden hebben we op diverse avonden live muziek. Kijk snel op onze website voor meer informatie en prijzen. We hebben voor juli en augustus leuke aanbiedingen. Graag verwelkomen we u binnenkort een keer in ons hotel!

Nieuw op de site
Er op uit
De pagina 'Er op uit' is natuurlijk niet nieuw meer op Seniorplaza.nl. De uitjes die erop staan worden echter wel steeds vernieuwd. Komende zomermaanden wordt er heel veel georganiseerd. Neem een kijkje in deze rubriek en wellicht brengt het u op ideeën voor een leuk dagje uit!

Vervolg Mozart
Vorige keer schreven we al over de componisten. Het verhaal over Wolfgang Amadeus Mozart is nu compleet. Ilse Steel heeft ook een mooie fotogalerij samengesteld.

Column
Van Studentaanhuis staat er weer een nieuwe column op de website. Deze keer gaat het over opruimen. Lees wat handige opruimtips en ga aan de slag!

Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.
 


SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 16 - 30/05/13

Mei is bijna afgelopen en juni staat voor de deur. Het mooie zomerweer is nog niet begonnen, dus kruip nog maar even achter de pc en bekijk alle nieuwe dingen op onze website!

Nieuwe website
Opzegversjes
Misschien heeft u het al wel gezien: inmiddels zijn de opzegversjes ook omgezet naar de nieuwe structuur. We maken op onze site een onderscheid tussen liedjes, gedichten en opzegversjes. Liedjes hebben een melodie en worden gezongen. Er hoort geen melodie bij opzegversjes (worden verteld aan met name kinderen) en gedichten (voor volwassenen). Ziet u een liedje bij de versjes staan of andersom? Laat het ons weten, dan zetten we deze bij de juiste categorie.

We gaan door met het omzetten van de voordrachten, poëzieversjes en eigen geschreven gedichten en verhalen.

Oproep statistieken
In mei zijn er 106 oproepen gedaan en zijn er 108 reacties geplaatst. Op 37 oproepen is gereageerd en van 12 is aangegeven dat dit de juiste reactie was. Er is zelfs een oproep uit augustus 2011 opgelost!


Nieuwe liedjes/versjes
Dankzij het nieuwe systeem zijn er deze maand 57 liedjes en versjes toegevoegd aan het uitgebreide aanbod op SeniorPlaza.nl.

Nieuw op de site
Zomer
Misschien helpt het als we de zomerpagina online zetten. Wij zijn klaar voor mooi weer! U kunt nu ook alvast in de stemming komen. Zomerliedjes, -gedichtjes, -versjes, -spreuken en –spreekwoorden: als we ze allemaal gaan zingen/lezen komt de zon vast vanzelf! Plan alvast leuke zomeruitstapjes en doe ideeën op voor zomerse recepten.

De sirene loeide
Dit verhaal van Kees van Baardewijk staat nu ook op onze website. Hij vertelt over het luchtbombardement op Rotterdam; hij was toen een jongetje van zes jaar. Lees hier dit indrukwekkende verhaal.

Vaderdag
Zondag 16 juni is het weer vaderdag. We hebben onze themapagina weer online gezet. Lees over de geschiedenis, bekijk de cadeautips, lees de vaderdag-versjes en zet uw kleinkind aan het kleuren met één van de kleurplaten.

Componisten: Mozart
Heeft u wel eens gezien dat we op de site veel informatie over diverse componisten hebben staan? Wolfgang Amadeus Mozart stond daar nog niet bij. Ilse Steel is weer in de boeken en het internet gedoken en heeft een mooi verhaal over deze muzikale man geschreven. Ze gaat er nog meer aan toevoegen, maar neem vooral alvast een kijkje.

Liedjes, opzegversjes en oude gedichten
De liedjes, opzegversjes en oude gedichten op onze site, werken inmiddels volgens een nieuw systeem. Eén van de veranderingen voor u is, dat u het eenvoudig kunt zien als er nieuwe liedjes, versjes of gedichten toegevoegd zijn. In het overzicht met alle titels staat er dan namelijk in het rood NIEUW bij. Er worden regelmatig nieuwe liedjes, versjes en oude gedichten toegevoegd, dus het is leuk om af en toe eens te kijken of u de nieuwe nog kent van vroeger.

Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.
 


SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 15 - 29/04/13

Zo vlak voor de oranje gekleurde dag willen wij graag nog even een nieuwsbrief onder de aandacht brengen. Op onze site staat namelijk ook van alles over de troonswisseling en Koninginnedag.

Nieuwe website
Oude gedichten
Na de liedjes is de nieuwe structuur voor de rubriek 'oude gedichten' inmiddels ook online gezet. Hierdoor is het makkelijker om te zoeken naar een bepaald gedicht. U kunt bijvoorbeeld zoeken op een woord of een zin uit het gedicht, een titel of een categorie.

We gaan door met de opzegversjes, voordrachten en poëzieversjes.

Oproep statistieken
In april zijn er 95 oproepen gedaan en 136 reacties geplaatst. Op 33 oproepen is gereageerd en van 8 is aangegeven dat dit de juiste reactie was. Ook zijn er nog 4 oproepen opgelost die al eerder waren gedaan.

Nieuw op de site
Koninginnedag
Koninginnedag is dit jaar heel bijzonder: het is de dag dat Koningin Beatrix het stokje overdraagt aan haar zoon Willem-Alexander. Lees alles over de troonswisseling en Koninginnedag op de oranjepagina.

Dodenherdenking
In verband met dodenherdenking hebben we een nieuwe pagina aan de website toegevoegd. Met dank aan Ilse Steel die er een mooi verhaal van heeft gemaakt.

Bevrijdingsdag
Ook over Bevrijdingsdag is een nieuwe pagina op de website gezet. Ilse Steel heeft afgelopen tijd weer veel werk verricht. De 5 mei-pagina geeft een mooi overzicht van Bevrijdingsdag.

Moederdag
Het is alweer bijna moederdag, dus staat deze pagina ook weer online. U vindt er een stukje geschiedenis en leuke versjes en gedichten.

Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.
 


SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 14 - 29/03/13

Er staan weer heel wat nieuwe dingen op de website. Met een koud paasweekend voor de deur, is het misschien wel lekker om gewoon achter de pc te kruipen en dit alles te bekijken. We wensen u in elk geval fijne Paasdagen!

Nieuwe website
Liedjes
De nieuwe structuur voor de liedjes staat inmiddels online. Hierdoor is het makkelijker om te zoeken naar een bepaald liedje. U kunt bijvoorbeeld zoeken op een woord of een zin uit het liedje, een titel of een categorie. We zijn benieuwd wat u ervan vindt: laat het ons weten!

Op deze manier gaan we nu ook de versjes, voordrachten en gedichten op de website zetten. We houden u op de hoogte van de vorderingen.

Oproep statistieken
Maart is een vrij rustige maand geweest. Er zijn er 125 oproepen gedaan. Op 49 daarvan is inmiddels al is gereageerd. Van 16 is aangegeven dat ze zijn opgelost. Maar er zijn ook nog 9 oproepen opgelost die al eerder waren gedaan.

Nieuw op de site
Lente
De laatste loodjes van de winter vielen nog zwaar, maar nu is dan toch de lente (in ieder geval in naam) begonnen. Tijd om weer eens te kijken op onze themapagina lente.

Pasen
Pasen staat voor de deur. Daarom hebben we de paaspagina weer online gezet. Hier vindt u de oorsprong van Pasen en van alles over de Matthäus Passion. Maar ook lekkere recepten, mooie kaarten en kleurplaten en natuurlijk leuke liedjes en versjes.

Boeken
Het is al weer een tijdje geleden dat we een zelfgeschreven boek konden toevoegen aan onze lijst. Maar nu hebben we er ook gelijk drie: 'Als een koning zo rijk', 'Momenten met een gouden randje' en de gedichtenbundel 'De horizon bloeit' die geïllustreerd is met mooie schilderijen. Kijk snel hier om deze nieuwe boeken te bekijken.

Prikbord
Toegegeven, de prikbord pagina zelf is niet nieuw. Maar wist u dat hier regelmatig leuke dingen worden gevraagd en worden aangeboden? Kijk snel een keer op het prikbord.

Oorlogsverhaal - deel 6, slot
Het laatste deel van het oorlogsverhaal van Mathilda Hofker hebben we op de website gezet. Het einde van de oorlog is in zicht en de bevrijding kondigt zich aan. Mathilda Hofker beschrijft hoe het nieuws ontvangen werd, hoe er toch nog slachtoffers vallen, hoe het normale leven weer opgepakt wordt en hoe haar broers terugkeren naar Nederland.

Winnaars gefeliciteerd!
Met de actie uit onze vorige nieuwsbrief kon u een bon winnen om een keer lekker onder de zonnenbank te gaan bij Sunday’s. De winnaars zijn inmiddels bekend: R. Lodema, E. Berghout, V. Vinders en M. Driessen. Zij krijgen hun bonnen binnenkort thuisgestuurd. Van harte gefeliciteerd!

Het goede doel
Kika: oncologisch centrum
Op dit moment voert Kika een grote campagne die wij graag onder de aandacht brengen. In Utrecht moet een nieuw oncologisch centrum voor kinderen verrijzen: het Prinses Maxima Centrum. Voor €5,- kunt u een ‘steen’ kopen en zo een bijdrage leveren aan dit onderzoekscentrum. Zie voor meer informatie deze website.

Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.
 


SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 13 - 28/02/13

Het is alweer eind februari, dus tijd voor een SeniorPlaza nieuwsbrief. De tijd gaat snel, zeker als er zoveel gebeurt als bij ons privé. We vinden het leuk om ons blijde nieuws met u te delen. 30 januari hebben wij namelijk een dochtertje gekregen: Vera. Ze maakt het goed en laat papa Mark en mama Mieke ’s nachts ook al redelijk lang slapen. Ondanks dat is er op de website natuurlijk even wat minder activiteit geweest. We gaan binnenkort snel weer aan de slag om ook nieuwe dingen te plaatsen.

Nieuwe website
Liedjes
Door de geboorte van onze dochter heeft het omzetten van de liedjes naar de nieuwe structuur vrijwel stilgelegen. We gaan hier zo snel mogelijk weer mee verder.

Oproep statistieken
In totaal zijn er in januari en februari 506 nieuwe oproepen op de website gedaan. Op 123 van deze oproepen is al een reactie gekomen. Van slechts 58 van deze oproepen is aangegeven dat ze daadwerkelijk zijn opgelost. Wij denken dat er meer zijn opgelost. Wij willen daarom nogmaals vragen om aan ons door te geven als uw oproep is opgelost. Het is wel leuk om hier te vermelden dat er ook een oproep uit 2009 en een uit 2010 is opgelost. Ook uit 2012 zijn er nog veel oproepen opgelost. Dat bewijst maar weer eens dat het goed mogelijk is dat u zult vinden wat u zoekt, ook al is het niet binnen een paar dagen.

Van onze adverteerders
Op voordelige wijze uw scootmobiel of rollator kopen.
Het kan een ieder overkomen, een mobiliteitsbeperking. Met name bij oudere mensen wordt het steeds moeilijker om zich te verplaatsen, want als we ouder worden raken we nou eenmaal slechter te been. Gelukkig leven we in een tijd dat mobiliteitshulpmiddelen voorhanden zijn. Zo kunt u zelfstandig en mobiel blijven. Ga snel naar www.scootmobiel-comfortabel.nl voor het complete aanbod.

Win -- win -- win
Heeft u behoefte aan zon? Dat is logisch; het merendeel van de vijftigplussers kampt ’s winters namelijk met vitamine D tekort. Lees hier meer over vitamine D en het belang van zonlicht.

Bent u de winter zat en wilt u lekker opladen door het peil van vitamine D in uw lichaam op te schroeven? Doe dan mee aan onze winactie! U maakt namelijk kans op een tegoedbon van Sunday’s ter waarde van €22,00, waarmee u heerlijk een paar keer onder de zonnebank kunt gaan.

Wat moet u doen?
Inmiddels kunt u niet meer deelnemen.

Nieuw op de site
Oorlogsverhaal, deel 5
Zojuist is deel 5 van het oorlogsverhaal van Mathilda Hofker online geplaatst. Dit keer gaat het over hoe ze terugkwam in Amsterdam waar de honger heerste.

Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.
 


SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 12 - 23/01/13

De feestdagen zitten er weer op. Een witte Kerst hadden we niet, maar de temperatuur is hard naar beneden gegaan en de winter lijkt nu wat langer aan te houden. 2012 is afgelopen en 2013 alweer begonnen: een nieuw jaar waarin SeniorPlaza volop plannen heeft om de website voor u nog leuker te maken.

Nieuwe website
Liedjes
De belangrijkste voorbereidingen zijn gedaan om alle liedjes op een andere manier op de website te zetten. Als het meezit staan ze, als de volgende nieuwsbrief uitgekomen is, op de nieuwe manier op de site. Dan kunt u veel makkelijker zoeken naar een liedje en nieuwe liedjes toevoegen is voor ons nog maar weinig werk.

Oproep statistieken
In totaal zijn er in december 112 nieuwe oproepen op de website gedaan. Op 60 van deze oproepen is/zijn al reacties gegeven. 30 oproepen zijn in december opgelost.
Dit zijn er wellicht nog meer, omdat we niet altijd een reactie krijgen dat de oproep beantwoord is. Daarom willen we iedereen vragen die een oproep plaatst: geef het ons door als uw oproep verwijderd mag worden.

Van onze adverteerders
Trombose zelfmeten via De Nationale Trombose Dienst zonder wachtlijst!
Gebruikt u bloedverdunners en moet u daarvoor steeds naar de prikpost? Bij De Nationale Trombose Dienst is dat niet langer nodig. U bepaalt uw INR zelf met een simpele vingerprik. Via een online dossier geeft u de waarde door en ontvangt u uw schema. Met onze 24 uur bereikbaarheid bent u zo vrij om te gaan en te staan waar u wilt. Voor het zelfmeten volgt u een cursus op het internet en komt een verpleegkundige bij u thuis. Trombose zelfmeten wordt door alle zorgverzekeraars vergoed (m.i.v. het wettelijk eigen risico).

Nieuw op de site
Financiën
Een nieuw jaar brengt nieuwe regels met zich mee. Op de pagina over financiën zijn alle gegevens bijgewerkt voor 2013. Wilt u meer weten over AOW, pensioen en belastingen? U vindt er hier veel informatie over.

Oorlogsverhaal, deel 4
Inmiddels staat deel 4 van het oorlogsverhaal van Mathilda Hofker ook online. Dit keer gaat het over hoe kinderen aansterken op een boerderij, maar ook over de boer die zijn handen niet van de meisjes af kon houden.

Column
We hebben deze keer een nieuwe column: de nieuwe columnist is van Studentaanhuis.nl. Deze studenten kunnen u helpen bij computerproblemen. In deze column vertellen ze over zogenaamde ‘cookies’. U bent afgelopen weken vast al wel meldingen over cookies tegengekomen terwijl u op internet zat. De column legt uit wat het is en of u akkoord kunt gaan met het gebruik van cookies.

Het goede doel
Stichting Share
Eén van de trouwe bezoekers van onze website is actief bij Stichting Share. Daarom besteden we graag aandacht aan dit goede doel. De stichting zet zich in voor kansarmen in ontwikkelingslanden. Stichting Share houdt zich bezig met ‘ontwikkeling van onderop’ en ondersteunt projecten die bijdragen aan een duurzame bestrijding van extreme armoede. Kijk voor meer informatie eens op de website. Een bijdrage om het werk van Stichting Share te ondersteunen kan worden overgemaakt naar giro 42220.


Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.
 SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 11 - 21/12/12

We hebben al wat sneeuw gehad en er heeft al ijs in de sloten gelegen. Vanaf vandaag is het officieel winter. Vindt u het geen weer om naar buiten te gaan? Geen nood: op SeniorPlaza.nl is in de afgelopen tijd weer veel nieuwe informatie gezet, dus u hoeft u niet te vervelen!

Nieuwe website
Liedjes
We zijn druk bezig met het automatiseren van de website. Na de oproepen zijn de liedjes aan de beurt. Binnenkort kunt u als u een liedje heeft, dat nog niet op onze website staat, dit automatisch op de website laten zetten. Nu gaat het nog via e-mail, controleren we of het inderdaad nieuw is en zetten wij het handmatig op de site. Straks kunt u een formulier invullen (net als bij de oproepen nu al het geval is) en hoeven wij niet zoveel meer handmatig te doen. Als alle liedjes, die nu al op seniorplaza.nl staan, overgezet zijn naar het nieuwe systeem, kunt u ook heel eenvoudig zoeken naar bepaalde liedjes. We houden u op de hoogte!

Oproep statistieken
November: totaal is november uitgekomen op 129 nieuwe oproepen. Op deze oproepen zijn al 62 reacties gegeven. Er waren in totaal 217 reacties in november op alle oproepen op de website.
December tot nu toe: in december zijn tot nu toe 70 nieuwe oproepen gedaan; 35 reacties zijn al binnengekomen op deze oproepen. Tot nu toe zijn er in in de maand december totaal 131 reacties gegeven op alle oproepen.

Portret van Beatrix

Maak een kunstwerk van de koningin
Op 31 januari 2013 wordt koningin Beatrix 75 jaar. Ter gelegenheid hiervan gaat de NOS de komende weken op zoek naar kunstwerken die de vorstin uit- of afbeelden. Kunstenaars kunnen zelf hun creatie inzenden via de website van de NOS.

Een deskundige jury, bestaande uit ontwerper en kunstkenner Jan des Bouvrie, NOS-presentator en fotograaf Sacha de Boer en conservator van Paleis Het Loo Marieke Spliethoff, kiest uit de inzendingen 75 werken. De winnende kunstwerken worden vanaf 31 januari tentoongesteld in het paleis in Apeldoorn, samen met werken van wereldberoemde kunstenaars als Andy Warhol en Marte Röling.

De zoektocht en de officiële opening van de tentoonstelling zijn woensdag 30 januari (19.00-20.00 uur, Nederland 1) te zien in een extra NOS-programma: ‘Het Beeld van Beatrix’.

Het gaat niet alleen om schilderijen, ook beelden, foto’s en andere kunstvormen komen voor deze bijzondere expositie in aanmerking. Bent u creatief en wilt u meedoen? Kunstenaars kunnen tot en met dinsdag 15 januari aanstaande hun kunstwerk van koningin Beatrix met hun toelichting digitaal insturen. De tentoonstelling, waar ook kunstwerken zijn te bewonderen van professionele kunstenaars, is tot en met 20 mei te zien op Paleis Het Loo.

Nieuw op de site

Winter
Een nieuw seizoen is begonnen, dus staat de winterrubriek weer op de website. Leuke weetjes over de winter, toepasselijke spreekwoorden en gedichtjes, winterse recepten en leuke uitjes voor deze tijd van het jaar; u vindt het allemaal op de winterpagina. Dus neem een kop lekkere warme chocolademelk en kruip in de winterse sfeer op seniorplaza.nl.

Kerst en oud&nieuw
Nog een paar dagen en het is alweer Kerst. Oud en nieuw laat dan ook niet meer lang op zich wachten. In de rubriek Kerst vindt u er alles over, zoals: liedjes, gedichtjes, recepten, kerstkaarten, een stukje geschiedenis en kerstverhalen.

Oorlogsverhaal, deel 2 en 3
Inmiddels staan deel 2 en 3 van het oorlogsverhaal van Mathilda Hofker ook online. Het zijn indrukwekkende herinneringen over NSB-ers, Joden, honger, ziektes, maar ook over een bevalling en Kerst.

Column
Is uw pc aan vervanging toe en twijfelt u tussen het kopen van een laptop of een tablet (zoals een iPad)? De nieuwe column van iPadbuddies helpt u de juiste afweging te maken.

Wereldwonderen
Ilse Steel heeft hard gewerkt aan het laatste nieuwe wereldwonder. Ze vertelt alles over de geschiedenis van de stad Petra in Jordanië en toont ons weer de meest prachtige foto’s in de fotogalerij.

Het goede doel

Oxfam Novib Pakt Uit
Oxfam Novib heeft een leuke website voor cadeau’s met een goede bedoeling. Oxfam Novib Pakt Uit is het originele cadeauconcept van Oxfam Novib. De cadeaus uit hun collectie zijn een fantastisch alternatief voor bijvoorbeeld een paar sokken, een fles wijn of een ander cadeau.

Met de cadeau’s helpt u iemand in een ontwikkelingsland, die het hard nodig heeft. Een geit bijvoorbeeld zorgt voor voedzame melk en lammetjes. En daar maak je heel veel mensen blij mee! Dat geeft een goed gevoel! Bekijk de collectie met originele verjaardagscadeaus.


Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.
 


SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 10 - 20/11/12

Het wordt nu echt koud buiten: de winter staat voor de deur. Over twee weken is het alweer Sinterklaas! Op de Sinterklaaspagina kunt u alvast in de stemming komen.

Oproep statistieken
Het totale aantal nieuw geplaatste oproepen in november tot nu toe is 76; waarop al 34 reacties gegeven zijn. Er zijn 133 reacties gegeven op alle op de site staande oproepen.

Van onze adverteerders

Aanbiedingen voor kerstreizen – kerstmarkten - kerstshoppen
Heeft u zin om er met Kerst even lekker tussenuit te gaan of wilt u vooraf alvast in kerstsfeer komen door een gezellige kerstmarkt te bezoeken? Neem snel een kijkje op de website www.kerstreizen-2012-2013.nl. Het is sneller Kerst dan u denkt!

Wat dacht u van kerstshoppen in Düsseldorf, een mooie reis naar Barcelona, een Kerstcruise over de Rijn of een verblijf met vrienden en familie in een bungalow? Op de website staan volop aanbiedingen voor de leukste uitjes en reizen. Er zit beslist een gunstig geprijsde kerstreis voor u bij.

Zand, Zeep & Soda verhalen
Een boek over de vakantieperikelen rondom een zomerhuisje in de duinen van Egmond aan Zee.

Wat waren wij rijk.
Doppinda’s eten boven een krant. Het draadjesvlees staat op het oliestelletje te pruttelen en op de achtergrond een hoorspel op de transistorradio. Net op het spannendste moment knapt het kousje van de butagaslamp. Ineens is het pikkedonker. En dan al die tantes met hun veel te grote koffers, die allemaal gratis en volpension komen logeren.


Kortom, een aantal komische, ontroerende en intieme verhalen over de vakanties van de eeneiige tweeling Conny en Carla Sikkes gedurende de vijftiger en zestiger jaren. Herkenbare taferelen voor velen die opgroeiden in die tijd. Bezoek de website voor meer informatie of om het boek te bestellen.

Lezingen
Schrijfster Carla Westerbeek-Sikkes geeft ook lezingen over het boek bij onder andere verzorgingshuizen en vrouwenverenigingen. Onlangs heeft ze voor een enthousiast publiek haar 50e lezing gegeven.

Nieuw op de site

Uitgaan
In de rubriek Uitgaan vindt u allerlei tips voor een gezellig avondje naar de bioscoop of naar het theater. Vanaf nu zullen we ook korte recensies van films plaatsen, die voor u wellicht interessant zijn. De eerste film is Amour, die op dit moment in de bioscoop draait.

Opschepwedstrijd voor opa’s
Op de boekenpagina staat een recensie van een nieuw kinderboek: “Is dat alles?”. Wellicht vindt u het leuk voor uw kleinkinderen. Het boek gaat over opscheppende opa’s. Daarom organiseren de kinderboekenmakers Jan Paul Schutten en Kees de Boer een opschepwedstrijd voor opa’s. Alleen voor opa’s? Nee, iedereen die denkt dat hij of zij zich met een opa kan meten mag meedoen. Maar die moet dan natuurlijk wel van goeden huize komen. Er zijn leuke prijzen te winnen, dus ga snel naar www.opascheptop.nl en doe mee aan de wedstrijd!

Olieverfschilderijen
We ontvingen van Veronica Schefferlie-Van de Velde een aantal foto’s van mooie olieverfschilderijen. Deze hebben we toegevoegd in de rubriek Creatief.

Er op uit
Kent u de rubriek Er op uit al? We houden daar bij welke evenementen er op het programma staan. Dit gaat over uiteenlopende dingen: van nieuwe tentoonstellingen in musea tot leuke muziekvoorstellingen. Vindt u het leuk om er op uit te gaan, houd deze rubriek dan in de gaten!

Goede doel
In onze nieuwsbrief willen we vanaf nu af en toe aandacht besteden aan een goed doel. We starten met onderstaande actie.

Kindertransport 1938-1939
Ter nagedachtenis aan het kindertransport van de jaren 1938-1939 brengt Kae een muziekvideo “Memory Lane” uit. De clip is gebaseerd op de geschiedenis van het transport van duizenden Joodse kinderen op weg naar een veilig heenkomen in Groot-Brittannië vlak voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog.

Een deel van de opbrengsten van de downloads van het liedje gaat naar Stichting Melodies From The Heart. De stichting brengt muziek uit over verlies, met als rode draad het verlies van kinderen.
Memory Lane is te bekijken en te downloaden via deze website.


Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.
 


SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 9 - 25/10/12

Het is al vroeg donker en komend weekend gaat de wintertijd in. Genoeg tijd dus om achter de computer te kruipen en op internet leuke dingen op te zoeken en te lezen! Wij hebben op de website weer veel nieuwe dingen toegevoegd. We wensen u veel plezier met het lezen en ontvangen natuurlijk ook graag van u dingen voor op de website. Nieuwe opzegversjes of verhalen uit vroegere jaren; oproepen over liedjes en oude klasgenoten en natuurlijk reacties daarop; ze zijn allemaal welkom.

Oproep statistieken
We kunnen merken dat de vakanties voorbij zijn. Het totale aantal nieuw geplaatste oproepen in oktober tot nu toe is 97, waarvan er op bijna de helft al gereageerd is. Er zijn deze maand tot nu toe al 176 reacties gegeven op alle op de site staande oproepen.

Van onze adverteerders
Sinterklaasaanbieding voor SeniorPlaza-bezoekers
Een kleine zak van Sinterklaas; leuk voor in de schoen van uw (klein-)kind! Het is een jutezakje in Sinterklaasstijl met lekkere chocolademuntjes erin, voor slechts € 2,50.
Kijk hier voor meer informatie.

Speciale aanbieding voor tijdschriften voor bezoekers van SeniorPlaza
123tijdschrift.nl en SeniorPlaza hebben samen een leuke actie opgezet. U kunt tot en met 31 december 2012 een abonnement nemen op uw favoriete tijdschrift, dagblad of tv-gids met de exclusieve kortingscode (t.w.v. €3,50) voor SeniorPlaza-bezoekers. - Code vervallen -

Nieuw op de site
Stadionspel over de oorlog – Harm Jager
Harm Jansen heeft ons een nieuw verhaal gestuurd. U kunt het hier lezen. Hij herinnert zich dat twee jaar na de oorlog in het Feyenoordstadion het stadionspel uitgevoerd werd. Het bombardement op Rotterdam werd bijvoorbeeld uitgebeeld en een groot koor zong diverse liederen. Harm Jansen komt graag in contact met mensen die zich dit weten te herinneren. Deed u misschien mee als figurant of lid van het koor? Heeft iemand er misschien foto’s van?

Wij vonden hierover op internet een filmpje.

Verhalen oorlog – Mathilda Hofker
Mathilda Hofker heeft als klein meisje de oorlog meegemaakt. Ze heeft heel wat meegemaakt in deze moeilijke jaren. Ze heeft haar herinneringen opgeschreven. De komende maanden worden de verhalen in zes delen op SeniorPlaza.nl gepubliceerd. “Ik schrijf hier wat ik gezien en meegemaakt heb en nog weet “ aldus Mathilda Hofker. Deze maand deel 1 van het verhaal.

Sinterklaas
Binnenkort gaat de wintertijd in en het wordt nu echt kouder. Het is tijd voor warme chocolademelk met slagroom en winterse gezelligheid. Eén oude Nederlandse traditie mag daarbij niet ontbreken: Sinterklaas. Lees er alles over via deze link.

Wereldwonder
Bij de nieuwe wereldwonderen is er alweer een hoofdstuk toegevoegd. Dit keer gaat het over Machu Picchu, de verloren stad van de Inca’s in Zuid Amerika. Ilse Steel vertelt alles over de geschiedenis en toont ons weer mooie foto’s.


Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.
 

SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 8 - 03/10/12

Oproepen
Veel mensen plaatsen op SeniorPlaza.nl een oproep. Zoekt u een liedje, weet u de exacte tekst van een gedicht niet meer of wilt u contact met een uit het oog verloren vriend of familielid? U kunt het andere bezoekers vragen. Er wordt vaak gereageerd op dit soort oproepen. Is uw oproep opgelost? Mensen die geholpen hebben met het oplossen van uw oproep vinden het natuurlijk leuk om dit te horen! U kunt ze bedanken via het reactieformulier (bij uw eigen oproep) laten weten. Wij kunnen bovendien uw oproep dan als opgelost markeren (deze wordt dan uit het overzicht gehaald met de actuele oproepen).

Oproep statistieken
Het totale aantal nieuw geplaatste oproepen in augustus was 112 en in september was het 96. Op 96 van die oproepen is op dit moment al gereageerd. In totaal zijn er in augustus 203 en in september 153 reacties gegeven op alle op de site staande oproepen.

Nieuwe website
Column
Er zijn weer nieuwe columns toegevoegd over het gebruik van de iPad. Neem meteen een kijkje.

Wereldwonder
Bij de nieuwe wereldwonderen zijn hoofdstukken toegevoegd over het Christusbeeld in Rio, Brazilië en de Taj Mahal in India. Liesbeth de Nijs is weer in de boeken gedoken en heeft er opnieuw een mooi verhaal van gemaakt. Er staan ook weer prachtige foto’s in de fotogalerijen van die hoofdstukken.

Herfst
Het weer is wisselvallig de afgelopen tijd. Dan schijnt de zon weer en vervolgens komt er weer een hele donkere buienlucht aan. De eerste herfststorm en -buien hebben we alweer gehad en het wordt ook alweer vroeger donker. Maar dat is geen reden om stil te zitten! Kijk op de herfstpagina voor leuke uitstapjes in deze maanden. Is het dan toch geen weer om er op uit te gaan? Ga de keuken in en maak één van de heerlijke herfstrecepten. Anders is het altijd nog leuk om de herfstliedjes en –gedichten op onze site te lezen of een herfstkleurplaat met de kleinkinderen te maken.

Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.
 

SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 7 - 29/08/12

Zomerstop
We hebben in de nieuwsbrieven even een zomerstop ingelast, maar hier is dan weer een nieuwsbrief van SeniorPlaza.nl. Afgelopen maanden is er op de website veel activiteit geweest: we hebben veel bezoekers gehad en er is weer nieuwe informatie op de site geplaatst.

Nieuwe website
Veel van onze bezoekers hebben inmiddels via het nieuwe systeem zelf oproepen geplaatst op de website of gereageerd op een oproep van een andere bezoeker. Er werden wat kleine verbeterpunten genoemd, die we hebben doorgevoerd. Over het algemeen lijkt het voor onze bezoekers duidelijk en makkelijk in gebruik. We hebben gemerkt dat door dit nieuwe systeem het aantal opgeloste oproepen flink stijgt!

Dus zoekt u een verloren familielid of vriend; weet u niet alle regels meer van dat ene gedicht of lied? Plaats dan vooral een oproep op SeniorPlaza.nl; grote kans dat andere bezoekers u verder kunnen helpen!

Oproep statistieken
Een leuke bijkomstigheid  van het nieuwe systeem is, dat we makkelijk inzicht hebben in de activiteit op onze site. We kunnen eenvoudig zien hoeveel oproepen er gedaan zijn en hoeveel reacties die oproepen hebben opgeleverd. We vinden het leuk hierover wat informatie met u te delen.

Het totale aantal nieuw geplaatste oproepen in juni was 122, waarvan op dit moment op 59 oproepen gereageerd is. In totaal zijn er in juni 190 reacties gegeven op alle op de site staande oproepen.

Juli laat een vergelijkbaar beeld zien. Er waren 84 oproepen, waarvan er 42 een of meerdere reacties kregen. In totaal waren er 164 reacties in juli. In totaal hebben in de zomer 192 verschillende mensen oproepen geplaatst en hebben 154 verschillende mensen op oproepen gereageerd!

Als er na een maand nog niet op uw oproep gereageerd is: niet getreurd. In de maanden juni en juli werd er bijvoorbeeld nog op 20 oproepen gereageerd die al in januari geplaatst werden.

Andere wijzigingen op de website
Binnenkort gaan we verder met nieuwe wijzigingen op de website. We houden u graag op de hoogte via deze nieuwsbrief over de ontwikkelingen. We zullen het u melden wanneer er wat voor u verandert. En natuurlijk kunt u ons met vragen altijd mailen: info@seniorplaza.nl

Google
Van één van onze bezoekers, Gré Werkhoven, kregen wij de tip om in de nieuwsbrief uit te leggen hoe mensen zelf op Google kunnen zoeken. Dat vinden we een goed idee, dus bij deze willen we een korte toelichting geven. Voor sommige bezoekers misschien niet nodig, maar anderen zullen er wel bij gebaat zijn. Google is een zogenaamde zoekmachine. Op internet staat zoveel informatie, dat het soms lastig is de juiste informatie te vinden. Door de bomen het bos niet meer zien is hier echt van toepassing. In een boek kan makkelijk gezocht worden in een index of inhoudsopgave. Op internet zijn er zoekmachines, waarmee de juiste informatie gevonden kan worden.

Als u naar www.google.nl gaat, komt u in een scherm waar een balk staat waarin u tekst kunt tikken. Als u bijvoorbeeld een liedje zoekt, waarvan u weet dat het gaat over een muis in het beukenbos, tikt u in: ‘muis in het beukenbos’ of ‘lied muis in het beukenbos’. Dan klikt u op het vergrootglas (naast de balk) of drukt u op de ‘entertoets’ en dan gaat Google voor u op zoek. U krijgt dan een scherm met allemaal links (blauwe tekst) met daaronder een iets uitgebreidere uitleg. De links gaan naar allemaal internetpagina’s waar u misschien de tekst van het liedje kan vinden. Als u op de blauwe tekst klikt gaat u naar de gekozen internetpagina. Let op: als u op de link klikt verliest u het zoekresultaat. Als u de link opent in een nieuw venster, kunt u het zoekresultaat bewaren. Op die manier hoeft u niet steeds opnieuw te zoeken. U opent de link in een nieuw venster door met de rechtermuisknop op de link te klikken en te kiezen voor Open in new Window / Open in nieuw venster.

Weet u nog een paar regels van een liedje? Dan kunt u die regels gewoon in de balk intikken. Dus bijvoorbeeld: “Een veldmuis vond in 't beukenbos Een lege notendop Hij poetste hem met vochtig mos”. U zult zien dat u op deze manier zelf ook veel terug kan vinden op internet.

Mocht u nu nieuwsgierig geworden zijn naar het liedje over de veldmuis: dat staat gewoon op onze website onder de titel ‘De Veldmuis’ bij jeugdliedjes. Dat scheelt u weer zoeken via Google.

Nieuw op de site
Wereldwonder
U heeft in het menu van SeniorPlaza.nl misschien wel eens het kopje ‘wereldwonder’ zien staan. De zeven wereldwonderen uit de oudheid zijn hier beschreven. Sinds kort wordt dit onderwerp aangevuld met de nieuwe wereldwonderen. Mensen over de hele wereld hebben zeven nieuwe wereldwonderen gekozen: de Chinese Muur, de antieke stad Petra in Jordanië, het Christusbeeld in Rio de Janeiro, de ruïnesteden Machu Picchu in Peru en Chichen Itza in Mexico, het Colosseum in Rome en het mausoleum Taj Mahal in India. Eén voor één worden ze hier door Ilse Steel op onze website beschreven. Het is zeker de moeite waard om er een kijkje te nemen. Ook vindt u er prachtige foto’s.

Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.
 

SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 6 - 31/05/12

Nieuwe website in de lucht!
Het heeft toch nog wat langer geduurd dan verwacht werd, maar de eerste veranderingen zijn inmiddels doorgevoerd op de nieuwe website. U zult wellicht denken "daar heb ik niks van gemerkt". Dit kan kloppen want de website ziet er op het oog nog hetzelfde uit. De formulieren die op website stonden zijn echter veranderd.

Oproepjes
Al jarenlang kunt u op SeniorPlaza.nl oproepen plaatsen. Bijvoorbeeld voor het vinden van de juiste tekst van een liedje, versje of gedicht. Of voor het vinden van dienstmakkers, uit het oog verloren vrienden en familieleden. Om zo'n oproep te doen vult u een formulier in dat op onze website staat. Voor elke soort oproep is een ander formulier. Vroeger kon u reageren op een oproep van een andere bezoeker, via de e-mail. Op de nieuwe website reageert u door een formulier in te vullen. Doordat alles via formulieren gaat, zal uw oproep of reactie sneller op de website staan. Alle bezoekers kunnen de reacties van andere bezoekers ook zien en iedereen die een oproep plaatst of een reactie geeft kan op de hoogte gehouden worden van nieuwe reacties. Zo wordt de website een stuk interactiever.

Vragen
Natuurlijk hopen we dat alles voor onze bezoekers duidelijk is. Maar mocht u naar aanleiding van het nieuwe systeem voor het plaatsen van oproepjes en het reageren op oproepen van andere personen vragen hebben, stuurt u ons dan gerust een e-mail: info@seniorplaza.nl.

Andere wijzigingen
De eerste stap voor de nieuwe website is gezet. Dit was de belangrijkste, omdat deze het dagelijks onderhoud aan de website, voor ons als beheerders, vergemakkelijkt. Het scheelt ons veel tijd. Voorlopig zijn we echter nog niet klaar met alle wijzigingen. Van veel wijzigingen zult u als bezoeker nauwelijks iets merken. Van de veranderingen die voor u wel relevant zijn, houden wij u graag op de hoogte via deze nieuwsbrief.

Nieuw op de site
Zomer
De maand juni staat voor de deur: het is de maand die we associëren met vroeg licht, zon, mooi weer en lange zomeravonden. We hebben de pagina 'zomer' dan ook weer op de website gezet. U vindt hier zomerse liedjes, gedichtjes en versjes, maar bijvoorbeeld ook leuke uitstapjes voor zomerse dagen en heerlijke zomerse recepten. Alvast veel leesplezier en namens SeniorPlaza een mooie zomer gewenst!

Column
Heeft u net een tablet gekocht? Bent u in het bezit van een Smartphone? Wilt u meer weten over het werken met de computer en internet? Het kan best wel lastig zijn om te leren hoe al die digitale apparaten werken. Sinds kort vindt u tips hiervoor op SeniorPlaza.nl. Ongeveer éénmaal per twee weken schrijft iPadbuddies een column over deze zaken op onze website.

Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.
 


SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 5 - 30/04/12

Vlak voordat het eerste deel van de nieuwe website actief wordt,  informeren we u graag weer even over de stand van zaken op dit moment.

Veranderingen komende week
Zoals we in de vorige nieuwsbrief al schreven, gaan we als eerste de oproepjes automatiseren. We verwachten dat dit komende week in werking kan treden! Natuurlijk hopen we dat alles voor onze bezoekers duidelijk is. Maar mocht u naar aanleiding van het nieuwe systeem voor het plaatsen van oproepjes en het reageren op oproepen van andere personen vragen hebben, stuurt u ons dan gerust een e-mail: info@seniorplaza.nl.

Enquête
Een maand lang heeft er een enquête op SeniorPlaza.nl gestaan. Deze was bedoeld om ons een indruk te geven van wat bezoekers vinden van SeniorPlaza.nl. We hebben honderden reacties binnengekregen. Hartelijk dank daarvoor. We gaan de gegevens op een rijtje zetten en de uitkomsten bekijken. Naar aanleiding daarvan zullen we bepalen of en zo ja wat er aan de website toegevoegd gaat worden.

Nieuw op de site
Koninginnedag
Vandaag is het Koninginnedag. Op SeniorPlaza.nl is er een hele pagina aan deze feestelijke dag gewijd. Van algemene informatie tot liedjes en recepten. Wij wensen u een fijne Koninginnedag toe.

Reclame in de jaren veertig
Voor de rubriek over de jaren 45-50 heeft Ilse Steel een laatste hoofdstuk geschreven. Ze heeft zich hiervoor verdiept in de reclame in die jaren. Het is een leuke verzameling geworden: van Flipje en Piet Pelle tot Piggelmee en Verkade albums. Het roept ongetwijfeld herinneringen bij u op! Hier vindt u het hoofdstuk over reclame in de jaren veertig. Veel leesplezier!

Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.
 


SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 4 - 29/03/12

Nog net in maart weer een nieuwe nieuwsbrief van SeniorPlaza.nl. We zijn zo druk bezig geweest, dat we bijna geen tijd hadden om de nieuwsbrief te schrijven. Maar we vinden het belangrijk om u op de hoogte te houden, dus hebben er snel tijd voor vrijgemaakt.

De nieuwe website
Zoals we eerder al lieten weten, zijn we volop bezig met het maken van de nieuwe website. Gelukkig hoeven we niet alles in één keer over te zetten. SeniorPlaza.nl heeft meer dan 700 pagina’s, dus het wordt een hele klus. We beginnen met het automatiseren van de oproepjes die u, als bezoeker, op de site kan plaatsen. Daarover verderop in deze nieuwsbrief meer.

Interactie
Op de nieuwe website is het de bedoeling dat u meer in contact kunt komen met medebezoekers: de site wordt interactiever. In de toekomst kunt u niet alleen reageren op oproepjes, maar bijvoorbeeld ook discussiëren over  de nieuwe voorgenomen bezuinigingen van het kabinet. Zo wordt SeniorPlaza.nl echt een digitaal plein waar u andere senioren kunt ‘ontmoeten’.

Oproepjes
Kent u een liedje, maar niet meer de gehele tekst? Bent u op zoek naar een oude vriendin? Zou u graag nog eens contact hebben met een dienstmakker van vroeger? Voor al dit soort zaken kunt u op SeniorPlaza.nl een oproep plaatsen.

Zoals gezegd zullen de oproepjes als eerste geautomatiseerd gaan worden. Wat kunt u hiervan verwachten? Op dit moment is het zo, dat alles handmatig op de website wordt geplaatst. Als u een liedje zoekt, ontvangen wij een e-mail van u en plaatsen we dit als oproep op de site. Reageert er iemand op uw oproep, dan zoeken wij uw e-mailadres op en sturen u de reactie handmatig door. Is uw oproep beantwoord, dan halen wij deze van de site af. Dit kan tegenwoordig allemaal geautomatiseerd worden. Aangezien Mark en Mieke (de beheerders van SeniorPlaza.nl) beiden nog een andere baan hebben, is dit niet alleen handig, maar ook noodzakelijk.

Voor u verandert er niet zo heel veel. Alle oproepen zullen via een formulier op de website ingediend gaan worden (nu kan die bij sommige rubrieken via een gewone e-mail). Wij geven akkoord voor plaatsing (ter voorkoming van ongewenste berichten) en dan komt uw oproep op de site te staan. Vervolgens kunnen mensen op uw oproep reageren. Ook dit gaat via een formulier. Daardoor kan het automatisch verwerkt worden. Net zoals nu ontvangt u een e-mail als er een reactie is gekomen op uw oproep. Leuk is echter ook dat bezoekers op de nieuwe site ook de reacties van andere bezoekers kunnen zien.

Privégegevens
Op de nieuwe website zal uw e-mailadres gevraagd worden, als u een oproepje wilt plaatsen of erop wilt reageren. Dit is uiteraard voor andere bezoekers nooit zichtbaar. Wij zullen uw e-mailadres alleen gebruiken om u op de hoogte te stellen van reacties en oproepen, die u geplaatst heeft of waarop u gereageerd heeft. Uw gegevens zullen wij nooit ongevraagd aan anderen verstrekken.

In memoriam
Vorige keer schreven we over het verhaal dat Johan Krediet geschreven had over Februari 1941. Op dezelfde dag dat onze nieuwsbrief verscheen (op 20 februari 2012) is Johan Krediet helaas overleden. Sinds september vorig jaar hadden wij regelmatig contact met hem. Hij stuurde verhalen en gedichten voor op de site. Met gemak schreef hij gedichten en vele herinneringen zette hij in verhaalvorm op papier. Wij zijn hem dankbaar dat hij dit alles via onze site wilde delen en hopen dat ook toekomstige bezoekers nog van zijn werk zullen genieten.

Nieuw op de site
Pasen en lente
Nog even en het is weer Pasen. Op SeniorPlaza.nl is er een pagina aan het paasfeest gewijd. Er staat informatie op over de achtergrond van Pasen, u vindt er leuke paasversjes en lekkere paasrecepten. Neem nu snel een kijkje om alvast in de stemming te komen voor de paasdagen.

Het wordt weer warmer buiten, de zon schijnt,  planten lopen uit, bloemen beginnen te bloeien en de eerste lammetjes staan alweer in de wei: de lente is begonnen. Daarom staat de themapagina Lente inmiddels ook weer online.

Kunst in de jaren veertig
Ilse Steel is hard aan het werk geweest voor ons! Ze heeft voor ons het hoofdstuk ‘Kunst in de jaren veertig’ uitgebreid met Nederlandse en vrouwelijke kunstenaars. Binnenkort komt de schilderijententoonstelling van de Nederlandse kunstenaars erop en ook verschijnt er snel  informatie over Anton Pieck en Han van Meegeren op de site. Ilse bedankt!

 Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.
 


SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 3 - 21/02/12

Nummer drie
Nieuwsbrief nummer drie alweer! Het is leuk om te zien hoeveel enthousiaste reacties we op de nieuwsbrief krijgen. Vele e-mailadressen worden ons toegestuurd door mensen die graag maandelijks direct te horen willen krijgen als onze nieuwe nieuwsbrief op de site geplaatst is. Wilt u ook een e-mail ontvangen? U kunt zich natuurlijk nog steeds aanmelden. Klik hier om u aan te melden.

Medeleven
Het is voor ons ook mooi om te zien dat we nog steeds blijken van medeleven in het condoleanceregister mogen ontvangen. Het is een duidelijk signaal dat Job met de website en zijn manier van werken veel mensen blij heeft gemaakt. We willen iedereen bedanken voor de hartverwarmende reacties. Voor ons is het een extra stimulans om zijn werk voort te zetten.

Vooruitgang
De voorbereidingen voor de nieuwe website zijn in volle gang. We hebben in kaart gebracht aan welke technische eisen deze moet voldoen en een en ander is al geprogrammeerd. We gaan nu de database, met alle oproepen en informatie, opzetten en kunnen dan beginnen met het overzetten van de website.

Nieuw op de site
Februari 1941
Voor velen waren de gebeurtenissen in de oorlogsjaren ingrijpend. Voor ons, de jongere generatie, is het geschiedenis. Wij kunnen ons er niet zoveel bij voorstellen. Wij weten dat we altijd te eten en te drinken hebben. Wij gaan naar buiten wanneer wij willen. Wij zijn gewend aan nare oorlogsbeelden op televisie: oorlog is voor ons gelukkig iets van ‘ver weg’ of ‘lang geleden’.

Toch is het goed om stil te staan bij de gebeurtenissen van toen. Dat doen wij daarom in deze maand, februari; omdat er in februari 1941 zoveel gebeurd is. Het moet verschrikkelijk geweest zijn om de oorlogsjaren van dichtbij te hebben meegemaakt. Dat is iets dat je niemand toewenst en oorlog is iets dat niet nog eens mag gebeuren. Daarom is het goed om de verhalen uit de oorlog te blijven vertellen en doorgeven. Johan Krediet heeft enkele van zijn oorlogsherinneringen genoteerd. Wij vinden het fijn dat wij zijn verhalen op onze site mogen publiceren. U kunt de verhalen over februari 1941 hier vinden.

Op SeniorPlaza.nl is trouwens nog meer te vinden over de oorlogstijd. Kijkt u hier maar eens voor een overzicht van gebeurtenissen in de jaren 1930-1945.

Kunst in de jaren veertig
Ook hebben we een nieuw hoofdstuk gekregen van Ilse Steel. Zij is bezig met het beschrijven van de na-oorlogse jaren. Het nieuwe hoofdstuk gaat over kunst in die periode en ze heeft ook een mooie tentoonstelling voor u samengesteld. U kunt het vinden in de rubriek ‘jaren 45-50’.

 


SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 2 - 17/01/12

Reacties
Wat een positieve reacties mochten wij ontvangen, na het uitbrengen van onze eerste nieuwsbrief. Mensen meldden zich spontaan aan voor de nieuwsbrief en mailden ons met leuke reacties en ideeën. Daarom vinden we het tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. We hebben besloten om de nieuwsbrief één keer per maand te laten verschijnen. We plaatsen deze op de website en als u wilt kunt u een mail ontvangen, wanneer er een nieuwe nieuwsbrief is uitgekomen. Klik hier om u aan te melden.

Vorderingen
Het is voor ons af en toe nog best wel even zoeken, waar we (door bezoekers) aangeleverde informatie het beste kunnen plaatsen, maar we ontdekken zo langzamerhand zelf wat er allemaal op onze website te vinden is! We hebben inmiddels een nieuw systeem gekozen waarop de nieuwe website moet gaan draaien en leren ons dat nu eigen te maken. Het is een hele uitzoekerij, maar we vorderen gestaag en hopen snel te kunnen beginnen met het overzetten van de website.

Nieuw op de site
Financiële gegevens 2012
Op de pagina financiën staat inmiddels alle nieuwe informatie voor 2012. Bent u benieuwd naar pensioenregelingen, wilt u informatie over schenkingen of wilt u weten hoe de belastingschijven in 2012 eruit zien? De gegevens zijn allemaal bijgewerkt. Klik hier om direct naar de pagina te gaan.

Aquarellen en foto’s
We hebben weer een aantal prachtige aquarellen toegevoegd in de rubriek ‘creatief’. En in de rubriek ‘oude foto’s’ staan weer veel ‘nieuwe oude’ nostalgische plaatjes.

Historie
Er is een nieuw hoofdstuk toegevoegd in de rubriek die over de na-oorlogse jaren gaat. Het hoofdstuk gaat over de Nederlandse literatuur in die periode. U kunt het vinden in de rubriek ‘jaren 45-50’ of klik meteen op deze link.

Er op uit
De pagina 'Er op uit' is weer aangevuld met leuke, nieuwe uitstapjes. Er staat bovendien een prijsvraag op. Klik snel hier om mee te doen en maak kans op leuke prijzen. Reacties op deze nieuwsbrief kunt u sturen naar Nieuwsbrief2@SeniorPlaza.nl
 


16-12-2011

 


SeniorPlaza.nl nieuwsbrief 1 - 07-12-2011

Omdat we komende tijd verwachten dat er één en ander zal gaan veranderen aan SeniorPlaza.nl houden wij u graag op de hoogte van de ontwikkelingen. Vandaar dat wij vanaf vandaag met de eerste nieuwsbrief van SeniorPlaza.nl komen.

Afscheid
Zoals velen van u al op de homepage gezien hebben, is webmaster Job Jobse afgelopen september overleden. Vorig jaar december bleek hij ziek te zijn, maar hij bleef zijn werkzaamheden voor SeniorPlaza.nl voortzetten. Begin september ging zijn gezondheid hard achteruit, kon hij niet meer werken en kwam op bed te liggen. Binnen een paar dagen is hij toen overleden.

Voortzetting
Tot op het laatst heeft Job zich ingezet voor SeniorPlaza.nl. Met veel plezier en toewijding zorgde hij dag in dag uit voor het beantwoorden van e-mails, het doorsturen van oproepen en het plaatsen van nieuwe informatie. SeniorPlaza.nl is in zes jaar uitgegroeid tot een plek waar dagelijks zo’n 2.000 bezoekers naar toe komen om informatie te zoeken of te vinden.

Job heeft tijdens zijn ziekte nagedacht over de voortgang van SeniorPlaza.nl. Het zou tenslotte zonde zijn als deze website niet in de lucht bleef. Vlak voor zijn overlijden werd de overname getekend.

Even voorstellen
Wij, Mark en Mieke (respectievelijk de zoon en schoondochter van Job), willen ook graag dat de website zal voortbestaan. Zoals één van de websitebezoekers in het condoleanceregister schreef: het is een monument voor Job. Daarom zijn wij blij dat we SeniorPlaza.nl over konden nemen. Mark is in het dagelijks leven programmeur en Mieke werkt in de communicatie; een combinatie die we bij het voortzetten van SeniorPlaza.nl goed kunnen gebruiken.

Overname
Het idee was, om na de overname gezamenlijk aan de website te gaan werken. Helaas overleed Job al snel en hebben we dit niet meer kunnen doen. Ongetwijfeld zult u, als trouwe bezoeker, al gemerkt hebben dat wij hierdoor misschien wat dingen anders doen, dan Job altijd deed.

Feedback
Heeft u een idee of opmerking? Geef het dan aan ons door. Wij zijn benieuwd wat u van de website vindt, wat u mist en wat beter kan. Niemand kan ons dat zo goed vertellen als u!

Groei
De website is ontzettend hard gegroeid. Niemand had ooit kunnen denken dat zoveel mensen de digitale weg naar SeniorPlaza.nl zouden vinden. Met Job overlegden wij al over technische aanpassingen, zodat de website makkelijker te beheren zou zijn. Helaas heeft hij het niet meer mogen meemaken, maar wij zijn zeker van plan om de groei van de website door te zetten!

Techniek
Zoals gezegd zullen we wat technische aanpassingen doen, om het beheer te versimpelen. Er staat zeer veel informatie op de website. We willen deze informatie beter toegankelijk en makkelijker vindbaar maken voor bezoekers. 

Ideeën
We hebben ideeën genoeg voor SeniorPlaza.nl. Van een discussieforum voor bezoekers, tot het uitgeven van boeken en het organiseren van beurzen. We zullen beetje bij beetje ideeën daadwerkelijk gaan ontwikkelen en uitvoeren. We kunnen uw hulp en ideeën daar goed bij gebruiken. Dus laat het ons weten als u ook een goed idee heeft.

Bedankt
Via het condoleanceregister, dat u hier kunt vinden, en andere e-mails hebben wij zeer veel reacties gekregen op het overlijden van Job. Het doet ons goed te zien dat hij bij zoveel mensen geliefd was. Het is voor ons een enorme steun om zijn werk door te zetten! Hartelijk bedankt voor al uw lieve woorden, ook namens de rest van de familie.

Reacties op deze nieuwsbrief kunt u sturen naar Nieuwsbrief1@SeniorPlaza.nl